Måndagen 30/10-06

Högsta chefen ringde 10,30 imorse på ett av mina gamla mobilnummer. Hon sitter o går igenom samtalslistorna för mobilerna på jobbet, o ringer runt till alla nummer som inte finns på Internet. Och mitt nummer fanns med. Hon tycker inte att man ska ringa mitt inatten och det kan jag ju hålla med om. Men att mitt nr ringdes handlade om att den som var skyddsombud förut inte ville vara det längre. Och det samtalet ringdes halv tolv.

Men jag anser att vi ska kunna ringa varandra ifall det handlar om jobbet. För ibland är det väldigt bristfällig information eller ngt annat som vi måste prata om. Och då ska man inte behöva använda sin egen mobil.

  

Hade ställt klockan på 11 och gick inte upp förräns dess, låg o drog mig efter The top dog´s samtal.

 

Ringde Niko angående vilken olja jag ska ha i pappas bil, ska vara halvsyntetisk olja.

  

Åt frukost, duschade och gjorde mig iordning.

Maria ringde, pratade några minuter.

  

Var iväg på möte på jobbet med en representant för arbetsmiljöverket, chefer, en av samordnarna, en som jobbar dag och så två av fyra skyddsombud(jag). Från 13,00-15,30 Det gick bra och var väldigt intressant.

  

Ringde pappa på vägen till bilen från mötet, han tar med sig olja imorgon.

Jag trodde att det skulle vara lätt att hitta p-plats på dagen i Traneberg men det var det inte. När man kommer på kvällen får man ibland åka två varv runt innan man hittar parkering.

För ca 1 månad sedan tog de bort att vi på natten får stå inne i garaget. Mycket dåligt….och irriterande.

  

Ringde upp fibromorsan när jag kom hem. Pratade ca 1 h.

  

Åt mat och sedan gjorde jag nytt körschema.

  

Kopierade Jennie´s jobbschema så jag vet när hon jobbar nästa månad. Sedan markerade jag de pass som jag jobbar, så vi vet *ler*

  

Ringde till Maria och pratade en stund.

   

La mig och vilade en stund innan det var dags att åka till jobbet.

    

Söndagen 29/10-06

Tittade på två filmer på fm, ”Batman forever” och ”Coming soon”, de var helt ok.

 

Jennie åkte iväg för att jobba.

 

Pratade med Maria i telefon, hon hade pratat med mamma och hon och pappa ska inte med till Kungens kurva för hon hade ont i ryggen så vi  får åka ensamma.

 

Ringde till pappa, han tyckte också det var konstigt att bensinmätaren började lysa och inte slocknade efter jag tankat. Ska hålla koll på hur mycket jag tankar i, sa han.

 

 

Duschade och gjorde mig iordning för att åka iväg med Maria. Tindra fyller 3 år på tisdag, ska köpa något till henne. Har ingen som helst koll på leksaker numera. Funderar på att köpa en doktorsväska till henne. Det brukar gå hem…

  

Var in på Toy´s R Us, köpte lite småsaker bla ett par rosa tofflor med Care Bear på till Tindra.

Var in på Rusta också, köpte Flex schampo. Helt underbar doft. Ett favoritschampo som jag använde redan på 80-talet, som jag inte sett på flera år. Jättepopulärt, alla vi tonårstjejer använde det eller Jane Hellen.

  

Det var oljelampan som lös i pappas bil, hihi, borde jag fattat. Kollade oljan och det var väldigt lite olja i den. Måste fylla på. Ska ta reda på vilken olja det ska vara. Pappa tyckte jag ska åka förbi Niko så han får fylla på.

Var in på Vivo en sväng.

  

Pratade med fibromorsan , då ringde Johan på¨mobilen, allt var bra.

  

Jennie kom hem på kvällen, åt middag tillsammans.

 

Tittade på The Commander som jag spelade in i fredags. Låg sedan o sov på soffan en stund.

 

Pratade med Maria ett tag.

       

Lördagen 28/10-06

Tittade på avsnitt 3-5 av Poliser innan jag somnade.

 

När jag vaknade tittade jag på det sista avsnittet av Poliser på svt´s sida. Så nu är jag ikapp både med Mäklarna o Poliser.

  

Prata i telefon med syrran, brorsan och ma o pa.

  

Mitt på dagen kom Jennie o Anna (trodde att de skulle komma hit imorgon bitti, för så skrev hon i smset som jag fick vid 5 imorse) de höll på att skrämma ihjäl mig, satt på balkongen när de kom så jag hörde de inte.

  

Låg i ett skumbad, verkar som om jag inte tål badskummet, fick prickar över hela kroppen men de kliade inte. Skumt!

  

Jennie o Anna lagade middag idag. De gjorde Indisk kyckling m ris och sallad blandad med yoghurt till. Smarrigt!

  

Var till C, köpte cigg och var in på Vivo och handlade lite. Skjutsade Jennie o Anna till en kompis i Myrängen. Sedan skulle de in till stan o spela biljard.

  

Mia ringde, pratade en stund med henne.

  

La in räkningar, fy. Månadens tråkigaste/ värsta göromål.

Ringde pappa, dags att betala räkningar åt honom igen.

  

Matade Cattis katter idag också.

  

Glömde skriva igår att Ullis ringde igår på fm, pratade med henne en stund.

