Lästa böcker i augusti 07

Det blev 16 böcker lästa i augusti.
"Den mörka floden" av Åke Smedberg
"Ålkistan" av Jan Ekström
"De som dör först" av Alexandra Marinina
"Täcknamn Odessa" av Frederick Forsyth
"Den heta stenen" av Donald E. Westlake
"Barnslig enkelt" av Donald E. Westlake
"Annars dör man" av Ulf Durling
"Mig äger ingen" av Åsa Linderborg
"Mias systrar" av Maria Eriksson och Kerstin Weigl
"Carambole" av Håkan Nesser
"En yxa i nacken" av Hans Alfredson
"Hatet" av Anders Nyqvist
"Smärtans barn" av Waris Dirie
"Svinalängorna" av Susanna Alakoski
"Spenser privatdetektiv - Bankrånarna" av Robert B.Parker
"När jag fyller 30 ska jag vara smal" Av Jenny DahlbergTänkte ta ut den som var bäst och det var
"Hatet" av Anders Nyqvist. De flesta böcker jag läst i aug var ungefär lika bra allihopa fast på olika sätt.
Boken som jag tyckte var sämst var "Annars dör man" av Ulf DurlingShopping 28/8-07

Köpte gångstavar och 12 st dvd-skivor a) 19,95 st, på Rusta. Det var fyra filmer i varje.


image283


...och ett par snygga boots/kängor på Din sko.


image284image285Har använt de ute och de var jättesköna.Semestern slut..

Jaha då är  semestern slut. Har haft semester i 17 dgr och så var jag ledig två dagar innan dess för att jag var på introduktion i skolan (ska plugga på distans) Se tidigare inlägg Har alltså varit ledig i 19 dgr från jobbet.. Så skönt!
Inte för att jag gjort ngt speciellt men att slippa jobba bara det är guld värt.


Nu ska jag jobba i helgen och det tar emot lite grann. Men det kommer gå över bara jag kommer dit *ler*. Jag trivs bra på jobbet och arbetstiderna är bra. Jag jobbar nätter (inom hemtjänsten) och det är underbart att jobba natt.

"När jag fyller 30 ska jag vara smal" Av Jenny Dahlberg (augusti 07)

När jag fyller 30 ska jag vara smal

Författare: Jenny Dahlberg


Beskrivning:
   Jenny Dahlberg var tjock, men nu är hon på god väg att bli smal. I När jag fyller 30 ska jag vara smal får vi följa Jennys kaxiga och fokuserade strävan mot ett lättare liv.

Jenny fick stor uppmärksamhet för sin debutbok Tjock! och blev då en sorts ikon för Sveriges alla tjockisar. Men med tiden blev Jenny allt mer tveksam inför den livssyn och självbild hon visat upp.
Var hon verkligen så helnöjd med sig själv och sin kropp? Kändes det rätt att försöka förändra samhällets attityd istället för att förändra sig själv?
Jenny vände ryggen åt sin tidigare övertygelse, köpte ett gymkort och började träna.

I sin uppföljare skildrar Jenny de nya erfarenheter hon får då hon överger "valrossfiguren". Hon berättar om att bli annorlunda bemött, om njutningen i att köpa kläder, om att börja flirta och dejta. Om hur hon längtar efter att finna den stora kärleken och diggar skådespelaren Mikael Persbrandt. Som hon faktiskt har hånglat med en gång?Kundrecensioner
 Bravo Jenny! 
 här får vi följa rikstjockisen Jennys nya kamp.Jag blev inspirerad, Jenny har mognat bra mycket sen första boken.Dethär känns äkta, livet bjuder på motgångar också,men skam den som ger sig.
Rekommenderar!
 av emmima, 2007-01-31

Informationen kopierad från
adlibris

Jag läste hennes första bok Tjock!  i januari 04. Så jag ville läsa uppföljaren, inte för att jag tyckte Tjock! var jättebra (den var inte dålig) utan för att jag var nyfiken.


Jag tyckte den här boken var bra och jag kände igen mig i mkt hon skrev... Hon skriver bitvis väldigt roligt och ibland väldigt deppigt men direkt från hjärtat - väldigt ärligt och ulämnande"Spenser privatdetektiv - Bankrånarna" av Robert B.Parker (augusti 07)

    


(Klicka på bilderna så blir de större och ni kan se vad det står)
Den här boken har jag fått av Per och den är skriven 1976.
Jag köpte massor av deckare av den här typen när Per o jag tillbringade sommarloven i Norrland hos mormor några år i rad. Jag var väl 10 -13 ungefär och jag läste många böcker  varje dag. Inte bara den här typen av böcker, utan de köpte man när alla böcker man tagit med sig var slut eller man inte ville läsa mera vita serien eller sigge stark romaner*ler* , som det fanns massor utav hos de som bodde däromkring


Den här boken var ungefär likadan som alla kioskdeckare.  Läsvärda men inte för ofta...


"Svinalängorna" av Susanna Alakoski(augusti 07)

SvinalängornaFörfattare: Susanna Alakoski

Beskrivning:
  
Vinnare av Augustpriset för Årets svenska skönlitterära bok 2006!

Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.
Ett nybyggt bostadsområde i Ystad fylls på 60-talet av invandrarfamiljer och låginkomsttagare. För Leena och hennes finska föräldrar är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet Svinalängorna.
De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis roman om Leena, som klarögt och fartfyllt berättar om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Men skrattet fastnar i halsen när denna barndomsskildrings verkliga karaktär börjar skönjas.
Leena, hennes syskon och vänner kastas i skrämmande ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om klassamhälle och barns utsatthet och överlevnadskraft.

"Det är en klasskildring som svider - visst. Men dessutom, tänker jag, en tidsskildring som lyckas vara lika tydlig som tidlös. Storartat."
Kulturnyheterna


Kundrecensioner
 Nja 
 Intressant och bitvis rolig. Lättläst, men Augustpriset?
 av Biboli, 2007-06-11
 Svinalängorna 
 En mycket färgstark och sprakande bok som sakta men säkert väver in en i en familjs alkoholproblem, där barn far illa. Otroligt gripande tagen ur ett arbetarklasshem. Jag tror många av oss som läser boken får en tankeställare.

Kan rekomendera den varmt, en stark 3a
 av Stefan, 2007-06-03Informationen kopierad från
adlibris

Jag tycker att det här var en väldigt lättläst bok och den  var bra skrivenVeckan som gått.. Fre 24/8-07 - tor 30/8-07

fredag kväll så tog jag och en granne en promenad -samma sträcka som fredagen innan. Mot Örby, längs med Magelungsvägen mot Rågsved och sedan hemåt. Träffade på Mia och en annan granne  med hundarna i Örbytunneln. Stod och pratade en stund.lördagen var jag hem till Mia på en fika på em. På kvällen så kom fibromorsan över på en snabb kopp te innan hon åkte iväg för att jobba natt. Jennie ringde vid halv elva och frågade om jag kunde hämta henne hos kompisar i Myrängen. Vilket  jag kunde så vid halv tolv så åkte jag och hämtade henne. Månen var jättefin så vi åkte till Trehörningen och tog lite foton på den. De blev inte så jättebra. Jennie hade velat fota den med sin nya kamera men den var ju hemma.image276onsdagen så åkte Maria o jag till Kungens Kurva. Var in på Rusta och köpte lite småpryttlar. Köpte gåstavar och en massa dvd-skivor. Det var fyra filmer på varje dvdSedan så var vi in på skopunkten. Tittade lite men köpte inga skor varken Maria eller jag. Men inne på Din sko så hittade jag ett par som jag föll för direkt och naturligtvis så köpte jag de.  Bild kommer i ett senare inlägg.


När vi kom ut från Din sko så var himlen full av svarta och vita moln. Några minuter senare så började det regna.

image279Stannade till i C på hemvägen och  hämtade ut mitt
Adlibris- paket.


Var hem till fibromorsan och fikade tidigt på kvällen."Smärtans barn" av Waris Dirie(augusti 07)

Smärtans barn


Författare: Waris Dirie
Författare: Corinna Milborn
Beskrivning:
   Bestsellerförfattaren Waris Dirie är tillbaka med en ny bok där hon fortsätter kampen mot kvinnlig könsstympning - denna gång med fokus på Europa.

I En blomma i Afrikas öken skildrade Waris Dirie det fasansfulla övergrepp hon utsattes för vid fem års ålder då hon blev könsstympad. Boken såldes i miljontals exemplar över hela världen och plötsligt hade denna grymma form av tortyr fått ett ansikte. Dirie har sedan dess ägnat sitt liv åt att informera om, väcka opinion mot och bekämpa kvinnlig könsstympning, bland annat som goodwillambassadör för FN.

I sin nya bok, Smärtans barn, har Waris Dirie tillsammans med en grupp kvinnliga journalister undersökt förekomsten av könsstympning i Europa. Resultatet är skrämmande: Det finns över 500 000 könsstympade kvinnor i Europa, kvinnor som lever med svåra trauman och fysiska smärtor. Genom en rad intervjuer och vittnesmål visar Dirie hur även europeiska läkare är beredda att utföra ingreppen, hur myndigheterna är handfallna, stillatigande eller helt enkelt ovetande. Det gäller ju inte europeiska kvinnor! Dirie redovisar skakande fall över hela Europa och även Skandinavien får en grundlig belysning. Det vi inte trodde förekom i Sverige kan utföras just nu, i vår omedelbara närhet.

I början av arbetet med boken fattade Dirie ett oåterkalleligt beslut: ?Från och med nu ska jag viga mitt liv åt att bekämpa kvinnlig könsstympning i Europa. Till den dag varje barn kan känna sig säkert, till den dag alla är medvetna om att könsstympning inte är en kulturell yttring utan ren och skär tortyr.?

Originalets titel: Children of Pain


Informationen kopierad från
adlibrisJennie lånade den av en kompis och jag passade på att läsa den inatt eftersom den fanns tillgänglig.

När Jennie kom hem så sa hon att det var den tredje boken och att jag borde läst de två första först men men det går bra ändå. Jag visste redan att det fanns två böcker innan och på ett ungefär vad de handlar om. Jag ska få låna de två första av Jennies kompis sedan.


Boken handlar om könsstympning, ett fruktansvärt ämne men viktigt att tas upp.
Jag tyckte boken var intressant och bra.


Viktklubben igen...

Då var det dags för nya tag.. Alltså, jag ska ta tag i min vikt.
Har varit in på vk (
viktklubben) några ggr senaste veckan och det verkar fungera som det ska nu. Mot för i våras då det var mkt problem med sidan. Jag startade på allvar i helgen.                                              Har satt upp några delmål på vägen mot slutmålet
              
                                                                                 och

                                              slutmålet har jag tänkt mig att nå nästa sommar."Hatet" av Anders Nyqvist (Augusti 07)

Hatet

Författare:
 Anders Nyqvist


Beskrivning:
  

Vet han att jag ständigt väntar på nästa gång? Vet han att mamma är så rädd för honom att hon kräks i buskarna innan hon kommer hem?

Det är sjuttiotal. Anders pappa har studerat till ingenjör på kvällarna och hela familjen kan flytta till en större lägenhet. Det är bara det att pappa dricker, mer och mer, samtidigt som han äter de tabletter han har ständig tillgång till. Utåt är han den lyckade klassresenären som är politiskt engagerad och har en fin familj. Hans karisma vilseleder omvärlden, men i hemmet trappas missbruket upp, han blir våldsam, oberäknelig och giftig.
          Han förgriper sig på Anders mamma och håller hela familjen i ett skräckgrepp genom psykisk terror, lögner och hot. De väntar på nästa utbrott, är alltid på spänn. Under Anders säng står en packad väska, ifall han måste ta med sin lillebror och fly under någon av de otaliga sömnlösa nätter då mammans skrik håller dem vakna.
          På inga villkor får någon ana vad som händer. Samtidigt växer lusten att slå tillbaka hos Anders - tills den hotar att svämma över alla bräddar.

Informationen kopierad från Adlibris


Jag läste en recension i DN om den här boken och därav att jag ville läsa den

Efter att ha läst ovanstående recension så tänkte jag först köpa boken. Men den är ju ganska nyutkommen så det dröjer innan den kommer på pocket. Tittade lite i virtuella bibblan och den fanns där så den laddade jag ner häromdagen.


Boken var väldigt bra skriven. Jag kände och led med hela familjen.

LÄS DEN!

"En yxa i nacken" av Hans Alfredson (augusti 07)


En yxa i nacken : kriminalroman

Författare: Hans Alfredsson
Beskrivning:
   Kriminalkommissarie Albin Winkelryd har gått i pension. Men genom slumpens ingivelse blir han inblandad i ett sällsynt otäckt mordfall. En ung och förmögen änka hittas yxmördad i en enslig stuga. Spåren leder till de undre världen. Handlar det om narkotika? Eller är det pojkvännen som mördat av svartsjuka? Kanske är det ett vansinnesdåd av en förrymd mentalpatient...
Informationen kopierad från Adlibris
Det här var en väldigt lättläst o underhållande kriminalroman


Torsdagen 23/8-07

På em så åkte Jennie o jag till C och hämtade ut skolböcker från adlibris. De tog väldigt lång tid på sig att komma. Jennie beställde de för 8 dgr sedan. Och hennes kurs började förra onsdagen... men det har gått bra ändå.
Det var alla de böcker som både Jennie o jag behöver inför vårat pluggande i höst.


Därifrån så åkte vi till Högdalen och Expert. Jennie skulle köpa kameran som hon sett ut. Men den var slut så då åkte vi vidare till farsta. Där fanns kameran o hon köpte den.Sedan gick vi in på mitt favoritställe när det gäller hamburgare; Burger King eller Big Burger som jag kallar det. Där så åt vi middag. MUMS!
En ny cardigan från Ellos har jag på mig (hämtat ut igår)

image274
Jennie´s inköp. Kamera + kameraväska


image275 


Onsdagen 22/8-07

Jennie o jag städade upp i klk och gick iväg med en massa kassar därifrån till soprummet. Vi hade också en IKEA-kasse med papper, glas, plast, papp mm
Sedan så gick vi ner till källaren med lite saker som skulle in dit.
Och då kom Jennie med den briljanta ideén att vi skulle städa därnere också. Och jag sa ok.
Det är väl lika bra att passa på när man har energi.
Så vi röjde o höll på därnere. Det blev bla en massa kartonger o en skinnfåtölj.
Tog ut allt på baksidan och fyllde bilen o sedan iväg till soprummet på framsidan.
(Tänkte lägga ut bild före o innan men vill inte att ngn ska se röran och allt skit som jag samlat på mig.)  


Vi kände oss väldigt nöjda efteråt. Tog en dusch och sedan iväg med kläder till klädinsamling i Myrängen därefter så gick vi in på Coop extra och kom ut med två kassar mat.
Sedan så åkte vi till C och hämtade ut paket från H&M och från Ellos som har kommit.


Det var jättekul att prova alla kläder, vi hade beställt ganska mkt. Det var rea - upp till 70% när vi beställde
Kunde faktiskt ha allt förutom en lång cardigan som var alldeles för trång, men det var inte så konstigt för den beställde jag i två stl mindre än vad jag har. Beställde i stort sett allt i mindre stl än vad jag har. Förutom en två pack med cardigans.  Men flertalet av kläderna kommer sitta snyggare om -5 kg eller så.
Mkt trevligt!
På kvällen så tänkte vi äta kräftor. Vi gjorde det i förrförra veckan , eller rättare sagt inte..  Läs om det i det här
inlägget.

Den här gången så smakade de som de skulle. Vi hade även räkor, majonnäs, ägg o brännvinsost    

Mina nya vinröda ljus som jag köpte från IKEA på tisdagen står på pelarbordet.

Adlibris-beställning 19/8-07

StISBNFörfattare: TitelPris

19100114995LARSSON, ÅSA:SVART STIG37 kr
19127075877DUNANT, SARAH:ÖVERGREPP37 kr
19146217371O'MALLEY, KATHLEEN:FÖRLORAD BARNDOM39 kr
19163036509Friström W:Kerstin - ett Alzheimer-Öde79 kr
19170013071PALMKVIST, CONNY:HEJ DÅ, ALLIHOPA37 kr
19170014612PICOULT, JODI:FÖRSVINNANDEN39 kr
19170014744ERNESTAM, MARIA:BUSTERS ÖRON39 kr
19170021325SHARP, DEBRA PUGLIS:TILLINTETGJORD : ATT49 kr
19170023344ROCHE, LAUREN:EN ANDRA CHANS37 kr
19170023514JÖRGENSEN, BERIT:SVIKEN39 kr
19170024294LAPPER, ALISON:MITT LIV I MINA HÄNDER39 kr
19170373094SHRIVER, LIONEL:VI MÅSTE PRATA OM KEVIN39 kr
19171306854STOWERS, CARLTON:SISTA ANDETAGET37 kr
19171308776BRISCOE, CONSTANCE:ÄCKLIG : EN SANN BERÄ37 kr
19171958150GUÉNARD, TIM:STARKARE ÄN HATET39 kr
19172213353ATWOOD, MARGARET:KATTÖGA18 kr
19172213884NILSSON, PER:BAKLÄNGESLIVET18 kr
19172214147WIKANDER, EVA:DEN DÄR JENNY18 kr
19172214198KALLIFATIDES, THEODOR:KÄRLEKEN18 kr
19172214422DOHERTY, BERLIE:KÄRA INGEN18 kr
19172214724CLAESSON, STIG:SOV DU SÅ DISKAR JAG21 kr
19172320621ÖLANDER, CHARLOTTA:...OCH HIMLEN VAR OSK37 kr
19172320699SANDÉN, ULRIKA:... OCH JAG VILL LEVA37 kr
19172320753LEIDIG, MICHAEL:FLICKAN I KÄLLAREN : BER37 kr
19172638141FRENNSTEDT, TINA:DIPLOMATDOTTERN : LÅNG37 kr
19173891029EEK, LOUISE:SPELAT LIV37 kr
19177159322THAMM, MARIANNE:TILLBAKA TILL LIVET : AL37 kr
19185499161SCHÖN, BOSSE:JAKTEN PÅ EN PAPPA : EN BOK18 kr
19197599115RINGQVIST, LENA:-SOM EN TJUV OM NATTEN :39 kr

Frakt19 kr
  
Att betala1.032 kr
  

 
 
 
 
 
 

...det här vad jag beställde på adlibris
 

 
Älskar böcker, har varit med i massor av bokklubbar genom åren. Lånar böcker både virtuellt och på riktiga bibliotet. Lånat virtuellt har jag gjort sedan 1:a dagen det var möjligt - tror det var i juni 2001.


Kopiera in ISBN numret och gå sedan in på på adlibris och sök så ser ni info om boken.

"Carambole" av Håkan Nesser (augusti 07)

Carambole

Författare: Håkan Nesser
Formgivare: Johan Petterson


Beskrivning:
   ''Han vaknade och kände först en oerhörd lättnad. Det varade i tre sekunder, sedan förstod han att det inte varit en ond dröm.Att det var verklighet. Det hällande regnet, det plötsliga lätta rycket i ratten, det slippriga diket; allt var verklighet. Pojkens tyngd i hans famn och blodet som droppade ner i kapuschongen.''

En berusad bilist kör ihjäl en ung pojke. I skydd av regnet och mörkret smiter han från platsen. Men genom olyckan kastas hans liv in i helt nya banor. Han drivs in i ett alltmer uppskruvat och infernaliskt dilemma som han måste lösa med alla till buds stående medel. Kommissarie Reinhart och polisen i Maardam, och inte minst den nybvlivne antikvariatsbokhandlaren Van Veeteren, konfronteras snart med ett fall där händelserna verkar lika förutbestämda som oförutsägbara.

Carambole är den sjunde romanen i Van Veeteren-serie.

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

"Kommer det en bättre bok i år så blir jag religiös." Ulf Örnkloo, Deadline, P1

Informationen kopierad från adlibris
Lånade den här boken från Tranebergs servicehus bibliotek inför sommaren.

Jag tyckte den här boken var jättebra.
Tyvärr så hade jag sett filmen först. I vanliga fall så brukar jag bli besviken på filmen men inte den här gången.
Lika bra bok som film.

Tisdagen 21/8-07

Mötte upp m Jennie o Anna på IKEA vid sex.
Anna skulle shoppa. Själv så köpte jag bara några smågrejer. Bla 3 st vinröda blockljus till v-rummet. 


Sedan så tog vi en sväng in på Willys. Handlade fyra kassar fulla.Körde hem Anna och det hon handlade.


image270

Fredagen 17/8-07 -Måndagen 20/8-07

fredagen så fick jag för mig att skruva fast handtaget till ugnsluckan.
Det satt lite löst och har suttit så länge.
Det slutade med att jag gjorde rent hela ugnen. För att få bort handtaget fick man skruva isär ugnsluckan och då ramlade glaset bort så det var lika bra att göra rent den ordentligt.. Och då så blev det så lätt att göra rent inne i ugen när ingen lucka fanns i vägen.. så då gjorde jag det.
Tog två timmar, men det blev fint..


Sedan på em så kopplade jag in mitt 5.1 högtalarsystem till datorn.. Det har legat sedan förra hösten.
Fick det inte att fungera. Johan ska komma o hjälpa mig någon dag.


Fibromorsan kom förbi o fika en sväng innan hon skulle iväg o jobba natt.


Tog en promenad med två grannar sent på kvällen /natten. Gick mot Örby, längs med Magelungsvägen, mot Rågsved o sedan hemåt. Blev några kilometer.
lördagen så kom jag på att man ska gå in i creativemappen och ändra inställningarna för högtalarna och då så kom det ljud i alla fem högtalare.
Lyssnade säkert minst 50 ggr på "Freak on a leash" med Korn o Amy lee.söndag natt gjorde jag en
Adlibris- beställning. Det blev 29 böcker för 1032:- inkl frakt
Annars så har jag mest läst, tittat på film på tv och haft det skönt. En massa telefonprat har det blivit också såklart.  Har semester tom 30/8


"Mias systrar" av Maria Eriksson och Kerstin Weigl(augusti 07)

Mias systrarFörfattare: Kerstin Weigl
Författare: Maria Eriksson
Beskrivning:
  

Mia Eriksson fick en fristad i USA, men ända sedan hon tvingades gå under jorden har hon stått i kontakt med medsystrar. Kvinnor som likt Mia själv slåss för sin och barnens överlevnad. Några av dem vill hon försöka hjälpa

Mia Eriksson - från Gömda, Asyl och Mias hemlighet - berättar här tillsammans med Kerstin Weigl om tre vanliga svenska kvinnors liv på flykt undan våldsamma män.

Veronika lever med misshandel och hot från sin förre pojkvän, men det är han som av tingsrätten ges vårdnaden om deras gemensamma son. När hon får pojken tillbaka blir konflikten livsfarlig.

Leila flyr den svenska småstaden samma dag hon ska gifta sig. 17 år gammal börjar hon sitt ensamma liv, utan familj och vänner.

Anette lämnar Sverige för USA i hopp om att kunna skapa ett nytt liv för sig och dottern. Men för att få stanna i landet måste hon ingå ett riskabelt skenäktenskap.Informationen kopierad från
adlibris.seJag har läst "Gömda", "Asyl" och "Mias hemlighet".

Nu var det så dags för uppföljaren "Mias systrar"

Jag var inte så förtjust i "Mias hemlighet", så jag laddade ner den här. (Jag älskar den här typen av böcker om de är bra skrivna.) Däremot så älskade jag "Gömda" och "Asyl". Vilket mycket var Liza Marklunds förtjänst.De tre kvinnornas berättelser är gripande och jag tycker det är fruktansvärt att samhället inte kan göra mer för att skydda dessa utsatta kvinnor och barn.


Men tyvärr så är berättelserna om de tre kvinnorna i boken uppdelade och det tyckte jag inte om. Jag vill helst läsa en historia i taget.Boken var läsvärd men jag är glad att jag inte köpte den.


Men  har ni läst de tidigare böckerna så läs den här också.

Kommer det ut en ny bok (av henne) vilket det säkerligen gör, så kommer jag läsa den också... för ämnet är ju angeläget fast läsupplevelsen med hennes två senaste böcker inte var så stor.

En av Maya´s favvoplatser

Maya o Mysan ligger oftast på balkongen på sommaren, hösten o våren. Och även lite på vintern. Jag har inglasad balkong så har jag den fördragen på vintern så blir det ganska skönt därute. Om det inte är många minus förstås.

image269Men hon älskar att vara framför dataskärmen.... speciellt om hon kan störa mig en stund*ler*
Fast först så trampar hon av o an på tangentbordet och sedan så står hon framför skärmen och vägrar att lägga sig ner.
Efter att jag plockat bort henne minst 10 ggr så hoppar hon upp o lägger sig ner och där ligger hon ett tag tills hon har tröttnat och då måste hon ju upp i mitt knä och puffa på mitt ansikte några ggr. Speciellt om jag sitter o läser bok på datorn.


image268

Katter är underbara djur.
Maya är en Ragdoll och det närmaste man kan komma en hund utan att ha en..
De är smarta, vilket i oförsig alla katter är *ler och så är de väldigt sociala och vill vara med överallt.
Maya följer efter mig från rum till rum.. Och det har även Mysan börjat göra. Mysan är ju en vanlig bonne och de "ska" ju inte göra så.


Här finns länk till
ragdollklubbens hemsida, där ni kan gå in o läsa lite om denna underbara kattras. 


Adlibris 10 år..REA!!!

Direktlänk till Adlibris  

Fynda på vår jubileumsrea

I år fyller AdLibris 10 år! Det firar vi med en jubileumsrea på massor av bra böcker.

Vi reserverar oss för slutförsäljning, så det är först till kvarn som gäller.

Välkommen in och fynda!

Maria o jag har varit på väg i flera veckor med att göra en beställning. Får se om det blir av nu ikväll..

"Mig äger ingen" av Åsa Linderborg (augusti 07)
Beskrivning:
   "Klassiker"
Ulrika Knutson, Kulturnytt/SR

"Kommer att räknas som en av de klassiska svenska barndomsskildringarna"
Mats Gellerfelt, Aftonbladet

"Ett fantastiskt porträtt"
Marie Peterson, DN

En pappa dör. En dotter ser tillbaka på deras liv tillsammans.

Mig äger ingen är Åsa Linderborgs berättelse om uppväxten med sin ensamstående pappa, härdare vid Metallverken i Västerås. En berättelse klasstillhörighet, manlighet och utanförskap.
Om alkoholens makt och en dotters vånda. Drömmen om förändring står mot rädslan att sticka ut. Humorn blir en vardagsstrategi för en brokig arbetarsläkt under folkhemmets storhet och fall.

"Pappas plånbok är stor som en handflata, svart och lätt böjd efter ett liv i bakfickan. Den har börjat ge efter lite i sömmarna och är tung, trots att den nästan är tom. I sedelfacket ligger ingenting, i myntfickan arton kronor och femtio öre. Bakom patientbrickan trängs ett checkhäfte från Nordbanken och ett medlemskort för Metall avdelning 20. Ett skrynkligt tidningsurklipp med statistik över Västerås Sportklubbs bandyframgångar, ett ensamt frimärke med kungen på. I ett av facken gömmer sig ett splitter nytt bankomatkort, inlindad i en lapp med ordet lall och en sifferkod. Det är 99 kronor på kontot. När pappa dog hade han elva dagar kvar till nästa a-kassa.
Där ligger också ett litet noteringshäfte för bankärenden som pappa antecknat telefonnummer i. På den första raden står det Åsa och mitt hemnummer. Under med lite kraftigare filtpenna har han skrivit ?Sprit? och ett telefonnummer han fyllt i flera gånger. Därefter följer hans storasyster Majken och de andra syskonen, även dem han aldrig skulle fått för sig att ringa. Bästa vännerna Börje och Berit. Sedan en lång rad nummer till Smolken, Skallen, Buster, Ormen, Hoffa, Babben, Blomma, Bella, Britta med rattarna... Lika prydligt antecknad står mammas syster Nina han inte träffat på många år. På ID-kortet står det Leif Boris Andersson, född den 15 februari 1941. Fotot är bra, jag ser att det är han."

Kundrecensioner
 Så himla bra 
 Jag är född och uppvuxen i Västerås och det var en underbar upplevelse att läsa den här boken. Kände igen mig i så mycket så det var som att "komma hem". Mycket bra bok!
 av Marianne, 2007-08-13
 Fantastisk bok! 
 Det är bara att hålla med föregående talare! Detta är en helt fantastisk bok - en underbar skildring av relationen mellan en förälder och ett barn. Det som grep mig mest var hur författaren lyckas beskriva skeenden helt osentimentalt - det ger berättelsen en styrka som man måste uppleva själv!
 av Anna, 2007-08-06
 Gripande 
 En av de finaste böcker jag läst..känns ärlig & är väldigt gripande och omöjlig att släppa taget om (det vill man inte heller!) Skildringarna är vackra men sorgliga. Jag grät mycket men lämnas ändå av en lycklig känsla.
Rekommenderas!
 av Anna, 2007-05-17
 Enastående! 
 Det här är en av de absolut starkaste berättelser jag någonsin läst (och jag läser mycket). Aldrig har jag gråtit så över en bok. Den är lysande, makalös. En sådan fantastisk skildring av relationen mellan en dotter och hennes far. Smärtsamt och vackert och outsägligt gripande. Ett fantastiskt porträtt, en enastående skildring. Jag kommer att minnas den så länge jag lever tror jag. Läs den och bli berörd på djupet!
 av Viktoria, 2007-05-05
 Mäktigt 
 Jag har aldrig läst något liknande. Snacka om att Åsa Linderborg vet hur en historia ska berättas. Jag grät som ett litet barn. Det här kommer att bli en klassiker, det är jag säker på.
 av Henke, 2007-04-28


Informationen kopierad från
adlibris

Tack Bim för boktipset.
Laddade ner den för jag ville läsa den nu och inte vänta tills den kom ut i pocket, för jag har hört o läst så mkt positivt om boken

Jag tycker att hon har beskrivit sin uppväxt och förhållande till sin pappa på ett väldigt fint o bra sätt.
 
Men blev inte speciellt begeistrad, berörd eller gripen över boken.

En bra bok men inte mer

"Annars dör man" av Ulf Durling (augusti 07)

   


Fanns ingen bra info så den blev också fotad. Men att fota var väldigt smidigt så det blir det nog mkt av från min sida i fortsättningen.. speciellt när det gäller äldre böcker.

Klicka på bilderna för att se vad det står.
En bok till från Per. Den här är från 1977. Om Ulf Durling finns det en hel del info om på nätet.


Boken var tyvärr skriven på ett sätt som inte föll mig in i smaken, gammaldags och högtravande / fint språk.


Men annars så var ju själva historien bra.

"Barnslig enkelt" av Donald E. Westlake (augusti 07)

    Ännu en bok med dålig info om, på nätet.

Klicka på bilderna för att se vad det står på de.

Ytterligare en bok från per.

Den här boken är av samma författare som i förra inlägget. Den är skriven 1979


Den här var också väldigt lättläst och riktigt rolig.
Thrillerfars står det om boken men skulle hellre kalla den för deckarfars....

"Den heta stenen" av Donald E. Westlake (augusti 07)

    


En gammal bok från 1974. Kunde inte hitta någon vettig info om denna så den blev också fotad.

Klicka på bilderna så att det går att läsa vad det stårÄnnu en bok ifrån Per.

 Per och jag satt och försökte komma på förra helgen, vad filmen som de gjorde efter den här boken heter men vi kunde inte komma på det.


Den var väldigt lättläst och rolig. En kul deckare....

"Täcknamn Odessa" av Frederick Forsyth (augusti 07)

      

Hittade ingen vettig information på nätet om den här boken, bara vad andra tyckte..

Därför fotade jag fram o baksidan.

Så klicka på bilderna ovanför så blir de stora så kan ni läsa vad det står ...
Den här boken är ifrån Per. Fick massor av böcker av honom så jag tänkte beta av en hög nu innan jag börjar plugga. För då blir det inte mycket nöjesläsande....

Jag tyckte den här var riktigt spännande. 

Jag har för mig att jag sett den på film, allt var väldigt bekant eller så har jag läst den för länge länge sedan.Skriver  upp alla böcker som jag läser numera och det har jag gjort sedan aug 2002

"De som dör först" av Alexandra Marinina(aug 07)

De som dör först


Alexandra Marinina

Förlagets beskrivning:

De som dör först: Den ryska deckardrottningen Alexandra Marinina har haft enorma framgångar och är översatt till ett stort antal språk. Med Mördare mot sin vilja introducerades hon på svenska hösten 1999. Nu kommer en ny bok av denna spännande kriminolog och före detta överstelöjtnant inom polisen.
Handlingen kretsar kring organiserad ekonomisk brottslighet med koppling till försvarsindustrin. Samtidigt grubblar polisinspektör Anastasia Kam-enskaja och hennes kollegor vid Moskvas våldsrotel över en serie mord på unga män, som inte förefaller ha något samband med varandra utöver att de utförts på samma sätt: med revolver på tjugo meters avstånd...Informationen kopierad från bokrecension .seDen här boken har jag lånat på Tranebergs servicehus bibliotek nu inför sommaren och det som jag hittade på Internet om förlagets beskrivning av boken stämmer inte riktigt med vad det står på bokens baksida.Baksidestext:

Polisen Dmitrij Platonov är en jagad man. Någon vill stoppa hans utredning av oegentligheter vid en fabrik i Uralsk. En stor summa pengar dyker upp på hans hustrus  bankkonto och Platinov blir anklagad för mutbrott. När dessutom en av hans medarbetare mördas tvingas han gå under jorden. Samtidigt grubblar Anatasia kamenskaja och hennes kollegor vid Moskvas våldsrotel över en serie mord på unga män. Morden förefaller inte ha något samband med varandra, förutom att de har utförts på samma sätt -  med pistol på tjugo meters avstånd. Vem är prickskytten och varför begås morden.

I "De som dör först" är vi tillbaka i dagens Moskava, en miljö vi känner igen från Alexandra Marininas första bok på svenska, "Mördare mot sin vilja" (1999). Marinna, som själv varit polis, har med sin serie om inspektör Kamenskaja etablerat sig som Rysslands stora deckardrottnig.
Det här var den första moderna ryska bok jag läst.
Den var väldigt lättläst och riktigt bra och spännande.

Introduktionsdagar i skolan

Eftersom jag har kommit in i skolan så var det obligatoriskt att gå på introduktion i 2 dgr. Skolan heter Lärgården och ligger i Långbro.


På måndagen så var det bla information om skolan ( Lärgården ) och på tisdagen så var det dags för individuellt samtal med en studievägledare.
På em så var det undervisning i Fronter, Datasystemet som vi ska studera med.Jag ska läsa på distans och bara gå i skolan någon enstaka gång /kurs.


Jag har sökt fyra kurser under hösten. Min första kurs börjar inte förrän i slutet på september. Det ska bli roligt att plugga. Jag har tänkt mig att bli Uska så småningom. Jag har ingen brådska utan ska ta det i lugn takt och jobba samtidigt.image257


Fredagen 10/8-07 - torsdagen 16/8-07

Jennie o jag blev som tur var inte dåliga av kräftorna som var dåliga igår, men vi åt knappt utav de, Det smakade ju hemskt redan första smakbiten.Tog det lugnt på fredagen, Hade tänkt vila en stund innan jobbet, men det var så varmt så det gick inte. Låg länge o slappade i ett bad innan jdet var dags att åka till jobbet.
Jobbade fredagen o lördagen.  Det var väldigt  varm o fuktigt på dagarna.+19,8 grader  kl. 21,48 fredag kväll på väg till jobbet

image253


Gick bra att jobba, var supertrött när jag kom hem på lördag morgon. Varmt ute på natten och väldigt varmt i lägenheterna hos vårdtagarna.
Sov som en stock och vaknade varm. Blev en dusch på en gång...
Gjorde inget speciellt innan det var dags att åka till jobbet igen.
Tror det blev fyra duschar på lördagen...
+20,7 grader kl.21,46 lördag kväll på väg till jobbet

image254Displayen i jobb-bilen, visade +21 grader, när klockan var 12 på natten

image255


Displayen i jobb-bilen visade +20 grader, när klockan var 1 på natten

image256

Som lägst var det 19+ på natten till söndagen


Sov bara en stund på söndagen. Jag har tagit ledigt från jobbet sön o mån natt,
Måste vända på dygnet då jag ska vara i skolan på introduktionsdagar mån + tis. (se separat inlägg senare)


Läste , plockade o donade o slappade mest hela dagen.
Sov inte så bra på söndag natt. var väl en sorts oro om att jag inte skulle vakna av klockan. Går ju nästan aldrig upp med hjälp av klockan numera. Jag brukar sova så hårt så jag varken hör telefon eller klocka. vaknade o var pigg redan halv fyra!


Måndagen o tisdagen var jag i skolan.

Träffade Maria o Ronja i c när jag kom hem ifrån skolan på tisdagen. Stötte även på fibromorsan, som följde med hem och så tog vi en fika ute på gården.Det gick inte att komma in på sl´s sida på tisdag kväll eller onsdag morgon. Så på onsdagen så gick jag upp o skjutsade Jennie till skolan. (Hon hade sin kursstart då) Eftersom hon inte visste riktigt när hon skulle behöva åka.


Pappa ringde, betalade in momsen åt honom.På torsdagen så var Jennie hemma hela dagen. Pratade en massa som vi inte hunnit med på länge.


En liten lista med värdelöst vetande om mig! ;-D


Blev utmanad av
Bim att göra en lista Och listor gillar jag *ler*Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?

3 st, + en jobbknippa med 2 nycklar o en nyckelbricka
Vilken svordom använder du mest?
Faan.
Äger du en iPod?
Nej.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Går nästan aldrig upp med klockan.
Hur många resväskor äger du?
Tre stycken tror jag.
Var köper du dina matvaror ifrån?
Willys och Vivo.
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Jag fotograferar mycket hellre än är med på bild.
Vilken var den senaste filmen du såg?
"Geourgeous"  med Jackie Chan
Har någon av dina vänner barn?
De flesta.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Beror på hur mycket jag vann. Först skulle jag se till att bli skuldfri. Vann jag massor så skulle det bli både nya möbler, ny bil(Audi A4) o resor för mina nära o kära. Spa-besök mm
Har någon någonsin kallat dig lat?
Nja, inte vad jag kommer ihåg. Men jag är väldigt bekväm av mig
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Ingen alls. Lyssnar mest på radio både hemma o i bilen. Ibland på musik i datorn.
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Dricker inget av de. Mjölk i kaffet är däremot ett måste.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nej, det tror jag nog inte.
Använder du huvtröjor?
Bara såna med blixtlås hela vägen fram.
Kan du vissla?
Ja, fast inte speciellt bra.
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nja, några minuter som längst när jag var tonåring.
Vem var den senaste som ringde dig?
Min pappa.
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Ja, absolut.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, det som fanns då. Typ Kalle Anka på julafton... Och sommarlovsmorgon, jul o sportlov mm
Hur många syskon har du?
En lillebror och en lillasyster.
Vilken film kan du alla replikerna till?
Ferdinand (kunde i alla fall)
Äger du några band-t-shirts?
Nej, men har haft bla AC/DC i tonåren
När flög du senast?
i Juni, hem från Turkiet.
Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Fyra stycken
Läser du för skojs skull?
Ja, jämt!
Pratar du några andra språk?
Engelska, och lite lite tyska
Diskar du din egen disk?
ja
Har du gråtit offentligt?
Inte vad jag kan komma på
Har du en stationär dator eller en laptop?
Både stationär o laptop

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, jag älska ratt lära mig nya saker

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Nej, inga tatueringar. Men har hål i näsan och sex hål i vänster öra o tre  i höger öra
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej, det är inte nödvändigt.
Kan du kasta macka?
Ja.
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Ja, varför inte!?
Har du en blogg?
Ja, det är väl där du läser det här!? ;-D
Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Hade inget favoritämne?.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor, kärleksfull, rättvis.
Gillar du din boendesituation?
Ja , jag trivs bra.
Vilken är din favoritfrukt?
Hallon och bigarråer.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej, men fett, magen tål inte fett så bra
Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
41.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, jag tycker det är jobbigt när folk särskriver och gör många stavfel
Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
 Hmm, tror det var en arbetskamrat? 
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Inte en aning
Gillar du senap?
Ja, stark senap
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Aldrig i livet!
Sover du på sida, mage eller rygg?
På magen
Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej, men från Tradera.
Tycker du om att krama folk?
Älskar att krama de jag tycker om.
Skulle du säga att du är trendig?
Nej, inte speciellt.  
Äger du en digitalkamera?
Ja, två. En stor avancerad kamera och en liten enkel kamera som jag köpte i våras.
Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Jag skulle tacka nej.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Har ingen favorit i Star Wars. Är inte förtjust i de filmerna
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Verklighetsbaserade böcker. Kan inte komma på någon speciell just nu.
Tycker du att du är attraktiv?
Vilken fråga? Ja i vissa speglar *ler*
Vad är du allergisk mot?
Ingenting. Men är luktkänslig och mögelkänslig.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej, det får jag inte.
Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Jennie och Johan såklart! (För de gör de ju!)
Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
..ut djuren ur stallet. Bland boskapen återfinnes, något ovän-  "Annars dör man" av Ulf Durling
Vad har du på dig?
shorts, rosa linne, trosor, behå.
Vad var den senaste musik du lyssnade på?
"Part of me" med Korn.

Och nu utmanar jag alla som känner sig barnsliga att också göra den här listan! Ni som gör den kan väl skriva det i mina kommentarer så går jag in och läser den.  

Dåliga kräftor

Sent igår kväll så tänkte Jennie o jag äta kräftor.
Tinade upp de i rumstemperatur så det gick på några timmar.
Dukade fram i v-rummet.


   Tog för oss av kräftorna...

De såg jättefina ut... först.
MEN efter att ha smakat på de så insåg vi att det bara var att kasta allihopa. De smakade och luktade illa. OCH dessutom var de alldeles mjuka...


Ska klaga imorgon. Jag köpte de på Vivo i högdalen samma dag. Alltså igår torsdag 9/8-07

Tillägg till måndagen 6/8-07 - onsdagen 8/8-07

På onsdagskvällen satt Jennie o jag i många många timmar och gick igenom H&M, Ellos o Josefssons katalogerna.Vi gjorde beställning på H&M och på Ellos.
Massa tights, tunikor, cardigans, tjocktröjor osv.
Och på Ellos fick man en parkas för 29:-  Jennie ville inte ha den så den blir min;)
På H&M fick man linne + cardigan som Jennie ville ha:)


Det blev ganska stora beställningar. Vi hade tur, allt fanns. Och de flesta kläderna skulle komma snart.
Spännande spännande.
Det mesta som jag beställde beställde jag i mindre stl än vad jag har.


Ska ju ta nya tag i min viktminskning. Har inte vägt mig på länge, men något kilo upp har jag nog gått.
Jag hade gått ner nio i början på juni så det är ju ett tag sedan jag höll på. 


Men men
Tio ner till jul och så resterande till nästa sommar.  (Positivt tänkande)


"Sliding doors" med Gwyneth Paltrow

Originaltitel:
Sliding Doors
Regissör:
Peter Howitt
Utgivningsår:
1998

Filminfo:

Helen är försenad till jobbet på reklambyrån. Väl framme möts hon av kallduschen: avsked. Inget annat att göra än att vända på klacken och åka hem igen. Helen missar precis sin tunellbana och ... men vänta. Backa filmen lite. Helen hinner precis tränga sig in genom dörrarna på tunnelbanan. Två möjligheter, det skiljer bara bråkdelen av en sekund - men ändå en värld av skillnad. Helens pojkvän Gery har en viktig roll i båda versionerna där romantiken och kärleken ställer stora krav på trohet och uppriktighet. Det kan vara nog så jobbigt i det vanliga livet ... nu blir det dubbelt besvärligt ...

