"Första stenen"av Tomas Kanger(nov 07)

Första stenen

Författare: Thomas Kanger


Beskrivning:
  

Det här är första delen i en ny serie kriminal-romaner med den kvinnliga kriminalassistenten Elina Wiik som huvudperson. En brand anläggs i Folkets hus i Surahammar. Av en slump sover vaktmästaren över och blir innebränd.Genom ett vittnesmål riktas misstankarna mot Ismail, en invandrare som driver en av ortens pubar. Han saknar alibi och har dessutom ett starkt motiv genom att en nyöppnad pub i just Folkets hus håller på att konkurrera ut honom. Ismael döms också till fängelse.

Elina Wiik kopplas bort från fallet och får i stället ta hand om fallet med en person som rapporteras saknad. Mannen verkar vara en oförvitlig familjefader, djupt engagerad i en frikyrklig rörelse. Men Elina börjar snart misstänka att det finns dolda hemligheter i familjen och misstankarna förstärks när mannen hittas mördad. När hon sedan upptäcker att en av sönerna i familjen är huvudvittnet mot Ismail och att det finns uppenbara orimligheter i utredningen, inser hon att ett justitiemord begåtts. Hon kopplar ihop de båda fallen, vilket leder till starkt missnöje från några av hennes kollegor och också utsätter henne själv för livsfara.

Thomas Kanger (f. 1951) är journalist och författare. Han har i åtta år varit verksam som reporter på Kalla Fakta. Under den oroliga hösten 2000 var han TV4:s korrespondent i Jerusalem. Tidigare har han publicerat Mordet på Olof Palme och Kommunistjägarna (tills. med Jonas Gummesson), som belönades med det prestigefyllda Vilhelm Moberg-priset. Första stenen är hans romandebut.
Informationen kopierad från
adlibris

Mycket bra deckare, den var väldigt lättläst. Det här var första boken av Tomas Kanger men han har skrivit flera stycken sedan. Den här författaren tänker jag läsa mer av.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback