"Maigret och lördagsklienten" av Georges Simenon (Okt 07)

    


Vet inte vart jag fått den här boken ifrån, kan vara ifrån Per. Den var sådär, kände igen en massa under tiden jag läste så den här har jag läst förut.


"Dolda hemligheter" av Catherine Spencer (okt 07)

   Harlequin. Lättläst och som en vanlig harlequin kärleksroman. Gav inte speciellt mkt men var bra att ha med till jobbet.


"Yasmin" av Diana Sydney (okt 07)

      En kärleksroman *ler* Det är inte speciellt ofta jag läser kärleksromaner men den var bra. Innehöll allt som en kärleksroman ska ha och så var den på över 300 sidor så det hann hända mycket i boken..

"Normal kärlek" av Joyce carol Oates (okt 07)

   


Hört så mkt och mestadels positivt om den här boken så jag blev väldigt besviken. Jag tyckte inte den var speciellt bra alls. Men jag läste ut den....."Nu räcker det" av Donald E. Westlake (okt 07)

      Lånade den här boken ifrån biblioteket på jobbet. Har läst två böcker av honom förut och de var ifrån Per. Den här var inte riktigt lika rolig som de föregående böckerna men den var väldigt lättläst. perfekt att ha med på jobbet eller att läsa när jag lägger mig.
"Bland grodprinsar och prinsgrodor" av Veronika Ehrengren (okt 07)

   
Den här boken låg på jobbet så jag passade på att låna den, nu ska den vidare till en arbetskamrat som också vill läsa den..

Charmig och smårolig bok. Väldigt lättläst.oj, jag har glömt

att lägga in resten av böckerna jag läste i oktober. men lägger in de strax.

... 3:e kursen

Medicinsk grundkurs

Författare: Urban Gillå


Nu är jag klar med kursen "Människan socialt och kulturellt".

Idag börjar min tredje kurs; "Medicinsk grundkurs". Den ska tydligen vara ganska omfattande och kämpig men det ska bli både intressant och kul, då jag är intresserad av att lära mig om olika sjukdomar osv.
... andra kursen

Människan socialt och kulturellt


Är klar med Etik och livsfrågor. Den var ganska så intressant.


Nu läser jag Människan socialt och kulturellt. Den slutar nästa fredag.. och är mkt intressant och bra kurs...
"Ögonsten" av Patrick Redmond (okt 07)

Ögonsten

Författare: Patrick Redmond


Beskrivning:
   Femtiotal. Engelsk landsbygd. Ronnie Sidney är den perfekte sonen, sin mors ögonsten, hennes lilla solstråle i en annars väldigt grå tillvaro. Men hon är ensamstående och tvingas för sitt uppehälle lämna sin älskade son och flytta till en annan ort.

Ronnie är verkligen exemplarisk, men under ytan döljer sig en stark livsvilja som kommer att ta sig oanade uttryck.

För Susan Ramsey har det mesta varit enkelt och oproblematiskt. Hon är djupt älskad och uppmuntrad, för att inte säga bortskämd av sina föräldrar. Men så dör fadern, en händelse som förändrar hennes livssituation radikalt.

När Ronnie och Susan möts, dras de obönhörligt till varandra. Och i glädjen över att ha hittat en själsfrände känner Ronnie att han gradvis vågar blotta det som finns innanför den perfekta masken, en sida hos honom som är mer förskräcklig och fasansfull än vad någon kunnat föreställa sig.

Patrick Redmonds böcker handlar alla om barn som på olika sätt kommit i kläm, och om hur svåra händelser under barndomen påverkar människor och kan få förödande konsekvenser längre fram i livet. Såväl Händelser vid Kirkston Abbey som Marionetter blev stora försäljningsframgångar.

Orig titel: Apple of my Eye
Övers: Ylva Stålmarck

Informationen kopierad från adlibris En thriller helt i min smak.. jag läste o läste och ville veta vad som skulle hända men samtidigt så ville jag inte att den skulle ta slut. MKT BRA BOK!

"Kärleken" av Theodor Kallifatides(Okt 07)Kärleken

Författare: Theodor Kallifatides

Beskrivning:
   Den snart fyrtioårige filosofiläraren Laki Sarris är gift med Lena och tillsammans har de har en fyraårig son. Men så möter Laki den unga Li som han förälskar sig i och så har dramat tagit sin början. Men för Laki är kärleken inte lätt. Han rannsakar sin själ, sitt liv och kärleken. Hela hans värld skakas i sina grunder. Kallifatides kom till Sverige från Grekland 1964 och debuterade här 1968.