 
Skådespelare: Jeanne Tripplehorn  Gwyneth Paltrow  John Hannah , Virginia McKenna John Lynch Douglas McFerran ZaraTurner  Paul Brightwell
 
Manus: Peter HowittKopierat från filmtipset

Jag tittade på den här filmen inatt och jag tycker den här filmen var underhållande och bra. Ideén bakom filmen är väldigt bra men det var lite jobbigt emellanåt med  två olika historier.

"Ballistic" med Antonio banderasOriginaltitel:
Ballistic: Ecks vs. Sever
Regissör:
Wych Kaosayananda
Utgivningsår:
2002

Filminfo:

Agenterna Ecks och Sever har en ständigt pågående katt- och råttalek med varandra. Men kanske borde de tillsammans bekämpa ett gemensamt hot än att försöka ta kål på varandra? Ett nytt vapen som injiceras i offret utan att lämna några spår efter sig, tvingar dem att samarbeta för att komma över vapnet.

Skådespelare: Antonio Banderas  Lucy Liu  Ray Park Talisa Soto
 
Manus: Alan B McElroykopierat från filmtipset
Jag tycker den här filmen är jättebra, har sett den förut men kunde inte låta bli att se på den igen. Så jag spelade in den i tisdags och såg på den igår.
Massor med action, pang pang och biljakter. Full fart filmen igenom.
Dessutom så gillar jag Antonio Banderas och Lucy Liu.

Torsdagen 9/8-07 (Johan ny bil)

Jennie ringde strax efter tolv. Hon hade varit o tagit någon spruta inför utlandsvistelserna. Hon har tagit två st förut och den första gick bra för då fick hon emla-kräm på men förra gången så hade hon blivit stucken utanför emla-krämen och det hade gjort jätteont i flera dagar efteråt.
Idag så hade de använt kylspray och det hade gått jättebra och inte känts alls. 

 
Det var bra av henne, då hon alltid varit spruträdd.


När hon gick i 4:an och de skulle ta spruta uppe i Hagsätraskolan (Jennie gick i Ormkärr). Så fick en klass som gick i hagsätraskolan sitta o vänta väldigt länge innan skolsköterskan lyckades övertala Jennie att få ta sprutan på henne. Dessutom så skrek hon i högan sky och skrämde slag på halva den klassen som väntade.
(Jag var med Jennie till skolsköterskan den dagen.)


Bim, gick inte din son i R&R´s klass? Han kanske kommer ihåg det här för det var den klassen som satt i väntrummet.


Då, kvällen innan sprutan skulle tas så rymde Jennie. Vi var ute o letade efter henne i flera timmar. Min syrra var med o letade också för hon var hos mig o hälsade på då.Maria, kommer du ihåg det här?? (Maria är bara 5 år äldre än Jennie)


Gjorde mig iordning för att tåka iväg till Högdalen.
Johan o Christine kom förbi o visade upp den nya bilen. Köpt idag. Det är en Golf och den är jättefin.
image247
 

Var och hämtade ut pengar på banken i Högdalen. Jag har bytt elbolag och fick en avräkning och istället för att betala så fick jag pengar tbx . Trevligt!,
Efter att Johan flyttade förra sommaren så har elförbrukningen sjunkit en hel del. Det är ju bara Jennie o jag numera. Och Christine bodde ju här också i flera månader innan de flyttade


Mötte Jennie efter jag varit in på banken. Hon hoppade av i Högdalen på väg hem från jobbet.
Var in på Lindex o fyndade trosor. Köpte 10 par för 94 kronor.
Tack Maria för tipset.!Sedan så var vi in på VIvo i Högdalen o shoppade lite (3 kassar).
Jennie o jag var sedan till farsta o åt på Burger king. Mums!!

        

 
Var in på Expert. Jennie tittade lite på deras systemkameror. 

 
 
Sedan bar det av hemåt.Bar iväg de senaste veckornas sopberg (blå IKEA-kasse proppfull) till soprummet.
På kvällen nu så blir det film på tv och läsande och säkert ett bad. Har redan duschat två ggr idag för det är så kladdigt o varmt ute.

Strax börjar X-men på 6:an har sett den förut men gillar den så nu ska jag fixa mig en islatte och gå in i v-rummet.

Måndagen 6/8-07 - onsdagen 8/8-07


MÅNDAG


Idag var det fint väder. Orkade inte ta mig någonstans så jag gick ut på gården för att fika. Fibromorsan kom hit och så satt några som bor på gården med oss också.Försökte ringa pappa på kvällen, men det var upptaget. Tänkte gratta honom, han fyller 63 år idag.

Gjorde mig iordning för att åka o jobba.TISDAG

På tisdag morgon så mötte jag pappa i maskinen här i Hagsätra. Ringde upp honom o grattade honom. Han ska jobba här i Hagsätra ett tag framöver. De håller på att bygga nytt hus på Skyllbergsg, så där är han nu. 


Sov som en stock, men det var jättevarmt när jag vaknade. Satt på balkongen en liten stund o läste, höll på att smälta bort. Satt o sprutade med min vattenspruta på mig för att stå ut.


Jobbade tisdag natt också.


19,2 grader 21,45 tisdag kväll

image243


Det var en jätteskön natt med ljumma vindar. Så här ska sommarnätter vara. Det var ca 17+ på natten.ONSDAG
21,6 grader 08,13 onsdag morgon.

image244Sov stenhårt mellan nio o fyra idag. När jag sedan gick ut på balkongen så fick jag höra av grannarna att det har regnat o åskat jättemycket idag.
Så det missade jag, men det var väl därför jag sov så länge..  antar jag. Sov 7 timmar, brukar oftast sova 5, någon gång ibland 6 h..

Stod o lagade  flera olika rätter på kvällen. Jennie är inte ledig förrän nästa tisdag o behöver matlåda med sig o jag ska börja med viktklubben igen någon dag framöver....
Men inte imorgon för då ska Jennie o jag till Farsta o äta på Big Burger eller rättare sagt Burger King som det heter numera och har hetat länge;)

Jag är ledig inatt o imorgon natt. Så skönt!!!

"Ålkistan" av Jan Ekström (Aug 07)

Ålkistan

Författare: Jan Ekström

Beskrivning:
   I trakterna kring Gislaved och Nissafors finns en mycket ond man. Och vi vet hur det brukar gå för onda män, eller hur? Här leker den diaboliske disponenten Fredner med kvinnors känslor lika flinkt och hänsynslöst som han leker med förfallna arrenden, skuldförbindelser och obetalda hyror. En sådan man får snabbt fiender, och mycket riktigt - en dag hittas han död, mördad, inuti en ålkista. En lätt match för den lokala polismakten om det inte hade varit för att ålkistan var låst utifrån och att disponenten hade nyckeln i fickan.
Kriminalassistent Bertil Durell kallas till platsen och ställs inför en av de knepigaste gåtorna i svensk kriminallitteratur någonsin. En åltjuv, en katt, en plastpåse och ett järnspett är några av ingredienserna i denna svenska pusselklassiker av rang.