  

Hämtade Jennie o Anna runt ett på natten, de åkte aldrig till stan. Släppte av Anna på vägen. Varningslampan för för lite bensin började lysa och pipa. Stoppade i 100:- men den slocknade inte ändå. Skumt, det är ju ändå ca 9 liter. Ska stoppa i mer imorgon, hade bara en hundring på mig.

  

Inatt är det dags att ställa tillbaks klockan en timme. Brukar göra det innan jag lägger mig.

  

Fredagen 27/10-06

Huvudvärken gick över under natten. Skönt!

  

Satte mig och fixade iordning Outloocken på den bärbara när jag kom hem på morgonen. Johan ringde mig när jag var på jobbet och ville att jag skulle fixa det. Han ville kolla ett mail med inloggningsuppgifter som han behöver.

Och nu så fungerar inte den andra datorn alls, så jag behövde ju fixa det.

Fixade outlooken o ringde upp Johan men han sov. Sa att han skulle ringa tillbaks sedan när han skaffat hotmail, så jag kan vidarebefordra hans mail. Men han ringde aldrig tillbaks.

   

Satt på MSN med en kompis som bor högt uppe i norr. Stormen hade inte kommit dit ännu då. Mot slutet när vi skrev med varandra så började det blåsa där.

   

Skulle iväg till Centrum och lämna in biblioteksböcker men de hade inte öppet idag och enligt Internet så har de öppet imorgon men enligt vad det står på kvittot så har de stängt fre-sön. Orkade inte gå dit och kolla, skulle behöva köpa cigg men gör det imorgon , jag har cigg så det räcker om jag hushållar. Nu har de höjt mina cigg till 34:-

 Maria gick förbi biblioteket och de har inget bokinkast så jag lånade om böckerna på Internet, mkt smidigt. Blir ju böter annars fom måndag.

Blev så glad, Camilla Läckbergs senaste bok fanns som e-bok. Laddade ner den och läste en stund. Har ju läst hennes tidigare böcker och tycker hon skriver suveränt.

   

Jennie o jag tittade på Medium som jag spelade in igår. Mkt bra serie, den är ju verklighetsbaserad.

Vi beställde Pizza från Pappagallo, jag tog en Provencale. Väldans gott!

Vi tittade på de tre avsnitt av Mäklarna på svt.se som vi inte sett.

  

Sedan så kom Anna, Jennie´s kompis och de drog till stan…i blåsten. Och jag låg o sov på soffan en stund tills telefonen väckte mig.

   

Igår kväll var jag och Maria inbjuden på myskväll i Älvsjö på en skönhetssalong eller dylikt, men mådde inget vidare så jag tackade nej.

  

Satt med Maria en massa i telefon.

Gick upp och matade grannens katter. Idag var det honan som fräste till mig – annars brukar det vara hanen*ler*

 

Har knappt läst några bloggar på länge och har inte kommenterat, ska göra det i helgen. Har bloggat över en månad nu*ler*

 

Torsdagen 26/10-06

Huvudvärk idag igen. Sov till o från hela dagen. Gick inte upp förräns åtta ikväll heller. Alvedon är en bra uppfinning men de hjälpte inte. Kan vara lågtrycket som är på väg in över Sverige. Är ju väderkänslig….

 

Pratade lite i telefon m fibromorsan innan jag duschade och åkte iväg till jobbet.


Onsdagen 25/10-06

Hade huvudvärk, låg mest hela dagen.

 

Tog alvedon och la mig i ett bad innan jobbet.

 

Har fortfarande pappas bil.


Tisdagen 24/10-06Johans 18-årsdag, Johan klarade teorin

Johan 18ÅR idag    HIPP HIPP HURRA!!!

 


Ställde mobilens alarm på 7,30. Ringde till Johan för att kolla så han var vaken. Han ska skriva 8,30 men måste vara där en stund innan, då han ska fotograferas först.

Men han var redan där o satt o vänta. Pratade med Johan en stund, nu var han lite nervös i alla fall.

 


Skrev blogg för några dagar och la in de. Jag har knappt hållit på med datorn på hela helgen. Hoppade in i en dusch och då avlöste hemtelefonen  o mobilerna varandra. Skyndade ut ur duschen, det var Johan som ringt. Försökte ringa upp honom, men kom inte fram. Strax efter så ringde Johan upp och sa att han hade misslyckats med skrivningen och jag trodde honom. Men det var inte så, han klarade det. Åhh, va kul!!!

 


Gjorde mig iordning, skickade några sms och pratade i telefon under tiden. Åkte iväg o hämtade upp honom. Plockade upp Maria på vägen. Hem och väntade på att Jennie skulle göra sig klar. Hon ville sova lite längre för han var uppe sent inatt.

 


Sedan åkte vi till Länna och åt på Kinarestaurangen. Vi åt lunchbuffe´.

 


Släppte av Maria o Jennie i köpcentret och sedan åkte Johan o jag till Willys o kompletterade med lite varor som jag missade att köpa igår. Ska göra smörgåstårtor till ikväll.

När vi var klar på Willys så åkte vi upp till Eko, jag handlade lite kattgodis där. 

Mamma o pappa o Maria o Ronja kommer hit ikväll för att fira Johan. Tyvärr så kan inte Christine var med för hon jobbar sent ikväll.

 


Johan provade datorn med ett av grafikkorten och det fungerade inte. Satte tillbaks mitt gamla grafikkort men nu fungerar det inte alls. Han provade ta bort och sätta tillbaks flera ggr men det fungerar inte överhuvudtaget. Har ingen bild alls på skärmen. Ska prova en annan skärm som jag har stående om det kanske vart ngt fel på skärmen eller också la grafikkortet av helt.

