"De som dör först" av Alexandra Marinina(aug 07)

De som dör först


Alexandra Marinina

Förlagets beskrivning:

De som dör först: Den ryska deckardrottningen Alexandra Marinina har haft enorma framgångar och är översatt till ett stort antal språk. Med Mördare mot sin vilja introducerades hon på svenska hösten 1999. Nu kommer en ny bok av denna spännande kriminolog och före detta överstelöjtnant inom polisen.
Handlingen kretsar kring organiserad ekonomisk brottslighet med koppling till försvarsindustrin. Samtidigt grubblar polisinspektör Anastasia Kam-enskaja och hennes kollegor vid Moskvas våldsrotel över en serie mord på unga män, som inte förefaller ha något samband med varandra utöver att de utförts på samma sätt: med revolver på tjugo meters avstånd...Informationen kopierad från bokrecension .seDen här boken har jag lånat på Tranebergs servicehus bibliotek nu inför sommaren och det som jag hittade på Internet om förlagets beskrivning av boken stämmer inte riktigt med vad det står på bokens baksida.Baksidestext:

Polisen Dmitrij Platonov är en jagad man. Någon vill stoppa hans utredning av oegentligheter vid en fabrik i Uralsk. En stor summa pengar dyker upp på hans hustrus  bankkonto och Platinov blir anklagad för mutbrott. När dessutom en av hans medarbetare mördas tvingas han gå under jorden. Samtidigt grubblar Anatasia kamenskaja och hennes kollegor vid Moskvas våldsrotel över en serie mord på unga män. Morden förefaller inte ha något samband med varandra, förutom att de har utförts på samma sätt -  med pistol på tjugo meters avstånd. Vem är prickskytten och varför begås morden.

I "De som dör först" är vi tillbaka i dagens Moskava, en miljö vi känner igen från Alexandra Marininas första bok på svenska, "Mördare mot sin vilja" (1999). Marinna, som själv varit polis, har med sin serie om inspektör Kamenskaja etablerat sig som Rysslands stora deckardrottnig.
Det här var den första moderna ryska bok jag läst.
Den var väldigt lättläst och riktigt bra och spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback