Shoppat 31/7-07

Bild på nya mattan som jag köpte idag på IKEA, på plats i v-rummet.
image210
Mina nya sköna Ecco-sandaler, som jag också köpte idag..image211


Se tidigare inlägg från idag.

Måndagen 30/7-07 - Tisdagen 31/7-07

 

Måndag.

 

Träffade Jennie på jobbet idag igen. Hem , sov som en stock.

 

Gick igenom lite band och pratade en massa i telefonen på kvällen.

 

Jennie var hos en kompis i Skogås, hämtade upp henne i Älvsjö vid halv tolv, så hon slapp vänta på bussen
hemåt..

  

 image209 
Tisdag.

 

Var med Maria till Kungens kurva. Jag köpte mig ett par Ecco-sandaler  för 595:-, nersänkt i pris från 795:-  

 

Sedan in en sväng på Willys och handlade lite grann.

 

Avslutade shoppingturen med att gå in på IKEA, som var det egentliga målet med att åka till kk..

Jag köpte 2 lackhyllor (svarta) som jag ska ha i hobbyrummet. Sedan så köpte jag en matta till v-rummet, den heter Hellum och det står att den är mörkröd men jag tycker den går åt det vinröda hållet. Jag har tänkt köpa den i ett år (minst) och nu så blev det av. Blev lite orolig häromdagen att den kommer att försvinna men fick nya IKEA-katalogen på fm  idag och den fanns fortfarande med men jag ville köpa den nu ändå.

Köpte lite småsaker också.

  

Så många ggr som jag sagt att den köper jag nästa gång och då har vad det nu kan ha varit tagit slut och jag har ångrat mig ordentligt,  att jag inte köpte vad det nu var på en gång.

Så det senaste året så lever jag efter; Är det så att jag hittar något jag absolut vill ha och har pengar till det så köper jag*ler*

   

Sandalerna satte jag på mig direkt i affären och gick omkring med de hela em och de var jättesköna.. Mkt bra impulsköp.

Bestämde mig för i vintras att sluta köpa en massa skor som jag ändå inte använder men köpte ändå 3 par på skopunkten i våras varav ena paret gick sönder efter att bara ha blivit använda 3 ggr, så de lämnade jag tbx. Och de andra 2 har jag knappt använt.

Men i vanliga fall så hade jag nog hunnit köpa en hel hög till m skor.. så jag har klarat det ganska bra tycker jag.

Ett par riktigt sköna sandaler var jag i behov av men har ju som sagt var massor av skor som bara står.

   

Flyttade in den gamla mattan i hobbyrummet och la på den nya i v-rummet. Blev jättefint är supernöjd.

   

Massa telefonprat och så Gilmore Girls på tv såklart. Spelade in det till Jennie och Morden i Midsomer till mig själv som gick samtidigt som Gilmore Girls.

   

Jag var ledig må och tis natt.

        

Lästa böcker juli 07

Det blev 15 st böcker lästa i juli."Odjuret" av Roslund / Hellström
"Vindens son" av Henning Mankell
"Draktårar" av Dean R Koontz
"Det blod som spillts" av Åsa Larsson
"Under skalbaggens bo"av Mary Willis Walker
"Lär känna psykopaten" av Görel Kristina Näslund
"Manipulering pågår : avslöjande erfarenheter från tidigare sektmedlemmar"
"Östermalmsmorden" av Lars Bill Lundholm
"Danslärarens återkomst" av Henning mankell
"Madame terror" av Jan Guillou
"Caipirinha med döden" av Maria Ernestam
"Ut ur mörkret" av Linda Cain
"Min stora kärlek" av Sarah Dunn
"Svart stjärna" av Maria Küchen
"Min farfar Picasso" av Marina PicassoJag tänkte jag skulle välja ut vilken bok jag tyckte bäst om och det blir väldigt svårt. Då flera av de var väldigt bra, fast på olika sätt.
Det får nog bli "Odjuret", tätt följd av "Caipirinha med döden"


Den som jag tyckte sämst om var "Svart stjärna"


Se tidigare inlägg om böckerna

Tillägg till söndagen 22/7 - söndagen 29/7-07

Jag hade tänkt mig att ha ena stora tv´n inne i mitt sovrum men ångrade mig. Jag ska inte ha tv överhuvudtaget i sovrummet bestämde jag mig för i torsdags.


Så Jennie o jag bar in den stora tv´n i hennes rum och den fick nästan plats (fattades 10 cm) mellan hennes ena garderob och bokhyllan. Så vi plockade ur en massa böcker och lyckades rubba bokhyllan och med gemensamma krafter flytta den 10 cm.
Det är en expedit från IKEA så den rymmer många böcker och var jättetung eftersom vi inte tömde hela, lata som vi var.Det blev jättebra och skönt för henne att slippa titta på den lilla tv´n som var en fjortontummare.
Jag har en likadan i mitt hobbyrum.(fd sovrum) men för mig så duger den gott.Jennie tycker vi ska sätta den i köket men det finns tyvärr ingen plats för den om vi inte skaffar ngt att ställa den på förstås.
Men det är ju bara Jennie o jag nu,  tre tv-apparater framme, det räcker.
Så den får stå i klädkammaren, den kan ju behövas någon gång. Men inne i klädkammaren så står det redan en väldigt gammal 14" som fungerar men det finns ingen fjärr till den.*flinar*


"Odjuret" av Roslund / Hellström (juli 07)

Odjuret


Beskrivning:
  
Vinnare av 2005 års Glasnyckel för bästa nordiska kriminalroman.

Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad - han kommer att mörda igen.
I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre en pedofil utan dras in i ett brottmål som berör hela landet. En pappa som hämnats sin dotters död står inför rätta anklagad för mord.
Ute i landet startar reaktionerna, demonstrationer anordnas för att pappan ska släppas fri och medborgargarden agerar domare och bödel. Och frågan ställs på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest?Kundrecensioner
 Rekommenderar 
 verkligen denna bok. Jag la inte ifrån mig boken många minuter. Författarna gör ett bra jobb med att sätta in läsaren i händelsen och att själv bilda sig en uppfattning, trots de svåra och tråkiga händelserna. Denna bok berör, läs den!
 av Johanna, 2006-08-02
 Otäck och suverän 
 En otroligt otäck och spännande historia där man inser hur stark den egna hämdkänslan är. Den här boken lägger man inte ifrån sig i första taget. Kommer omedelbart att kasta mig över nästa bok av dessa skickliga författare som vet vad de skriver om.
 av Suzanne, 2006-04-07

Kopierat från adlibris

Det här är min typ av bok, den var superbra. Full pott..
Sträckläste den i fredags.
Jag kan verkligen rekommendera den.
Boken innehåller extramaterial om boken och författarna, vilket jag tycker är jättebra.
Måste läsa deras nästa bok "Box 21" som jag har någonstans inne i klädkammaren. Med andra ord dags att fixa iordning mina böcker.


"Vindens son" av Henning Mankell (juli 07)

Vindens son
Beskrivning:

  

På en avlägsen handelsstation i Afrika, någon gång på 1870-talet, hittar en svensk äventyrare en liten lusbiten och undernärd bushmanpojke. Han bestämmer sig för att rädda pojken och ge honom ett civiliserat liv. Han tar med honom till Sverige och lämnar honom som inackordering hos några fattiga bönder på den skånska slätten.
Den svarte pojken börjar på ett egenartat sätt att gripa in i böndernas liv. När hans närvaro utlöser ett mord och han själv spårlöst försvinner tvingas människorna omkring honom att för första gången se sig själva som de verkligen är.