Höjden av otur, känns det som. Ja, vi får väl se? hann inte kolla upp det innan Maria o Ronja kom. En stund senare så kom ma o pa. Strax därefter så kom Christine, hon kunde vara med ändå. Kul!

  


Johan fick pengar och en massa olika saker med älgar på. Han gillar älgar *ler*. Han fick även lite andra saker.

 


Skjutsade hem Johan o Christine. Maria o Ronja åkte också med för det regnade rejält så de slapp gå. Maria följde Ronja in till sin pappa. Sedan så åkte Maria med o lämnade hem Jo o Chr.

Tyvärr så får inte Johan köra pappas bil, han har tredubbel självrisk( tror jag det var)om något händer om föraren är under 25. Och så är den automatväxlad.

 


Jennie o jag satt i v-rummet. Jennie tittade på tv och jag satt i telefon med Maria, när tv´n slutade fungera. Klockan var då exakt tolv. Jag satte över till analog kanal istället men det fanns bara myrornas krig. Hmm! Upptäckte att jag inte har Internet heller. Bägge modemen blinkade med bara en lampa.

Gick ut på balkongen för att röka o upptäckte att det inte fanns några utelampor tända på gården. Lamporna ovanför portarna lös inte heller.

Såg att det var svart i hela huset förutom hos grannen som har balkongen bredvid min.

Gick ut på gården för att kolla och trappbelysningen fungerade inte. Min port o porten bredvid var de enda som det lös i lgh i. Skumt! Antingen har vi klarat oss i våra portar eller också sover alla andra och att ingen förutom i våra portar har någon form av belysning tänd i lägenheterna.

Ringde till Fortum och hon sa att det var säkert en huvudsäkring som gått. Ringde till de som har hand om gatubelysningen, men det var SB´s ansvar. Ringde till fastighetsjouren, de skulle kolla upp det hela.

 


Nästa gång jag gick ut för att röka såg jag när killen från Bravida gick in en port o strax därefter lös portlamporna o utebelysningen på gården. Då var klockan 01,55och tv´n fungerade igen.  Bredbandet kom igång 02,10.

Får väl höra imorgon om grannarna har haft helt strömavbrott eller inte.

  


Satt med Maria i telefon till halv tre.

La in bloggar för de senaste dagarna sedan ska jag lägga mig för att titta på tv.

 


OJ OJ OJ, vilken lång blogg det blev. Men hade inget annat att göra utan tv eller Internet. Eller rättare sagt så var det ganska kul att skriva. Kunde ju ha lagt mig för att läsa tex.  Hihi.

  

Måndagen 23/10-06

Jennie o jag åkte till Kungens kurva. På vägen dit åkte vi förbi Niko, han brukar fixa min bil. Han skulle fundera på vad han kan tänka sig att ta för koppling o jobbet.

Jennie sprang in en snabb sväng på IKEA, hon köpte en till korg till hennes lilla expedit bokhylla.

Sedan vidare till Stadium o H&M, kollade bara runt, handlade inget.

 

Sedan var vi in på Willys o storhandlade.

 

Ringde till Speedy, de skulle ta 6500 för att fixa kopplingen. Inte klokt!! Och det är det definitivt inte värt att lägga ner på en nästan 20 år gammal bil.

Pratade med pappa, han o en kompis till honom ska kolla vad det kan var för fel, och ifall det är ngt som de kan fixa billigare själv genom att bara byta det som behövs. Hmm!

Ska ringa Niko imorgon o höra vad han tar.

 

Jennie åkte o jobbade o jag hämtade upp henne när hon slutade.

 

Jennie o jag pratade med Johan i telefon. Han ska skriva teorin imorgon bitti. Jennie förhörde honom lite grann. Han var faktiskt inte nervös alls.

 

Vi hurrade och sjöng för honom när klockan slog tolv. Han fyller 18 år. Otroligt vad tiden går fort.

  

Pratade med Maria i telefon. La mig o tittade på film som jag spelat in.


Söndagen 22/10-06

Läste ut ”Slyngstad events” av Unni Drougge, den var bra. Började läsa en annan bok av Unni Drougge som jag också lånat av Maria, den heter ”Lutherska badet”.

 

Hämtade upp Jennie hos Anna på kvällen.

 

Åt middag, fixade o donade lite. Pratade en massa i telefon.

  

La mig i ett bad o iväg till jobbet. Så underbart skönt att åka pappas bil.


Lördagen 21/10-06

Jag ska få låna pappas bil, så jag åkte hem till ma o pa. Det slirade en hel del, men sista lilla uppförsbacken hem till de var värst fick köra på ettan till övriga trafikanters uppenbara missnöje. Haha

 

Åt middag o fikade innan det var dags att åka hemåt. Pappa har en Audi A6, helt underbar bil och så fin.

Var tvungen att åka förbi hemma och byta till gympaskor och ta min jobbväska där jag har bok, frukt, varma koppen o sportbröd som jag tar med till jobbet.

 
 

Träffade på fibromorsan på jobbet, hon var inne o jobbade kväll.

  

Fick låna två st grafikkort av kollegans man som jag ska testa om ngt av de passar o fungerar.

 

Skjutsade hem kollegan till söder på morgonen. Tittade på The Commander som jag spelade in i fredags innan jag somnade

 

Fredagen 20/10-06

Var med Johan på Gillinge. Det gick jättebra. Han tyckte det var kul. Han fick köra en Audi A3 diesel.

Jag hade med mig en bok och så pratade jag en hel del i telefon för att få tiden att gå.

Min bil krånglar, ngt fel på kopplingen men vi tog oss både dit o hem som tur var.


När jag var på parkeringen hemma så ringde Jennie, hon missade precis t-banan, så jag åkte mot C och plockade upp henne, skjutsade henne till Myrängen. Hon ska sova borta inatt o jobba imorgon.

Ska jobba hela helgen, sedan ledig må + ti.


Bestämde mig för att åka kommunalt till jobbet. Lånade min syrras busskort.

Det gick bra, såg min första kontrollant på t-banan hem på morgonen *ler*.  Att de är ute så tidigt på en lördagsmorgon tyckte jag var konstigt. Tur jag hade busskort.

 

Torsdagen 19/10-06

Var vaken hela natten. Läste lite i ”Slyngstads event” av Unni Drougge. Som jag lånat av syrran.

 

 

Pratade med grannen, hon ska åka med rockbåten ikväll…jag är lite avis. Åkte den med Maria, Per(brorsan) och hans tjej Nancy förra året. Då satt vi uppe i baren o pratade med bla Slade till sex på morgonen

 

Jennie kom hem mitt på dagen.

 

Ringde till fibromorsan för att höra hur det gått att jobba kvällar. Hon kom över på en snabbfika innan hon skulle iväg.

 

Jag ringde Johan för att höra om han fått sms från Gillinge om bekräftelse på tid och det hade han.

 

Sedan så satte Jennie o jag igång med att möblera om. Vi flyttade in datahörnan i lilla rummet, så nu är det knökfulllt därinne. Johan o Christine har två byråer och en tv-bänk kvar därinne, två cd-ställ och en herrbetjänt i form av en herre*ler*

Sedan så flyttade vi musikmöbeln dit där datahörnan stod och det lilla pelarbordet till platsen där musikmöbeln stod.

Sydde upp gardinerna som jag köpte för säkert 1,5 -2 månader sedan o satte upp de i v-rummet.

Ser väl bra ut men jag har inte vant mig ännu. Det blev i alla fall väldigt luftigt.

 

Johan ringde på väg hem från jobbet och sa att vi ses imorgon.

 

Maria o jag spelade betapet halva natten, det var väldigt längesedan. Det var jättekul. Och så är det gratis igen. Har för mig att de skulle ta betalt och att det var därför jag slutade….

Var det inte så Bim?

 

Ska se på Medium innan jag lägger mig tänkte jag. Annars få det bli imorgon…

      

Onsdagen 18/10-06

Läste en stund när jag vaknade, somnade om. Låg hela dagen. Läste, slumrade o filosoferade. Mkt skönt!!  Läste ut Lasermannen.

Började läsa ”Svålhålet” av Mikael Niemi. Läste ca 50 sidor, tror inte jag ska läsa klart den.

Handlar om en kille som reser runt i rymden. Jag är inte så förtjust i scienc-fiction och den här är helskum….

 

La mig i ett skumbad o bara njöt med en ansiktsmask m persikodoft på.

 

Pratade med Maria o sedan Johan i telefon.

 

Tittade på American Psycho 2, den var sådär.

 

Maria ringde, pratade en stund.

 

Ringde till Jennie, hon sover borta i natt också.

 

Tittade på Big trouble och lite inspelade band


Tisdagen 17/10-06

Låg o läste en stund när jag vaknade.

 

Maria o fibromorsan ringde, pratade en stund.

 

Låg i ett skumbad o läste en stund.

 

Jennie o jag var till soprummet, kastade en massa skräp. Jennie åkte till jobbet o jag gick till C för att handla mjölk o cigg. Träffade Maria o Tindra på vägen hem.

 

Pratade i telefon med ma o pa.

 

Ringde Johan, beställde tid på Gillinge åt honom. Det kommer en bekräftelse sedan.

 

Tittade på Desperate Housewives.

 

Läste en stund till i Lasermannen, tänkte hinna läsa ut den idag för jag har en bok till ifrån bibblan och de ska lämnas tilbaks nästa vecka. Har blivit väldigt lite läsning de senaste månaderna, bara en stund innan jag somnar.

 

Cattis kom ner för att titta på ett ljus från Partylite som brinner ojämnt.

 

Pratade en massa i telefon m Maria.

         

Måndagen 16/10-06

Jennie hade åkt när jag vaknade, hon skulle in till stan med Anna.

 

Plockade o donade lite. Ställde allt som ska till soprummet i hallen.

 

Pratade med Johan i fånen, allt var bra.

 

Maria, Ronja o Tindra kom över på em. Var här ett tag.  De är så goa mina småtjejer*ler*

 

En jobbarkompis till mig ringde, fick prata med hennes man om min andra dator, han var säker på att det var grafikkortet. Om jag tar reda på vad jag har för grafikkort så kan jag få låna ett av honom för att se om det är det som är felet innan jag slänger ut pengar på ett nytt.

Mkt snällt, ska kolla upp det.

 

Ringde en gammal kompis, har inte hört av henne på länge o de senaste ggr så var det jag som hörde av mig till henne. Hon har inte ens varit på MSN. Men allt var bra som tur var.

 

Ringde till mamma o sedan till brorsans tjej, allt var ok där.

 

Tittade på Cityakuten, det var nog sista avsnittet jag kommer titta på. Det har ju successivt blivit sämre de senaste säsongerna.

 

The 4400 som gick i förra veckan var det sista av det som jag kommer titta på.

Men måste spela in reprisen inatt till Jennie, samma sak med Lost.

Lost slutade jag titta på efter bara några avsnitt förra säsongen.

 

Satt o skrev bloggar, har inte skrivit sedan i torsdags.

 

Pratade med syrran.

 

Tittade på Prison Break som jag spelade in tidigare ikväll, Jennie var inte hemma på kvällen så hon ska se det sedan.

 

Jennie kom runt tolv.

            

Söndagen 15/10-06

Sov halva dagen sedan så kollade jag lite på film(som vanligt).

 

La mig i ett bad.

 

Sedan så åkte jag iväg för att hämta upp Jennie från jobbet. Hon skulle sluta fem, men jobbade för fullt när jag kom. Det var så mkt folk så hon behövdes fram till halv sex.

Plockade upp Maria i Svedmyra. För vidare färd mot ma o pa i Haninge.

Åt middag. Kyckling med skinka omlindat + ris  o sallad, recept som Pelle -kocken på tv(min Pelle*asg*) hade gjort häromdagen. Det var jättemumsigt.

Åkte o hämtade upp Johan från hans jobb strax före nio. Åkte sedan o tankade bilen. Fick bensin av pappa..

 

Jennie o jag såg på Medium från i torsdags. Sedan så satt vi o prata en hel del.

 

Pratade en del i telefon också.

  

Satt uppe hela natten. Tittade på ”School of Rock”, den var jättebra. Och så på ”The Hostages”, den var också jättebra.


Lördagen 14/10-06

Lyckades hålla mig vaken länge. Sov riktigt gott.

 

Tittade på film o gick igenom band som jag spelat in.

 

Jennie kom hem vid halv sex från jobbet, så vi hann umgås en stund*ler*

 

Jennie o jag beställde pizza till middag, orkade bara halva. Åt en Calzone.

 

Maria kom förbi, vi drack en drink o sedan iväg till stan.

Vi gick först in till Jägaren o pratade lite med en arbetskamrat som var där. Sedan så gick vi vidare till Kellys. Det var helt ok, men var inte direkt upplagd för en utekväll. Gick därifrån strax före tre. In på McDonalds, åt en Big Tasty, utan meny. Den var mums.

 

Hade tur och hann med sista tunnelbanan. Åker kommunalt så sällan så jag trodde de hade slutat att gå för länge sedan.

 

Var vaken några timmar innan jag somnade.


Fredagen 13/10-16

Höll mig vaken hela dagen.

 

Åkte med grannen till C o hämta ljusen som beställdes på Partylite- ljuspartyt som jag hade.

 

Ner till tvättstugan, lassade in tvätten o hem igen. Drack kaffe o packade upp ljus.

 

Syrran kom förbi med telefonen till mig, och följde med ner till tvättstugan.

Jennie kom ner med sin tvätt efter en timme.

Satt kvar nere i tvättstugan och fixade o donade lite med telefonen medans tvätten torkade.

 

Hem tittade på The Commander på tv och på film o pratade i telefon resten av kvällen

    

Torsdagen 12/10-06

Träffade chefen imorse precis när jag skulle gå från jobbet. Min semester är beviljad. Skönt!

Hade precis pratat med en tjej som jobbar dag och hon fyller trettio i november. Hon har en resa beställd och lämnade in sin semesteransökan för en månad sedan. Hon har inte fått sin semester beviljad ännu. Så jag blev lite orolig, har frågat om det flera ggr senaste .veckorna, brukar vara två veckor efter man lämnat in den som man får besked. Jag lämnade in min sista helgen i augusti.

Vi ska inte till Egypten ,vi tar en sista minuten resa istället. Får se var vi hamnar…spännande.

 

Johan ringde när jag var kvar på jobbet, han hade lite tråkigt för han satt o väntade på de andra som ska bygga tält. Han var tydligen först imorse på plats. Han ska bygga tält idag med.

 

Sov nästan 6 timmar ..skönt, men igår så blev det bara fyra timmars sömn så det behövdes väl.

 

Tittade på en film jag spelat in häromdagen från Hallmark, den var bra ”Blackwater lightship” Angela Lansbury var med.

 

Pratade med Maria, telefonen har kommit, så nu ska hon ladda den o tömma sin andra..så imorgon får jag den…och nytt nr. Hon skulle iväg på föräldramöte.

 

Ringde till Mia o frågade när vi ska ha tvättstugan imorgon. Hon hade bokat till ett.

 

Gick en sväng till C för att köpa cigg.

 

Ska vara långledig efter inatt så jag tänkte hålla mig vaken imorgon så jag kan sova på natten istället. Vända dygnet åt rätt håll.

 

Pratade med mamma i telefon en stund.

 

Fibromorsan kom förbi på en fika.

 

Sedan var det dags att göra mig i ordning o åka till jobbet.

   

Onsdagen 11/10-06

Åkte inte från jobbet förrän tjugo över åtta. Tittade på Desperate Housewives, pratade lite med fibromorsan i telefon.

Somnade inte förrän runt elva.

 

Vaknade vid tre, när Jennie´s kompis kom. Låg kvar i sängen ca 1,5 timme till.

 

Mia ringde, Rickard hennes son klarade körkortet idag.

 

Jennie och Anna åkte iväg på bio.

 

Pratade med Johan i telefon, sedan med Maria. Telefonen har inte kommit idag, så då borde den komma imorgon.

 

Pappa ringde, dags att betala räkningar… Jag hjälper pappa att betala hans firmas räkningar över datorn. Han har en dator men med vanligt modem o det enda han gör på datorn är att spela Snood o kortspel. Men han skulle kunna om han ville, det är jag säker på.

 

Sedan så plockade jag upp Maria o åkte till Johan. Han fick köra ut till Tyresö. Han skulle lämna in anställningsbevis till jobbet senast 21.00. Han var tvungen att ha min underskrift för att han är under 18.

Han var så trött, stackarn. Han hade gått upp 04,20 och åkt iväg 04,35 imorse. Han arbetar också med att bygga tält. Idag hade han varit ute i Waxholm och kom inte hem förrän halv åtta på kvällen. På vägen hem därifrån hade de ringt från jobbet i Tyresö o sagt att han  måste komma in med anställningspapperet ikväll. Så jag var snäll o skjutsade honom. Han kom in med det ca fem i nio*ler*

 

Sedan hem med Johan till sig o jag hem, drack en Cappuchino med syrran på balkongen och iväg till jobbet, släppte av Maria på vägen.

 

 PUH, det var en lite stressad kväll.

 

Maria fick med sig mitt gamla trådlösa tangentbord o mus som jag inte har någon användning för. Hoppas att tangentbordet fungerar.


Tisdagen 10/10-06

Sov hela dagen.

Sedan kom Maria hit, vi åkte till Skärholmen.

Ska skaffa ett 3-abonnemang. Har kontantkort på 3 nu. Jag ska ta Marias telefon som är ca 6 månader och hon tar den rosa telefonen som de gjort reklam för på tv.

Tyvärr så fanns inte telefonen hemma utan de ska skicka den istället.

Förhoppningsvis så kommer den imorgon.

 

Hem åt lite, plockade ihop lite böcker som jag ska ta med till Helen.

Var förbi Mia med tvättstugenyckeln o gardiner som jag lånat av henne förut.

 

Var på djupvattengympa i Åkeshov med Helen. Det var jättekul.

Efter så åkte vi till Islandstorget o åt sallad, fick två kassar böcker av Helen.

 

Sedan så var det dags att åka till jobbet. Var tidig på jobbet, 20  minuter innan.

    

Måndagen 9/10-06

Såg på ”Stay” med Jennie, mycket skum film. Jennie har sett den två ggr nu, hon tror hon ska ge den en 5:a. Jag har inte en aning…

 

Tittade sedan på ”European gigolo”, den var lite kul.

 

Gick till C och lämnade tillbaks filmerna före sex.

 

Sedan kom min syster hit o åt middag.

 

Maria o jag skulle åka till Johan o Christine för att Maria skulle ha sin kattbur som de lånade när de köpte kattungarna, och så ville Johan övningsköra lite men de ville se på Outsiders först.

 

Grannen ringde o sedan ringde en arbetskamrat.

 

Maria o jag åkte till Johan o Christine. Johan övningskörde en liten stund, runt Stortorp, Trångsund o Skogås. Sedan så gick vi in och gosade med kattungarna, de är så söta. Maria tog med sin kattbur hem.

 

Pratade i telefon o sedan så tittade jag på Prison break som jag spelade medans vi var borta.

 

Ska jobba imorgon natt så jag ska hålla mig vaken så länge som möjligt inatt.

  

Söndagen 8/10-06

Pratade med syrran halva natten o mer därtill.

 

Jennie´s kompisar sov utspridda; två st i Jennie´s rum , en i soffan i v-rummet o Jennie i soffan i Johan´s rum. Fast fom nu så byter jag namn på rummet till ”lilla rummet”.

 

Tittat på inspelade band o pratat i telefon om vartannat hela dagen.

 

Jennie åkte till jobbet o hennes kompisar åkte hem.

 

Såg på en film som Jennie hyrde igår, den var jättebra, ”Final destination 3” en klar 4:a på filmtipset.

 

Jag gick till C med syrran o hennes barn. Lämnade tillbaks filmen

 

Tittade på ”Cradle to the grave”, den var bra

 

Ronja ringde, hon hade klippt luggen, eller rättare sagt syrran hade klippt luggen på henne o Tindra. Blev inspirerad och klippte mig jag med - har funderat på det i några veckor - det har blivit alldeles för långt. Klippte upp håret och på längden så tog jag 10 cm. Det behövdes verkligen, det var så torrt o sprött, speciellt bak. Nu blev det en frisyr igen.

Jennie ska få jämna till bak om det behövs sedan.

 

Tittade på ”Fäst vid dig” på 3:an, den var bra.

 

Pratade i telefon med syrran o sedan med en kompis.

 

Jennie ringde när hon slutade så jag åkte o hämtade henne.

 
Pratade med syrran ännu en gång o sa gonatt*ler*
 

Sedan så tittade Jennie o jag på The 4400 som jag spelade in tidigare på kvällen.

    

Lördagen 8/10-06

Blev väckt av telefonen, det var Jennie. Hämtade upp henne vid pendeln i Älvsjö, tjugo minuter senare. När vi skulle därifrån ville inte bilen starta, men på tredje försöket så startade den(med tvång). Hmm..bilen som brukar vara så pålitlig, det var inte kul. Den brukar starta hur kallt det än är, har gett många starthjälp på vintrarna med den bilen. Har haft den i 5 år , tror jag. Men hon blir 20 år nästa år. Lika gammal som min dotter*ler*

Släppte av Jennie hemma o körde runt ett tag, var o tankade också. Hämtade upp Jennie hemma o körde henne till jobbet.

  

Hemma igen så satte jag mig på motionscykeln (12 min o thaitrainern ca 60 steg -urdålig kondis)o tittade på ”American pie - the wedding”, den var bra.

  

Sedan så hämtade jag upp Ronja(äldsta systerdottern) och åkte till Högdalsbadet o badade. Det var jättekul, tyvärr hann vi bara vara i mellanbassängen knappt mer än tjugo minuter, för det skulle vara simskola där. Vi var i stora, så Ronja fick ha simdyna på sig, hon bottnar ju bara precis i början på bassängen. Var en lite stund i småbarnsbassängen också.  Varmt o skönt i vattnet 30,6 grader.

Efter badet gick vi in på Coop, jag köpte mjölk, ostbågar o smågodis och så glass till mig o Ronja. Köpte mig en Nogger, men blev så besviken, det var nästan ingen nougat i den. Har inte ätit glass ute på flera år, och det var ju min favoritglass en gång i tiden så nu blir det ingen mer gång…. Ronja åt en Twister, den gillar hon.

Släppte av henne hemma hos sig.

Får se hur jag mår imorgon, har tänkt ta Tindra (den yngre systerdottern) till badet då.

  

Jennie kom hem strax efter mig, hon la sig för att vila en stund.

  

Jag vilade en liten stund och sedan tittade jag på ”Mina jag och Irene”, den var ganska bra.

  

Sedan kom tre kompisar till Jennie hit, de ska sova över här.

De lagade mat, det blev ris , kött o thaiinspirerad sås med ingefära o koriander…. Mums, det var jättegott. Och så skönt att slippa laga mat.

   

Var upp till grannen o matade hennes katter, då hon är bortrest

   

Tittade på ”The talented Mr Ripley” inne i Johans rum, den var bra men lite seg. Gillar inte Matt Damon så mycket men Paltrow är ok.

  

Tjejerna har hyrt filmer så de satt inne i v-rummet.

    

Ja, just det ja, jag glömde skriva i torsdags att ”fibromorsan” var här o fika.

Och igår skulle jag ha skrivit att till konjaken åt jag ostbågar, till syrrans stora förskräckelse *asg*.  Hon tycker inte det låter som det passar ihop….men det var helt ok.

   

Torsdagen 5/10 o fredagen 6/10-06

Torsdagen 5/10-06

Kom inte i säng förrän vid fyra och blev väckt av telefon åtta, sedan kunde jag inte somna om, tyvärr.

Var på möte på Bromma SDF. Vi var fyra st. En från dagen, den andra på dagen kunde inte och så kvällens skyddsombud, jag och chefen. Mötet gick bra, gick igenom olika frågeställningar angående miljön på arbetet.  Det ska bli ett uppföljningsmöte med arbetsmiljöverket sedan.

 

Fixade iordning den nya skrivaren, den fungerar jättebra. Det tog sin lilla tid –ca 1 månad – men nu så är det gjort.

Har en To-Dolista, där Jennie o jag skriver upp allt som ska göras och införskaffas. Det finns ganska många punkter på den just nu, men den betas av sakta men säkert.

 

Pratade med Johan, han har köpt en ny mobil med 3-abonnemang. En Sony-Ericsson, tror den heter K800i.

Kollade en massa på film pratade mycket i telefon, hela kvällen o halva natten.

 

Började läsa i ”Lasermannen-en berättelse om sverige” av Gellert Tamas

  

Fredagen  6/10-06
 

Mådde inget vidare när jag vaknade idag, har en förkylning på gång.

 

Orkade inte gå i tvättstugan, var nere o avbokade den, pratade med syrran i telefon då o den trådlösa jag pratade i räckte bara precis utanför huset(baksidan). Har för mig att det var 300 m räckvidd på den utomhus men det stämde ju inte…. Ska prova den andra trådlösa en annan gång, den räcker i alla fall på framsidan för den har varit med mig ut på gården många ggr på somrarna.

 

Pratade med Jennie, ska hämta upp henne hos kompisen imorgon (tidigt), sedan förbi hemma sedan ska jag skjutsa henne till jobbet. Hon ska jobba dagpass i helgen.

 

Var uppe hos grannen o tittade på ”Hajar som hajar” på em, den var ganska kul. Drack en liten konjak för att kurera förkylningen.

 

Pratade en stund med Johan

 

.Tittade på Commander –en serie som går på trean, jättebra.

  
Pratade med syrran några ggr till*ler*
 

Bloggar nu, ska slappa i soffan o titta på tv….o äta mandariner.

  

Onsdagen 4/10-06

Hann gå igenom lite band under natten. Har tydligen lite glapp på scarten på videon i v-rummet. När jag har spelat in från digitalboxen så blir det svagt ljud men inte när jag spelar in analogt. Mycket skumt. När jag testade första gången för någon vecka sedan så blev det inget ljud alls när jag spelade in från digitalboxen, så det är ju en förbättring. Jag har tryckt fast scarten så den sitter inte löst..

Jag avskyr när det strular.
Har ju fortfarande ränder/störningar på vanliga datorn. Tror att det kan bero på digaitalboxen, de uppkom ju då den vart inkopplad. Måste ta tag i den biten också. Men vill ju vara helt säker på min sak annars så får jag betala för att tidigare hyresgäster har varit  o pillat på UPC`s kablar

 

Läste lite i ”Jag vill ha en egen måne”, boken om Ted Gärdestad

 

Jennie åkte in till stan med en kompis på em, hon ska shoppa lite, sedan ska hon sova hos kompisen inatt.

 

Pratade i telefon en hel del under em o kvällen.

 

Satt en stund på motionscykeln men är fortfarande lite öm under fötterna så det blev ca 10 min. Men bättre än ingenting*ler* Thaitrainern är inte att tänka på det gjorde ont.

Jobbade ju fre-mån, det gjorde ju inte saken bättre och fötterna använder vi ju hela tiden. Låter ju väldigt fjantigt att vara hemma för att man har ont under fötterna, men en kollega var faktiskt hemma för skavsår en gång., så varför inte. Men min ekonomi tillåter inte det…

 

Mera tv fast på nätet, kollade Mäklarna del 2 och Poliser del 2 på svt.se.

 

Låg i ett bad och läste ut Ted Gärdestad boken. Tonade håret, det blev Chestnut brown,

 

Ringde till syrran medans toningen satt i.

Sedan ringde Christine så jag pratade med henne och sedan Johan en stund, allt var bra med de.

 

Tittade på ”Irländska hjärtan” m Pierce Brosnan, den var bra

 

Ska försöka komma i säng i vettig tid inatt. Ska ju vara på Bromma stadsdelsförvaltning kl 11 imorgon -pigg o utvilad-  tänkte jag.

      

Tisdagen 3/10-06

Vi har fått nya nyckelskåp på jobbet så vi fick våra brickor kodade o en sifferkod som skall slås in, annars kan man inte öppna skåpet. Det betyder att den som öppnar skåpet är ansvarig för alla nycklar som plockas ut. Hmm, vilket strul det kommer bli. För skåpet måste stängas innan nästa ska ta sina nycklar. Och då måste den personen logga in. Det kommer bli en lååång kö innan alla har vant sig. Och så ska nycklarna till vårdtagarna få nya nummer, och läras in.  

Så vi kom inte ifrån jobbet förrän halv nio, slutar åtta.

Men nu så är jag långledig…Skönt!

 

Pratade med Jennie på väg hem imorse, vi hade tänkt iväg o simma men vi kom fram till att vi hoppar över det idag också. Ev att vi åker iväg senare under dagen.

 

Frukost o sedan tittade jag på Prison Break när jag kom hem imorse. Sedan blev det ungefär halva My name is Earl innan jag somnade ifrån. Hade tänkt hålla mig vaken idag  eftersom jag är långledig nu men det gick inte var så trött.

 

Nya chefen ringde vid halv fem, hon hade försökt ringt på fm. Hon hade missat att jag jobbat inatt, men varken Jennie eller jag hörde telefonen. Chefen har inte lärt sig vårat schema ännu. Och så brukar hon ofta vara på stadsdelsförvaltningen eller så på möten o kurser. Så det är inte ofta vi träffar henne.

Jag är ju nattens arbetsplats/skyddsombud sedan någon månad. Men har inte varit på några kurser eller så ännu, de kommer igång senare under hösten.

Men fick ett brev ifrån arbetsmiljöverket för ca 2 veckor sedan. Vi som är arbets../skydds ska träffa arbetsmiljöverket i slutet på månaden o senast den 16:e den här månaden ska vi lämna in  svar på olika frågeställningar. Så nu på torsdag ska vi träffas för att gå igenom allt o svara o skicka in våra svar.

 

Jennie o jag möblerade om lite, och höll på med lite smågrejer som behövde göras också, såsom att spika fast den nya antennsladden till hennes tv.

 

Vi tittade på Gilmore Girls –ett tårdrypande avsnitt. Och direkt efter det var det Desperate housewives.

Sedan tittade jag på senaste avsnittet av The 4400 som jag hade inspelat.

Och efter det The Missing med Tommy Lee Jones, den var bra.

 

Mycket tv(video), väldigt lite telefon o inget läsande alls idag

 

Blev en massa telefonprat ändå för syrran ringde miss i natten..

   

Måndagen 2/10-06

Hade tänkt iväg o simma på morgonen efter jobbet, men var så trött så jag pallade inte.

 

Hem, åt frukost o la mig för att sova.

 

När jag vaknade tittade Jennie o jag på en film på tv. Mamma hette den, den var väldigt skum. Den fick en 2:a både av mig o Jennie på filmtipset.

 

Vi hade strömavbrott vid fyra, höll i sig en timme om inte mer.

 

Dator, telefon o ett bad innan jobbet.

  

Söndagen 1/10-06

På planeringsdagen i onsdags så frågade jag varför vi inte fått ngt erbjudande om bad/gymkort i år. Men högsta chefen sa att vi fått det. Men flera höll med mig.

I fredags när jag kom till jobbet så låg erbjudandet i våran nattlåda.

På måndag så höjs kortet till 1500, och tom idag kostar det 1200, så därför höll jag mig vaken för att kunna åka till Högdalshallen när de öppnar idag.

Skaffade kortet.

 

Åt lite, pratade med Jennie en stund o så kollade vi på The 4400, förra söndagens avsnitt som jag hade inspelat. Somnade ifrån när det var tjugo minuter kvar.

 

När jag vaknade hade Jennie åkt iväg till jobbet.

Tittade på slutet på The 4400 och sedan på en film med Jane Seymore som jag spelat in, Jakten på det förflutna. Den var bra och tårdrypande..

 

Pratade i telefon o lite dator, sedan ett bad innan det var dags att åka till jobbet.