Kopierat från adlibrisBoken har jag fått av Per och den är från 1967 och tryckt 1991 och har en annan baksidestext än vad som står på adlibirs.
------------------------------------------
Baksidestext

Hon satte sig upp i sängen. Det smällde i köksdörren. Han stod bredvid henne, blek och uprörd.
- Diponenten är därnere i kistan
Han ligger vit och dödi ålkistan och ögonen stirrar upp i evigheten.
Och vet du vad han har om halsen - som en snara?
En ål - faen, Ulla...
De stirrade uppskärrat på varandra en lång stund. Sen gick emil bort till telefonen och började slå i katalogen med fingrar som skakade som asplöpv.
han lät fingret slå in numret på skivan medan han viskade gång på gång:
- Polisen, polisen


Disponenten ligger död i ålkistan med nyckeln i fickan.
Den somhär försöker lösa det slutna rummets gåta får på köpet stark spänning i en av de mest finurliga deckarna på svenska.
J
ag tyckte om den här boken.  En riktig hederlig deckare. Lättläst och bra skriven men det märktes att den var äldre men för det var den inte dålig - tvärtom

Foton från i lördags (grillningen)

Tänkte jag skulle lägga ut lite foton från när vi grillade o åt kräftor i lördags (4/8-07)Nancy o Per med sina fina fisk o skaldjursspett

image225
Nancy , Per och Maria

image226


Jag och Nancy

image227
Maria o Mia

image228

Stoffe


image232
Per i färd med att grilla


image233
Jennie, Johan och Lillen

image234

Christine

image235

Johan o Christine  (Stoffe o Lillen i bakgrunden)

image236

Mia o hennes son Rickard


image241

Jennie o Maria

image242Mia

image237
Per o Nancy

image238

Maria o Micke

image239
Maria äter kräftor

image240Blev nästan inga bra kort från när vi åt kräftor, så det blir bara det kortet utlagt

Boktips..

http://www.boktips.just.nu/  är en sida med bokrecensioner. Det står om ca 1100 böcker där just nu. Har bara tittat igenom sidan som hastigast men ska kolla in den noggrant sedan.

Hos Johan, kollade in s-rummet o Lillen

På fredagsnatt så kollade Mara in bolagets sida åt mig (för jag hade stängt ner datorn). Det visade sig att smultron o körsbärs cider bara fanns inne på bolaget i Skärholmen. Så det betydde att jag måste till Skärholmen på lördagen o eftersom Johan bor nära så tänkte jag åka förbi honom i samma veva.


På lördagen så åkte Maria m mig hem till Johan, för jag tänkte titta på deras nya sovrumsmöbler som de köpt. Jättefint, var det. De hade köpt ny garderob och ny säng+ ram och sängbord.                                        
                                    Var hos Johan en stund. Sedan så bar det iväg till Skärholmen för cider inhandling till kvällens grillande o kräftätande.

Fredagen 3/8-07 - söndagen 5/8-07

Ronja o hennes halvsyster kom hit på fredagen. Hon fick med sig en pappkasse med kläder härifrån. Men det står en IKEA-bag kvar,  fullproppad m kläder som hon inte kunde eller ville ha.


Och så var grannen över på en fika, vi har inte fikat ihop på väldigt länge. Så timmarna flög iväg.På lördagen så följde Maria med mig till Skärholmen, skulle till bolaget och köpa några cider. Smultron och kösbär som inte fanns på de bolag i närheten hemma.
Innan dess var vi förbi Johan..
se separat inlägg.


När vi kom hem ifrån Johan så färgade jag håret. Och så fixade jag med att förbereda klart inför kvällen.På em/kvällen så samlades vi på min gård för att grilla o senare äta kräftor. Vi som samlades var tre st grannar, Maria, Johan o Christine, Jennie, Per o Nancy. Senare på kvällen så kom Micke, han hade varit o jobbat

Bild på en igelkotte, den kom helt plötsligt ut ur buskarna och kilade iväg med en väldig fart.


image217

Det var en väldigt lugn kväll, vid elva så hade de flesta brytit upp.På söndagen så gjorde jag ingenting speciellt. Försökte gallra lite bland böcker som jag vill ha. Har alldeles för lång lista.
Tittade på lite inspelade band på kvällen, Jennie o jag bla med avsnitt av "My name is Earl".

"Den mörka floden" av Åke Smedberg(augusti 07)

Den mörka floden

Författare: Åke Smedberg


Beskrivning:
   I ett ensligt beläget hus norröver hittas en äldre man och hans hustru brutalt mördade. Ett fynd på brottsplatsen leder misstankarna mot en man i fyrtioårsåldern. Han häktas men det är någonting med honom som förbryllar utredarna. Han bedyrar att han är oskyldig men försöker inte ens hitta några hållbara förklaringar till sina förehavanden vid tiden för morden. Istället ber han att få träffa Lasse Henning, en Stockholmspolis han känner sedan tidigare.
Vid mötet ställer mannen en fråga till Henning: "Skulle man kunna göra något sånt här utan att vara medveten om det?" Påmind om märkliga omständigheter i ett gammalt fall ber Lasse Henning journalisten John Nielsen att göra efterforskningar i mannens förflutna.

Den mörka floden är en tät och spännande uppföljare till Åke Smedbergs första kriminalroman, Försvinnanden, som blev mycket uppmärksammad och utsågs till bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin 2001.Informationen kopierad från
adlibris
Fick den här boken av fibromorsan för något år sedan när jag fyllde år.

Den var ganska spännande och lättläst, ganska så bra, men jag tyckte inte om upplösningen. Jag tyckte inte att jag fick någon riktig förklaring till varför morden skedde osv. Jag kände mig lurad på ngt sätt. Tänkte att det kanske berodde på att detta var en uppföljare och jag hade ju inte läst den första boken.


Så jag ville veta vad andra tyckte om boken så jag googlade och fick fram recensioner. Jag gick in o läste en och den överensstämde med vad jag tyckte. Läs recensionen

Torsdagen 2/8-07

Somnade inte direkt när jag kom hem utan jag tittade på Morden i Midsomer först. Läste några sidor i "Kodnamn Odessa" som jag började på igår också.Plockade o donade lite mot kvällen.


Jennie rensade en massa kläder ur garderoben. Ronjas halvsyster o hon kommer hit imorgon kväll. Halvsyrran är tonåring och väldigt klädintresserad så får se om hon hittar ngt som hon kan eller vill ha.Gjorde mig iordning för att åka o jobba inatt igen.Det började regna vid två inatt.  Som tur var vräkte det inte ner utan det var ett fint regn.
Regntungt över hagsätra, på vägen hem på fredag morgon.

image215Idag var det 15,1 grad på älvsjömässan.image216Jag har använt mina ecco-sandaler som jag köpte i tisdags sedan dess och de är jättesköna och jag ångrar verkligen inte det köpet fast de kostade en del.


Hem för att sova...... men innan dess var jag in en sväng på Vivo idag igen. handlade pain riche, till imorgon.

Onsdagen 1/8-07

Fint väder på dagen. satt ute på gården på em och pratade med lite grannar och tittade i nya Jotex-katalogen.


Hämtade Jennie hos kompisar i Myrängen innan jag åkte till jobbet

image212


Det gick bra att jobba. På hemvägen såg jag på älvsjömässan att det var 18,3 grader ute, tror inte det har varit så varmt någon morgon när jag varit på väg hem från jobbet tidigare i sommar.
(Men jag har varit ledig mkt)image213Var in en sväng på Vivo och handlade innan jag åkte hem för att sova.


image214