Vindens son är en grym saga, en skildring av ensamhet och styrka och av den vrede och sorg som föds av att ständigt leta efter sin identitet. Men det är också en historia om kärlek och den envisa drömmen om att lära sig gå på vattnet. Och oupphörligt återvänder berättelsen till frågan: Vad är egentligen en människa?


Om författaren:

Henning Mankell är inte bara Sveriges populäraste kriminalförfattare. Hans ungdomsböcker har belönats med Augustpriset och Nils Holgerssonpriset. Hans skönlitterära roman Comédia Infantil nominerades till Augustpriset, den fick Sveriges Radios stora romanpris och har filmatiserats.

Även internationellt gör Mankell nu ett segertåg. Den femte kvinnan blev den näst mest sålda boken i Tyskland under 1999 och Villospår den sjätte mest sålda. Böckerna om Kurt Wallander har översatts till 23 språk och Comédia Infantil till 10. Vindens son är Mankells första roman på Norstedts.


Kopierat från adlibris

En bra roman men jag föredrar ju hans kriminalromaner.

"Draktårar" av Dean R Koontz (juli 07)

Beskrivning:

Han är inte lika någon annan. Han har egenskaper som ingen vanlig männsika har. Han kan med tankekraft skapa varelser, varelser som ingen kan skada.

Hans mor använde droger under graviditeten. Hon ville ge sitt barn samma gåva av vidgat medvetande som drogerna gav henne. Det gick inte som hon hade tänkte sig; hennes son fick övernaturliga krafter och förmågan att tänka fram liv, men han blev ond - en djävul i människohamn...

 
Recensioner:


Nessa2005-08-10 19:11
Trist - det saknas något, men jag vet inte vad. Det blir i allafall aldrig riktigt bra. Läs något annat av Koontz istället...
Betyg 2 

Elisabeth_dahl2005-10-12 10:59
Två poliser blir brutalt överfallna av diverse odjur och dylikt som inte går att förklara eller förstå. Även fler människor börjar att få besöka av de konstiga djuren. Det enda som de verkar ha tillsammans är att de ligger längst nere på samhällsherakin. Vad vill de omänskliga varelserna? Vad är deras syfte?
Betyg 4 

BonHawk2005-12-12 18:14
Kommer inte ihåg så mycket mer av boken än att jag tyckte att den var helt OK. Det är ett ställe i boken inne i ett hus (i en bar?) där saker sker i slow motion och det är riktigt häftigt beskrivet.
Betyg 3Kopierad från boksidan.net
 Den fanns inte på adlibris eller på någon av bokhandlarna på nätet. Har tyvärr inget omslag på boken

Ja, den gick att läsa, spännande och så men egentligen inte min typ av bok..

Har läst två böcker av honom vad jag kommer ihåg , Viskningar och Mr Murder. Men han har ju skrivit böcker under många olika pseudonymer så det kan ju vara flera.

Med hund...

Johan och Christine bestämde sig för att behålla hunden. Vilket inte förvånar mig ett dugg. Johan har alltid velat haft hund.


Jag är inte speciellt förtjust i hundar, och jag är rentav rädd eller vad man nu ska kalla det för stora hundar. Jag tycker de är obehagliga och opålitliga.Så jag kommer aldrig att vara hundvakt åt den..Vovven heter Lillen, fast han är stor. Han är 1 år och en blandning av Dobermann, Rottweiler och Pointer.image207

Här ligger Lillen och myser efter att ha varit och badat.

Söndagen 22/7-07 - söndagen 29/7-07

På söndagen så kom Maria o Micke, jag fick en flaska Amaretto, godis i form av snoppar (körsbärssmak) och ett ljus i form av en snopp.
De har varit i tyskland i några dagar så jag har vattnat katterna åt Maria.
När Maria o jag var i Turket så drack jag kaffe med Amaretto i. Jag tycker det är jättegott.
image202Sedan så har jag mest läst, suttit ute på gården när det inte regnat. Fikat med fibromorsan.
Mestadels slappat och haft det skönt.
På onsdag kväll så kom ma o pa över och bytte bil.


Skulle besikta pappas cheva på torsdagen. men när jag kom dit så var inte tiden bokad. HMM! Pratade med en kille inne i hallen och han kollade i datorn och sa att tiden har aldrig varit bokad. Det gick naturligtvis inte att få någon tid..
Men det blir inte körförbud på bilen förrän 1:a oktober så de förstod inte varför den skulle besiktas så långt i förväg. Och det förstod inte jag heller. Kan det vara så att pappa har blandat ihop vilken bil som ska besiktas. Han har ju flera bilar...  Måste jag ta reda på....


På torsdagen ringde en kompis och frågade om jag ville med ut på stan men kände inte för det
Hämtade ut p-sprutan på apoteket sedan så träffade jag Jennie i centrum när hon kom hem från jobbet. Köpte lite frukt o grönsaker nere hos turkarna.
Fibromorsan kom förbi efter kvällsjobbet och lämnade lite äpplen till mig. Satt på balkongen, drack te o pratade en stund mitt i natten.image203
image204

På fredagen så kom ma o pa hit o bytte tbx bil. De hade tvättat och dammsugit min bil. Så den var så fin... Mamma följde med upp och hälsade på Jennie och katterna. Hon tittade hur det blivit i mitt nya sovrum. Och i hobbyrummet.

När mamma gick ut så började det ösregna. Hon blev jätteblöt fast hon bara tog något steg ut från porten in i bilen. Och dessutom så hade hon fällt upp paraplyet..

Åhh, vad jag är trött på detta regnande.Sedan så var det slut på den 17 dagar långa ledigheten eller det blev faktiskt 19 dagar för jag var hemma från jobbet i två dagar för min axel först.
Så i helgen har jag jobbat. Och det gick bra som vanligt, har träffat Jennie på jobbet varje morgon för hon har också jobbat i helgen.

Tisdagstema -Värme 24/7-07


Denna veckans
TisdagsTema - av Anna är värme. Tänkte bidra med ett kort på ett jättefint treveksljus som jag har från partylite men det får bli på min systerdotter Ronja istället.


Ronja sitter och försöker hålla värmen efter ett kvällsdopp.image201


Här kan ni gå in o titta på övriga bidrag på veckans tema värme


"Det blod som spillts" av Åsa Larsson (juli 07)
Beskrivning


Natten före midsommarafton slår någon ihjäl prästen Mildred Nilsson och hänger upp henne i Jukkasjärvi kyrka mellan orgelläktaren och strävkistan. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård knappt två år tidigare får polisen i Kiruna att söka efter en copycat. Snart kallnar alla spår och utredningen trappas ner. I september kommer polisinspektör Anna-Maria Mella tillbaka från sin barnledighet. Hon blir inte kvitt tanken att mördaren kanske inte var en galning, och tillsammans med sin kollega Sven-Erik Stålnacke försöker hon göra sig en bild av den mördade prästen. Prästen bodde i byn Poikkijärvi. Det är en by som lever i skuggan av den stora turistbyn Jukkasjärvi som ligger på andra sidan älven. Innan Mildred Nilsson flyttade dit regerades byn av männen och jaktlaget. Mildred Nilsson var en feminist och en bråkstake som hamnade på kant med både sin arbetsgivare och en del av männen i byn. Hon startade ett kvinnonätverk och en stiftelse. Stiftelsen skulle skydda en från Ryssland invandrad varghona som etablerat sig på kyrkans mark utanför Kiruna. Det väckte också upprörda känslor hos många. Samtidigt som Anna-Maria lär känna den döda prästen söker hon efter de personer som skrivit obehagliga brev till Mildred Nilsson och ritat en hotteckning.

Breven och hotteckningen får Anna-Maria av Rebecka Martinsson. Rebecka är sjukskriven och har svårt att minnas de våldsamma händelserna i Jiekajärvi från Solstorms upplösning. Men när hennes byrå åker upp till Kiruna för att eventuellt ta över kyrkans affärer låter hon sig övertalas att följa med. När den delägare som åkt upp med henne åker tillbaka blir Rebecka kvar. Efter en liten kris (vad är rätt och fel när lag och moral står emot varandra?) kommer Rebecka olovligen över de brev och teckningar och lite andra papper som får polisens utredning att kännas hetare igen.

Anna-Maria Mellas blickar riktas också mot Mildred Nilssons kollega Stefan Wikström. Han är kvinnoprästmotståndare och medlem i jaktlaget och har använt vargstiftelsens pengar för en privat resa med familjen, hans hustru har skickat obehagliga brev till Mildred och hans son beter sig ljusskyggt.

Upplösningen är våldsam. Rebecka Martinsson är inte aktiv men det hon ser gör att blodet kommer ikapp henne. "?och jorden skall blotta det blod som spillts, inte längre dölja de dräpta." (JesajaKundrecensioner
 Jättebra fortsättning... 
 ... på Solstorm. Att Rebecka har svårt att hantera det som hände i upplösningen av den förra boken känns väldigt mänskligt. Uppfriskande att läsa om personer som påverkas av händelser som man tvingats till. Att få läsa om hur de olika personerna uppfattar samma situation och hur fel det kan bli i tolkningarna är intressant. Läsa boken! (Men Solstorm först)
Jag tyckte jättemycket om "Solstorm" och därför så köpte jag "Det blod som spillts" och jag blev inte besviken.
Så nu ska jag köpa den tredje boken "Svart stig"

"Under skalbaggens bo"av Mary Willis Walker (Juli 07)


Under skalbaggens bo

av Mary Willis Walker

Det här är en fullpoängare! Om man har stark mage och starka nerver förstås... Grymheterna är så in i detalj läskigt beskrivna att jag blev nästan mörkrädd. Att det dessutom är barn som får lida och som löper risk för livet gör inte det hela mindre gastkramande. Huvva! Men för riktiga deckarfantaster är det här mumma.


Recensioner

"Enastående bra deckarhistoria." (FN)

"En bok att sträckläsa." (S-T)

"Våldsamt spännande." (Amelia)

"Ett nytt namn för svenska deckarläsare att lägga märke till... andlöst spännande bok." (N A)

"Hon tar raskt ett strupgrepp på läsaren och sen läser man så fort det bara går för att det är så olidligt spännande." (Aftonbladet)

"En nervkittlande deckare som det är svårt att lägga ifrån sig." (Open Library)

"You are not going to be able to put it down!" (The Washington Times)

"The suspense is unrelenting!" (San Francisco Chronicle)


Baksidestext

En religiös fanatiker och hans sektmedlemmar har kidnappat elva skolbarn och deras busschaufför. De hålls inspärrade under jord och tidsfristen på femtio dagar börjar löpa ut. Desperationen bland polis och anhöriga breder ut sig och inga argument i världen kan förmå profeten Samuel Mordokai att släppa sina "oskyldiga lamm".

In på arenan träder den orädda kriminalreportern Molly Cates, Vietnamveteranen Jake Alesky och en nunna omskolad till FBI-agent.

Skall de tillsammans kunna komma profeten in på livet medan klockan obönhörligen tickar vidare?

Mary Willis Walker har erhålligt en mängd deckarpriser för sina böcker. Under skalbaggens bo är den första boken av henne som kommit ut på svenska.

Informationen kopierad från bostream.nu
 

Väldigt spännande och bra skriven. Hade svårt att lägga den ifrån mig.

Jennie läst ut Caipirinha..

Jennie tyckte också att  "Caipirinha med döden"  av Maria Ernestam var jättebra.
Jag skrev om den 18/7. Hon läste ut den idag. Hon började i måndags. Hon har bara läst i den när hon har åkt fram o tbx till jobbet. Hon har haft så mkt annat för sig så hon har inte ens läst innan hon somnat som hon oftast gör.

"Lär känna psykopaten" av Görel Kristina Näslund (juli 07)


Lär känna psykopaten

Beskrivning:
  

"Lär känna psykopaten  är ur många synvinklar en av de mest läsvärda och viktiga psykologiböcker som utkommit i vårt land." Skånska Dagbladet

Vad rör sig i huvudet på en psykopat?

Psykopaten känner inget medlidande, inga skuldkänslor och ingen rädsla. Han är impulsiv och har en lättväckt vrede. Detta gör att psykopatiskt lagda personer ofta är kriminella och blir beroende av den kick som brottet ger - så som en narkoman är beroende av sin drog - menar psykologen och medicine doktorn Görel Kristina Näslund.

Lär känna psykopaten innehåller fakta om orsakerna till psykopati, intervjuer med psykopatiskt lagda personer och deras anhöriga, diskussioner om våldets ursprung, psykopatibegreppets historia och pedofilernas psykopatiska drag. Här finns även en checklista som används för att utreda om någon är psykopat. 
 

Kundrecensioner
 Lär känna psykopaten 
 Jätte bra!
 av Elias, 2007-03-14Informationen kopierad från
adlibirisJag tyckte boken var väldigt bra och intressant...  och väldigt lättläst


Den här boken började jag att läsa på förra våren. Köpte den inne i stan när jag skulle vänta in Jennie och det var fel på pendeln så jag fick vänta en timme på henne. Sedan så har den legat. Började naturligtvis om från början igen.

Tillägg till lördagen 21/7-07

Efter jag kom hem ifrån badet så gick jag ner i källaren och hämtade upp bokhylledelar som stod därnere. Bokhyllan Niklas från IKEA:)


Fixade ihop de med den delen som jag redan har hopsatt hemma. Ställde den på plats sedan låg jag o läste innan jag gick ut på gården.När Jennie kom hem ifrån jobbet så flyttade vi om delarna och det blev till det bättre. Jag hade för mig att vi hade flera delar än vad som fanns i källaren, men när jag ringde Johan o frågade så påminde han mig om att vi kastade massor med delar till den förut som var fula, böjda eller ngt annat fel på.Började ställa upp förvaringslådor i den men sen så orkade jag inte hålla på mera. Har hundratals böcker i klädkammaren som jag ska försöka få plats med i "Niklas". Så jag ska fortsätta i morgon.
Satte iallafall dit lilla tv´n + två videos o skrivaren.
Så nu sitter jag och går igenom band och sitter vid datorn samtidigt.
MKT smidigt haha.Mitt gamla sovrum blev mitt nya hobbyrum... Och Johans gamla rum blev mitt nya sovrum.
När jag är färdig så kommer det foton.. både på hobbyrummet o mitt nya sovrum.

Lördagen 21/7-07

Var helt slut igår kväll.

Hade ju gallstensanfallet på dagen igår..

La mig strax efter tio igår kväll och somnade efter bara några sidor i boken. Vilket gjorde att jag vaknade strax efter tre inatt, klarvaken. Hann läsa ut boken och börja på en ny bok. Låg o slappade i ett bad efter att Jennie åkt iväg till jobbet.

   

Stod på balkongen o tog en cigg när grannarna gick förbi på väg ner mot Älvsjöbadet, då var klockan halv nio. De undrade vad jag gjorde vaken så tidigt, de skulle bara ha vetat att jag varit uppe sedan tre!!!

    

Plockade ihop det jag skulle ha med mig o gick ner till Älvsjöbadet jag med. Förstå gången för i år som jag är iväg till ett bad. Köpte en strandstol som man kan bära på ryggen på Rusta för några veckor sedan så nu fick jag användning för den. Kom dit vid nio o gick hem vid halv tolv ungefär. Satt o pratade med grannarna o gjorde sällskap hemåt sedan.

  
 image197


Det var inte många där så tidigt på morgonen - riktigt skönt!!


image198
Sedan låg jag o läste en stund hemma.

Därefter tog jag med mig islatte , boken o nagelfilar ut på gården o la mig på en filt.

Tog bort mina fixade naglar idag och det var en massa jobb med att fixa till de efter det. Jag kommer inte att förlänga naglar ngt mer. Mina riktiga naglar såg inte så fina ut- naglarna hade skivat sig (ovanpå nageln), men efter filande o polerande så ser de väl ganska ok ut igen.

   


Johan ringde, han o Christine kom över en liten sväng. De hade med sig en hund som de ev ska köpa. De ska ha den på prov först. Hunden är 1 år så det är ingen valp, men det är en läskig sak. Blandning av dobermann, rottweiler och en annan ras som jag inte kommer ihåg vad den heter.

Jag sa att de ska tänka över det hela riktigt ordentligt. Det sa även en granntant som satt ute. Hon passar sin dotters hund på dagarna och man blir väldigt låst.
   


Nu är jag supertrött, ska lägga mig o läsa en stund tror jag.  Det ska jag inte för klockan är bara halv elva ser jag. Ska läsa lite bloggar och hitta på ngt i några timmar till. Annars vaknar jag mitt i natten igen..

Nu kom Jennie o sa god natt. Hon ska upp o jobba imorgon.


Test!

Hittade detta lilla test i en tidning hemma hos Maria i onsdags. Tyvärr så blev inte bilden så skarp. Hoppas det syns ändå vad det står.image196

Min ålder blev 30 år. Det är 10 år yngre än vad jag är*ler*

Gallbesvär....

  

På fredagen (20/7)vaknade jag tidigt men jag la mig ju tidigt o somnade väldigt fort. Blir alltid trött när jag ätit en massa socker.


Efter Jennie åkt iväg till jobbet så åt jag frukost, ostmackor med massor av gurka o sedan åt jag vindruvor o drack te. Efter ca en halvtimme så fick jag ett gallstensanfall  - lindrigare än vad jag hade innan jag opererade bort gallan för ca 6 år sedan, men ändå. 

Det börjar med en smärta som hugger till runt kroppen sedan så börjar svetten rinna och smärtan tilltar och jag viker mig dubbelt. Det bara inte går att räta ut sig. Enda som hjälper är att försöka få ut det man ätit o sedan ta alvedon o lägga sig.

Låg sedan o kved o mådde pyton tills klockan var tre på em, då jag mådde relativt bra igen..

  


Katterna har aldrig sett mig sådan o var ganska så oroliga, de lämnade inte mig på hela tiden. Stackars katter!

  


Jag hade glömt bort hur det var, det var ju så länge sedan sist.

Gurka, vindruvor o äpplen var sånt jag inte kunde äta innan operationen. Och absolut inte fett, vilket jag knappt äter nu heller, brukar äta nötter o lax för att få i mig fett för magen tål inte fett. Jag har IBS - colon irritable..

Numera så äter jag vindruvor o gurka men äpplen väldigt sällan för de var jag väldigt känslig emot så de brukar jag skala o ha i fruktsallad bara.

Nu var det grädden o glassen i marängsvissen som jag åt innan jag la mig och sedan gurkan o vindruvorna tidigt på morgonen, så det kunde ju bara sluta på ett sätt.

  


Men nu kommer det dröja väldigt länge innan jag utsätter mig för det igen, förhoppningsvis så ska jag väl komma ihåg att inte göra så men men..  .när minnet är kort får kroppen lida.

  


Förra gången jag fick ett anfall det var när jag hade tandvärk en kväll för ca 3 år sedan o fick en citodon utav en granne. Tydligen får man inte äta citodon när man har gallbesvär eller opererat bort gallan.

Vilket jag lärde mig den hårda vägen.. DET gör jag aldrig mera om.

  

Fredagen 13/7 - Torsdagen 19/7

På fredagen den 13/7 kom Jennie o Anna hem ifrån sin månadslånga resa. De har varit i Polen, rest runt bland de grekiska öarna sedan så avslutade de med Turkiet.

Planet landade strax efter elva på fredag kväll. De fick hämtning ifrån Arlanda av en kompis till Anna. Sedan så sov Anna över här.

     


På lördagen kom Johan o Christine över en sväng ganska sent, satt o pratade en stund på balkongen o njöt av att det var ganska skönt ute..

     


På söndagen så åkte Jennie o jag till Willys och handlade lite grann. Vi åkte sedan utanför och tittade dit Johan o Christine har flyttat. De både fick lgh och flyttade in medan Jennie var borta. (Hon hade fått rapporter av mig om allt som hänt via sms..)

    


På måndagen var det dags för Jennie att börja jobba igen.
Johan o Christine kom över. Johan hjälpte mig att borra upp för gardinstången i mitt nya sovrum. Han borrade även upp en lampa som jag ska ha på väggen i sovrummet. Han hjälpte mig också att sätta upp ett badrumsskåp som jag fick utav  Ronja o Tindras pappa. Allt blev jättefint.

Johan hängde upp gardinerna åt mig, han var så nyfiken på att se hur hans gamla rum skulle se ut nu då det nästan är klart. Det fattas bara lampskärmar till sänglamporna och en ny taklampa. Ev ny skärm till fönsterlampan.

    


På tisdagen så jobbade Jennie. På kvällen åkte Jennie o jag och hämtade mat på McDonalds. Sedan så var Fibromorsan förbi på en kopp te innan hon skulle åka till jobbet. Hon jobbar istället för mig tis-tor den här veckan då jag tagit semester.

     


På onsdagen så fick jag ett ryck och gick in o klippte mig när jag var i centrum. Blev helt ok. (Se tidigare inlägg med bilder.) Jennie var ledig idag sedan jobbar hon tom tis.

Hämtade henne hos Anna. På vägen hem ringde Johan o Christine, de var ute o åkte o kom förbi en sväng, då var klockan nästan tolv. Jennie gick o la sig direkt när hon kom hem för hon skulle upp o jobba.

     


På torsdagen så gick Jennie o jag till centrum o handlade lite på kvällen. Jennie jobbade på dagen. Vi köpte glass maränger o grädde. Bananer hade jag redan hemma. Fibromorsan var förbi på en kopp te innan hon åkte o jobba för mig för tredje dagen i rad.

Sedan gjorde vi marängsviss och vräkte i oss innan vi la oss. MUMS!

 

.


Tisdagstema 1 Favorit 17/7-07

Hittade ngt kul i bims blogg. Hon har gått med i ngt som heter tisdagstema.
Varje tisdag så blir det ett nytt tema där man då ska lägga in ett foto. Igår så var temat favorit.
Jag har många favoriter så det är svårt att välja men den här tröttnar jag aldrig på.


image194
TisdagsTema - av Anna


Jag ligger ett helt dygn efter men skickar in mitt bidrag ändå

Nyklippt

Fick ett ryck och gick in och klippte mig idag när jag var i centrum.

Mitt hår mådde inte så bra efter Turkiet. Det var klor i poolen och även i duschen.

Klippte mig själv i måndags, tog ca7 cm. Och idag blev det ca 5 cm men det är fortfarande ganska långt bak.

Om Jennie orkar när hon kommer hem ifrån Anna ikväll så ska hon få hjälpa mig att färga håret. Misstänker att mina fixade naglar kan ta åt sig av färgningsmedlet. Och jag tänkte att naglarna ska få sitta någa dagar till.


      

inlagd info om böcker

Jag har nu lagt in info om de böcker jag läst i juli. Ska lägga in om alla böcker jag läser i fortsättningen.

Först tänkte jag bara lägga in bild på böckerna men det är bättre såhär, tror jag.


Just nu är jag inne i en läsepriod och det är bra för jag har massor med böcker som jag köpt, fått eller lånat som ligger o väntar på att bli lästa.

"Manipulering pågår : avslöjande erfarenheter från tidigare sektmedlemmar" (juli 07)

Manipulering pågår : avslöjande erfarenheter från tidigare sektmedlemmar
Beskrivning:
   Varför går man med i en sekt? Är det någon särskild typ av människor som gör det sökare, osäkra eller lättledda? I den här boken berättar 16 före detta medlemmar i olika rörelser om sina upplevelser. Och boken ger åtminstone ett entydigt svar. Genom författarnas berättelser löper MANIPULATION som en röd tråd.

Man väljer inte att gå med i en sekt! Författarna gjorde det inte. I varje fall väljer man inte frivilligt sekter av det slag som beskrivs i boken. En del av författarna attraherades av ett lockande erbjudande, andra grep tag i ett halmstrå i en livssituation då de var sårbara och behövde extra kraft
och stöd.

Ingen av författarna skulle under sin tid i sekten drömma om att erkänna
att de inte frivilligt valt medlemskapet,
att någon annan bestämde över dem,
att de var manipulerade och kontrollerade,
att de mådde dåligt i sekten.

Många sektmedlemmar utnyttjas, trakasseras och kränks, de får ångest, mardrömmar och självmordstankar. Det är svårt att få kunskap om hur sektmedlemmar egentligen mår medan de är med i sekten. Liksom barn som utsätts för incest, förnekar sektmedlemmarna verkligheten för att kunna överleva.


Informationen kopierad ifrån
adlibris

Detta var en läsvärd och bra bok men jag blev inte speciellt berörd fast många som berättade hade gått igenom hemska och jobiga saker

"Östermalmsmorden" av Lars Bill Lundholm (juli 07)

Östermalmsmorden
Beskrivning:
   Hon kommer från en fin familj, har gått på de bästa skolorna, varit förlovad med samma kille i flera år och bor på det fashionabla Östermalm i Stockholm. Cathrine Haldeman-Spegel är helt enkelt en typisk överklassflicka. Men plötsligt hittas hon mördad i sin lägenhet, huggen till döds med en jaktkniv. På badrumsspegeln står det, skrivet med läppstift: slyna. Vem var egentligen Cathrine och vad döljer sig bakom Östermalms fina fasader?

Kommissarie Axel Hake blir ansvarig för att leda utredningen. Hake har aldrig känt sig helt bekväm bland människor som har allt. Men nu måste han röra sig i deras miljö för att kunna lösa mordgåtan. Han tvingas bekanta sig med människor han aldrig annars skulle ha träffat, människor som inte drar sig för att göra vad som helst för att få som de vill

Lundholm leker skickligt med olika motsatser. Han skildrar ont och gott, rik och fattig, lögn och sanning, svartsjuka och generositet.
Jury

Spänningen trissas hela tiden upp och intensiteten i berättandet riktigt glöder.
Länstidningen Södertälje

En skildring av ett gediget polisarbete, som avslöjar mindre angenäma sanningar bakom en välrenommerad stadsdels vackra fasader. Lundholm är välkommen tillbaka!
Borås Tidning

Bäst är Lars Bill Lundholm som Stockholmsskildrare och han går i föregångaren Stieg Trenters litterära fotspår.
Nya Wermlands-tidningen

Informationen kopierad ifrån
adlibris


Jag tycker det var en bra kriminalroman men den hade inget speciellt utan var som vilken annan kriminalroman som helst.

"Danslärarens återkomst" av Henning mankell (juli 07)

Danslärarens återkomst
Beskrivning:
   SKUGGOR UR ETT ONT FÖRFLUTET


Den 12 december 1945. Det besegrade Nazityskland ligger i ruiner. Ett engelskt arméplan landar på flygplatsen i Bückeburg. En ensam passagerare med en liten svart väska som enda bagage stiger ut och blir körd i en jeep till Hameln. Där försvinner han in genom fängelseportarna.
I gryningen dagen efter avrättas nio manliga och tre kvinnliga krigs-förbrytare genom hängning.


I oktober 1999 hittas den pensionerade polismannen Herbert Molin död utanför sitt ensligt belägna hus i Härjedalen. Han har blivit plågad till döds med de mest utstuderade metoder.


På golvet i Molins hus finns tydliga blodspår. En polis från Östersund, som undersöker fallet, tycker att de bildar ett egendomligt mönster.


Plötsligt inser han vad de betyder: i detta rum har någon dansat tango med mordoffret ... Han börjar ana hur skuggor ur ett ont förflutet träder fram djupt inne i de härjedalska skogarna.


Danslärarens återkomst är en av Henning Mankells populäraste kriminal-romaner. Långt gångna planer finns på en engelsk filmatisering.


En utmärkt kriminalroman som också vill säga något viktigt om ondska i vår tid. Jan Mårtensson, Sydsvenska Dagbladet

Informationen kopierad ifrån
adlibrisJag har läst ganska många böcker av Henning Mankell. Jag tycker att den här var väldigt bra, en av de bättre han skrivit

"Madame terror" av Jan Guillou (juli 07)

Madame Terror
Beskrivning:
   Efter mer än tio års tystnad gör Carl Hamilton efterlängtad comeback!

När den ryska ubåten Kursk gick under i Barents hav på grund av ett amerikanskt misstag stod det klart för världens alla spionorganisationer att Ryssland hade utvecklat en överlägsen ubåtsteknologi. Palestinierna som alltid varit i tekniskt underläge och alltid beskrivits som terrorister insåg att tillgången till en rysk superubåt för första gången skulle ge dem ett teknologiskt övertag.

Uppdraget att genomföra den största terroristattacken i världens historia går till den kvinnliga brigadgeneralen Mouna al Husseini. Hon inser direkt att problemen i motsättningen mellan rasistiska ryska officerare och högt utbildade palestinier är oöverstigliga. Och att projektet bara kan genomföras om man finner en fartygschef som för det första inte är rysk, som för det andra talar perfekt ryska och helst även är dekorerad med Röda stjärnan samt Rysslands finaste orden - Rysslands hjälte - och gärna med den palestinska Hederslegionen. Och därtill är äkta hög sjöofficer. Den omöjliga kombinationen fanns i verkligheten och var en gammal vän till Mouna Husseini.

Från det ögonblick viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton steg ombord på U1 Jerusalem förändrades allt. Huvudmotståndare i den politiska kamp som följde blev två enastående kvinnor, den kvinnliga brigadgeneralen Mouna al Husseini och den amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice. De blev vänner för livet. Och fiender.

Under åren 1986-1995 skrev Jan Guillou tio böcker om underrättelseofficeren Carl Gustaf Gilbert Hamilton. Böckerna blev en fantastisk succé. Nu återkommer Hamilton i en storslagen och spännande roman av internationell kaliber. Madame Terror är Jan Guillous nittonde roman.

Informationen kopierad ifrån
adlibris


 
Mycket bra bok (som vanligt) av Jan Guillou. Har läst alla hans böcker om Hamilton.

"Caipirinha med döden" av Maria Ernestam (juli 07)

Caipirinha med dödenBeskrivning:
  

"Väldigt välskriven roman...fantastiskt rolig..." Kajsa Ingemarsson

"Fascinerande läsning" Marianne Fredriksson

När Ericas sambo Tom berättar att han vill ta en paus i deras förhållande, rasar hela Ericas värld. Hon som trodde att deras liv tillsammans var perfekt! Sent en kväll när Erica tröstat sig med några glas vin, ringer det på dörren. Utanför står en stilig man som presenterar sig som Döden. Och utan att Erica riktigt har förstått hur det gått till, har hon bjudit in honom.

Döden visar sig vara en charmerande man som gärna lagar fantastiska middagar och vet att uppskatta ett glas gott vin. Dessutom är han en bra lyssnare och beter sig alltid som en oklanderlig gentleman. Inte konstigt Erica låter sig charmas. Men att inleda en relation med Döden får alltid oanade konsekvenser ...

"Den är intelligent, roande och ger tillvaron nya perspektiv som inte är helt oangenäma."Nerikes Allehanda

"Maria Ernestam debuterar med en originell historia där frågor om moral och livskvalitet diskuteras." Damernas Värld

"Kanske blir man inte väldigt mycket klokare av Caipirinha med Döden, men definitivt road." Arbetarbladet


Kundrecensioner
 Underbart annorlunda bok 
 Var flera månder sedan jag läste denna boken men kommer ofta på mig själv med att tänka på saker ur den. Sträckläsning utan tvekan. Önskar att det fanns en fortsättning. Man vill inte att den skall ta slut. Måste läsas! (:
 av Marlene, 2007-04-25
 Kanonbok 
 Vilken bok!!! Först gestaltar den sig som vilken annan sommar- och strandlitteratur som helst, men efter några sidor påbörjas resan som håller en fången i ett järngrepp! Kunde inte lägga ner denna fantastiska bok förrän sista sidan var läst! Tur att det var semster :-)
 av Bokmal, 2006-09-01
 WOW! 
 Vilken bok!
Man har ingen aning om hur den kommer att sluta så man bara måste läsa den klart snabbt!
Fantastiskt bra skriven! Världens bästa och mest oväntade slut!
Verkligen en annorlunda bok som jag kan rekommendera alla!!!
...WOW!!!!!
 av Miapia, 2006-07-09
Informationen kopierad från adlibrisFick låna den här av en jobbarkompis i höstas som läser väldigt lite men hon tyckte den var helt underbar. Jag läste väl kanske 20-30  sidor då men den föll mig inte alls i smaken men nu tänkte jag ge den en andra chans innan jag lämnar tbx den.
Och hon hade helt rätt, den är så otroligt bra. Läste ut den i ett sträck i söndags och sedan så övertalade jag Jennie att läsa den på t-banan fram o tbx till jobbet i måndags och hon är ioförsig inte klar med den än men tycker att den är jättebra hon med.

Kan klart rekommendera den

"Ut ur mörkret" av Linda Cain (juli 07)

 
Ut ur mörkretBeskrivning:
  

Linda Caine har allt man kan önska sig. Två underbara barn, en kärleksfull man, ett vackert hus med en egen ateljé där hon kan måla och skapa. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka bilder blänker till i hennes medvetande som gör henne skräckslagen. Hon får också häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd. Håller hon på att bli galen? I vissa stunder känns självmord som den enda lösningen, men inom henne finns också en stark känsla av att inte svika sina barn.
   Den kraftfulla resa som Linda tillslut bestämmer sig för att ta tillsammans med sin psykiater kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan om vad som hände under hennes uppväxt i Afrika. Men djupast begravd finns hemligheten som hon som liten flicka lovade att aldrig avslöja?Informationen kopierad ifrån
adlibris
En bok som tog tag ordentlig i mig. Jag älskar verklighetsbaserade böcker och den här var riktigt bra skriven. Jag sträckläste den igår och kan verkligen rekommendera den

"Min stora kärlek" av Sarah Dunn (juli 07)

Min stora kärlekBeskrivning:
   Alison har allt hon kan önska sig - framför allt ett lyckligt förhållande med sambon Tom. Men en dag skickar Alison ut honom från en middagsbjudning för att köpa senap och i stället för att återvända, hör han av sig och gör slut - på telefon! Till råga på allt är han kär i en annan - den gamla flickvännen, Kate, från college. Hon är »som en drog«. Alison inser att hon har levt i en illusion. Om Tom inte är hennes stora kärlek - vem är det då? Plötsligt kastas hon ut i en singeltillvaro som hon inte är förberedd på och hennes strikt kristna uppfostran sätter dessutom moraliska käppar i vägen för ett glamoröst och utsvävande singelliv. När Alison därutöver får sparken från sitt jobb tror hon att hon har nått botten. Men är det verkligen så? Kanske är det i stället början på ett nytt och bättre liv? En helt ny Alison? Alisons sökande efter kärlek leder till många dråpliga situationer. Min stora kärlek är en berättelse som innehåller både värme och djup.

»Överraskande, gripande, och uppriktig ... Det här är en underbar beskrivning av hur man slipper undan Den Stora Kärleken när den blivit dålig« Publishers Weekly

»Charmerande ... Det här är riktig humor.« New York Times

Informationen kopierad från
adlibris

Det här är egentligen inte min typ av bok, lånade den av en kompis som sa att den var bra och det var den.
 Lättläst och läsvärd. Den får 4 av 5

"Svart stjärna" av Maria Küchen (juli 07)

Svart stjärna


Beskrivning:
   När Ljung är tio år försvinner hennes mamma spårlöst. Ljung växer upp i fosterhem, rymmer därifrån i tonåren och träffar rånaren Dieter. De inleder en kärleksrelation och begår tillsammans en rad rån. Men en dag allt går snett; ett affärsbiträde blir skjutet och Ljung vittnar mot Dieter. Han döms och utvisas, men Ljung vet att han kommer att komma tillbaka och kräva sin hämnd...
Tjugofem är gammal får Ljung plötsligt ett varsel där hon ser sin mor dödas. Hon ser också sin mors mördare och bestämmer sig för att ta upp jakten på honom och sin mammas okända liv.

Svart stjärna är en mycket spännande roman om mord, hämnd, passionerad kärlek och slumpens spel med våra liv.

Maria Küchen är författare, litteraturkritiker och kulturjournalist. Svart stjärna är den tredje fristående delen i en serie spänningsromaner

 

Informationen kopierad ifrån
adlibrisDå jag läste de tidigare böckerna  "Lycklig hora" och "Harhjärta"  för några år sedan och tyckte de var väldigt bra så ville jag även läsa denna bok.


Boken var väldigt lättläst och enkel men gav mig tyvärr ingenting.

"Min farfar Picasso" av Marina Picasso (juli 07)

Min farfar Picasso


Beskrivning:
   Marina Picasso, barnbarn till Pablo Picasso, berättar här i den första Picassobiografin som skrivits av någon inom familjen om sitt liv i skuggan av den store målaren. Det blir ett avslöjande porträtt av en av nutidskonstens största.

Pablo Picasso utövade ett tyranniskt inflytande över alla i sin närhet. Eftersom han levde enbart för sin konst, förbrukade han människor - kvinnor, barn, barnbarn - och slängde bort dem när han fått ut det han ville, dvs. material till ytterligare tavlor/skulpturer. Medan författare, andra konstnärer och filmstjärnor flockades kring honom och solade sig i hans glans, levde hans familj i ständig fruktan för att misshaga honom, oförmögna att skapa sig egna liv. Resultatet blev förödande: Marina själv gick 14 år i terapi innan hon kunder förlika sig med sin kärlekslösa barndom. Hennes far drack sig till döds och hennes bror, Pablito, tog livet av sig som ung på det mest fruktasvärda sätt: genom att dricka klorin som frätte upp honom inifrån.
Icke minst kvinnorna omkring Picasso drabbades. En av dem - en av de mest avbildade - Marie-Therese Walter, hängde sig efter Picassos död i sitt garage och Jacqueline, hans livsledsagare mot slutet av livet, sköt sig. Marina Picassos avslöjande självbiografi kastar nytt ljus över en av 1900-talets allra största personligheter. Den är också en stark berättelse om överlevnad och livsmod.

Översättning av Cecilia Franklin


Informationen kopierad ifrån
adlibris
Jag tyckte det var en väldigt lättläst och intressant bok. Jag har jättesvårt att ge betyg på böcker men den är helt klart värd minst 3 av 5

frustrerande..

har suttit o lagt in ett inlägg med en massa foton nyss. men kan inte se inlägget i min blogg. Men inlägget finns för när jag går in där man skriver inläggen så står det inlägget publicerat och visa  inlägg och när jag trycker där så ser jag det men inte när jag går in i bloggen, har uppdaterat flera ggr också...


Inlägget handlar om när Ronja fyllde 8 i förra veckan. Nu ska jag återgå till min bok, ska kolla om en stund igen...

Ronja 8 år 11/7-07

Den 11/7 så fyllde Ronja 8 år.

 

Var dit på kvällen och firade henne. Ma o pa var där. Marias kille + 2 barn och så Marias kompis + 2 barn. Och så jag förstås. Jennie var i Turkiet och kunde inte komma i år heller när Ronja fyllde år. Förra sommaren var hon o luffade runt i europa i 2 månader.

Johan skulle jobba länge och Christine kunde inte heller komma.

   

Det var full rulle på alla barn men de satt relativt stilla när det var dags för fikat. Maria bjöd på hemgjord rosa prinsesstårta (marsipan m jordgubbssmak)och marängswiss och massor med kakor o 2 sorters rulltårtor.

  

Jag hade köpt en variant av rullskridskor som man sätter fast på vanliga skor. Ett hjul på vardera sida av foten och så lampor som blinkar i hjulen.

Hon fick massor av prylar men det som hon verkade bli gladast över var en liten svart Puma - väska som Maria köpte nere i Turkiet. Utav sin pappa fick hon en cykel, den var hon ute o cyklade på när jag kom.
              image187 
När vi skulle gå därifrån så stod vi ute o tittade när barnen cyklade och lekte. Ma o pa hade med sig en traktor till Tindra som Ronja haft hemma hos ma o pa. Den hade hon roligt med.

  

Vi provade rullskridskorna men konstaterade att hon måste ha diverse skydd på sig innan hon får använda de.

Hon ramlade nämligen på cykeln två ggr så hon skrapade upp bägge knäna och rullskridskorna tar nog ett tag innan hon lär sig använda de.

   

Men vi åkte inte hem utan spelade två partier kubb utanför Maria innan vi åkte hem.

 

image188image189   


vi delade upp oss i ett tjej-lag och ett kill-lag, tyvärr blev inte vårat lag med på kort..... om inte mamma tog kort på oss (mamma ville inte vara med och spela) 

Lästa böcker fom 1-13/7-07

image176image177     image178

Stephen King - Thinner

image175
Filminfo:

överviktige Billy Halleck kör på en kvinna från en kringresande zigenarcirkus. Zigenarnas ledare uttalar en förbannelse över Billy, som snart börjar att förlora kilo på kilo. Efter Stephen Kings berättelse.

Originaltitel:
Thinner
Regissör:
Tom Holland
Utgivningsår:
1996
 
Skådespelare: Joe Mantegna, Robert John Burke, Lucinda Jenney
 
Manus:
Tom Holland, Michael McDowell


Inatt så tittade jag om på en Stephen King film som jag spelat in till Jennie. Såg den för ca 10-11 år sedan och jag gav den en 4:a i betyg på filmtipset. Den var lika bra denna gång.
Boken är ju givetvis bättre  men så är det ju nästan alltid.Länk till Thinner på IMBd

Test om hur elak man är...Jag fick 52 %.
Fick en kod som man kan sätta in i blggen men får det inte att fungera.. tyvärr.Men här hittar ni testet

Hur elak är du??


Fixande i bloggen

Har suttit och gjort lite nya kategorier i bloggen, och flyttat gamla inlägg till de nya kategorierna..
Verkar som att det gick bra. Ska gå igenom bloggen ordentligt senare.

Maya o Mysan, numera kompisar

Maya var väldigt nyfiken på Mysan. Men Maya fick inte komma i närheten av henne, så fort hon närmade sig så fräste hon och sedan gick hon till anfall. fast hon bara var en 8-veckors kattunge. Det tog några veckor innan de ens kunde ligga bredvid varandra utan att slåss.
        


Mysans första dag hos oss. Maya är väldigt fundersam över vad det är för liten sak som fräste så fort hon kom i närheten...Och kompisar blev de inte förrän jag kastrerade de.


   

Nykastrerade ligger de i soffan och bara tar det lugnt.

Maya fascinerad av dvd-loganMaya satt länge och stirrade på dvd-logan som rörde sig på tv-skärmen innan hon till slut bestämde sig för att hoppa upp och ta en närmare titt.


 
   
         

.......axelvärk

Idag är värken nästan borta, det gör ont vid vissa rörelser bara.


Jag brydde mig inte om att ringa doktorn har tagit alvedon. Om det varit muskelfästesinflammation så hade inte det räckt.

 

 Men jag blev hemma från jobbet i söndags o måndags natt.

Axelvärk....

Hade lite ont i axeln när jag la mig i morse men inte så farligt.

Jag vaknade till flera ggr av att det gjorde ont när jag sov. (Jag snurrar o far runt i sömnen)

   Det är samma axel som jag haft muskelfästesinflammation i två ggr. Jag har jätteont men det gör inte lika ont som det brukar göra så det kan ju var ngt annat eller också så börjar jag vänja mig vid den här sortens smärta..

 Jag blir hemma från jobbet de här två sista passen som jag har kvar innan jag blir ledig i 17 dgr. För det går inte att jobba med den här värken, jag har tagit alvedon men det blir ingen större skillnad.

   Jag skruvade ihop två byråer i fredags som jag köpte på Jysk när jag o fibromorsan hade en liten shoppingrunda i torsdags men det var ju inget tungt direkt, det jobbigaste med de var att bära upp de för trapporna hemma men det kan ju knappast ha gjort att jag fått ont.

Sedan så flyttade jag in sängen i lilla sovrummet igår men det var ju inte heller speciellt tungt  mest otympligt, mest för att katterna hade jättekul och klättrade runt på säng o madrasser när jag flyttade delarna.. (Jag har en hög säng. 2 st 80 sängar och ovanpå det en resårmadrass och sedan bäddmadrass.)

   Om det fortfarande gör ont imorgon så ska jag ringa till vårdcentralen. Har fått diklofenak utskrivet de förra gångerna jag hade ont.

    

Plugga hösten 07

Fick brev ifrån Lärgården idag. Jag kom in på den första kursen som jag sökte in till till hösten.
Har sökt fyra kurser som går så de överlappar varandra med några dagar.

Den som jag fick svar om idag heter Etik och livsfrågor.. och börjar i september..Jag blev jätteglad över att komma in, ett steg på vägen att bli USKA

Johan o Christine flyttar 1/7-07

Den 17:e juni var Johan o jag och titta på en lgh i Vårberg som han fått erbjudande om några dagar tidigare.

Med inflyttning 1:a juli.

Det är en skola som är omgjord till lägenheter och lägenheten han fått erbjudande om är en påbyggd våning som inte ens var färdig.

Men Johan o jag gick in ändå och tittade *ler* och det såg ut att bli fina lägenheter

 
         
 


Någon dag senare så åkte Johan o Christine dit och tittade och bestämde sig för att tacka ja och de fick den

     


Så i söndags så flyttade de.

Johan skulle ringa när de åkte ifrån Södertälje men han glömde bort det. Jag ringde klockan tolv och då hade de precis kommit fram till Vårberg. Så de övriga som hjälpte till hann bära in det mesta innan Maria o jag kom dit.

Det var fortfarande byggställningar runt huset och hissen var inte ditsatt ännu. Och förrådet har de inte tillgång till ännu. Men annars var det fint.

Sedan så blev det en tur till Södertälje för att hämta lass två(sista)

  


            Så nu bor de närmare det är bra, de kändes så långt borta när de bodde i Södertälje.

  


Efter flytten så var Maria o jag inne en sväng på Rusta o sedan in på Willys.


Ett litet test 5/6-07


<a href="
http://mingle2.com/blog-addiction" style="color: #D64B32; text-decoration: none; display: block; width: 286px; height: 128px; padding-top: 50px; padding-left: 17px; background: url(http://mingle2.com/img/bb/blog_addiction/badge.jpg) no-repeat; font-family: Times New Roman, sans-serif; font-size: 30px;">48%<span style="display: none;">How Addicted to Blogging Are You?</span></a><p style="text-align: center;">Mingle<sup>2</sup> - <a href="http://mingle2.com">Online Dating</a></p>


Jag blev utmanad av bim att göra detta test som handlar om bloggande.
Jag fick 48%. Inte så bloggberoende med andra ord*ler*

En liten lista. 5/7-07

En liten lista.Har blivit utmanad av Bim att göra en lista.    

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att jag fick tag på allt jag tänkte köpa när jag var på IKEA.   


Vad gjorde du kl 08 imorse?
Då hade jag precis vaknat, låg kvar i sängen och drog mig som jag alltid gör.   


Vad gjorde du för 15 min sedan?
Då satt jag på balkongen, tog en cigg och satt och läste.    


Det sista du sa högt?
Sov gott. Till min syster i  telefon igår kväll.  


Det senaste någon sa till dig:
Puss puss, vi hörs imorgon. Min syster till mig innan vi la telefonen igår kväll.   


 
Vad har du druckit idag?Islatte.    

Vad var det senaste du åt?
Japan mix och cashewnötter innan jag la mig inatt.    


Vad var det senaste du köpte?
Gardinstång, påslakan, krokar, ett sommartäcke, ljus, mm. på IKEA igår   


Vad är det för färg på din ytterdörr?
Brun säkerhetsdörr.  

Vad är det för väder hos dig nu?
Molnigt  


Godaste glassmaken?
Svår fråga, äter väldigt sällan glass, men det får nog bli Nogger.  


Tror du på kärlek vid första ögonkastet?Hmm, ja det finns ju det som är med om det.   


Sover du tungt?
Ja.  Drömmer du mardrömmar?
Väldigt sällan.   


Trivs du med ditt jobb?
Ja, men tror att jag skulle trivas bra med att inte jobba*ler*. Älskar att vara ledig   Favoritklädsel?
Har inga speciella favoritkläder. Men jeans är ju skönt att ha på sig.   


Favoritlåt just nu?
Har ingen speciell låt just nu.  


Vad ser du om du tittar till höger?
Batteriladdaren och min externa hårddisk Vad gör dig glad just nu?
Att jag är ledig idag. Vad ska du göra härnäst?
Hoppa in i duschen och sedan åka till Länna o gå på Bauhaus och Jysk bla.  


Höger eller vänsterhänt?
Höger. 


Humör just nu?
Väldigt bra.  


Favoritgodis?
Sura nappar, lösgodis..  


Kläder just nu?
Morgonrock 


Sommarplaner?
Inga speciella, bara njuta när jag är ledig 


Hur många kuddar sover du med?
Två stora och fyra vanliga kuddar  


Spelar du något instrument?Nej  


Morgon eller nattmänniska?
Nattmänniska    


Vad är viktigast för dig?
Mina barn 


Är du kittlig?
Väldigt lite.  


Snarkar du?
Nej, snusar lätt *ler* men pratar i sömnen ibland.   


Stjärntecken?
Skorpion 
 

Äckligaste insekten?Har faktiskt två som jag inte kan välja emellan, tvestjärt och silverfisk?  Stökigt eller välstädat?
Välstädat  Längtar du mest efter just nu?

Att helgen + måndagen ska gå fort för då jobbar jag och sedan har jag semester i 17 dgr.
Jag utmanar Qulan min syster att göra listan.