Informationen kopierad från
adlibrisDet här var en överraskande bra bok. Tyckte inte om sättet den var skriven på men när jag väl läst ut boken så kom jag fram till att den var bra ändå...

"... och jag vill leva" av Ulrika Sande´n (okt 07)

... och jag vill leva

Författare: Ulrika Sandén


Beskrivning:
  

En sann och livsbejakande historia om en ung kvinnas kamp mot en svår sjukdom

En väldigt gripande bok" Malou von Sivers, TV4

Sommaren 2004 rasade Ulrika Sandéns liv.30 år gammal hade hon fått en allvarlig hjärntumör.

Efter operationen vaknade hon upp med en stor del av sina åtta senaste år utraderade ur minnet och mitt under läkningsprocessen, när hon absolut inte fick bli stressad, lämnade sambon henne.

? och jag vill leva berättar hon om hur det är att bli lämnad, att leva med stora minnesluckor, att inte längre kunna klara sig själv, att vara beroende av sjukvården och att ha ett ständigt hot om tumörtillväxt vilande över sig.

"en gripande, stark men många gånger också humoristisk skildring" TT Spektra

"Alla behöver förebilder, alla behöver bli bekräftade, alla behöver känna igen sig och få hjälp med att sätta ord på vad de känner. Det har Ulrika Sandén verkligen lyckats med." Länstidningen Östersund

"Hon låter oss gripas men inte drabbas" Arbetarbladet

Ulrika Sandén, 33 år, är socionom och har bland annat arbetat som frivårdsinspektör i kriminalvården. ? och jag vill leva är hennes debut som författare.


Kundrecensioner
 Mycket läsvärd 
 Boken handlar om Ulrika som får en hjärntumör och blir lämnad av sin sambo mitt under sjukdomstiden. Trots att ämnet är så svårt så finns det mycket att skratta åt och att känna igen sig i. Boken är mycket gripande och spännande, det är omöjligt att lägga den ifrån sig.
 av Lena, 2007-10-17
 Knappt läsvärd 
 Jag blev inte alls imponerad av boken. Författaren har visserligen gått igenom svår sjukdom men boken var för mig svårläst, jag tappade tråden flera gånger. Den hade behövt hårdare redigering. Ett jobbigt livsöde, ja, men det innebär inte att alla är menade att skriva om det.
 av Jessica, 2007-06-20

 Informationen kopierad från
adlibris
Första halvan av boken var jättebra och gripande sedan bara fortsatte den....


"Kära ingen" av Berlie Doherty (okt 07)

Kära Ingen

Författare: Berlie Doherty


Beskrivning:
   Det blir en chock för Helen när hon upptäcker att hon är med barn. Vad ska hon göra? Hon som just fått sitt efterlängtade stipendium till musikhögskolan. Hon behöver vara ensam och reda ut sina motstridiga känslor. Visst tycker hon om Chris, men hon är inte reda för "för alltid" ännu. Hon gör slut. Chris tar det mycket hårt och kan inte fatta att han plötsligt inte existerar för Helen längre och att hon tar alla beslut själv
Informationen kopierad från
adlibrisInte så bra bok men  lättläst. perfekt att ha med på jobbet*ler*"Kvinna med födelsemärke" av Håkan Nesser (okt 07)

Kvinna med födelsemärke

Författare: Håkan Nesser
Beskrivning:
   "Hon betraktade namnen. Studerade dem ett och ett. Hon hade redan bestämt vem som skulle bli den förste, men låtsades ändå överväga det hela en gång till.
Så drog hon en suck av tillfredsställelse och ringade in honom med en dubbel röd cirkel. Tände en cigarrett och började gå igenom scenariot."

En rad män nedskjutna av en mördare som agerar med osviklig precision. Vilka är orsakerna bakom dessa kallblodiga dåd? Vad betyder musiken som spelas i offrens telefoner? Kommissarie Van Veeteren gräver sig motvilligt djupare och djupare ned i ett fall där händelsekedjan löper långt tillbaka - en hel livstid.

Kvinna med födelsemärke är den fjärde i Håkan Nessers flerfaldigt prisbelönta kriminalserie.

"Håkan Nesser är helt enkelt en av våra allra bästa berättare, oavsett genre, med ett lika brett som diskret utnyttjat register." ExpressenInformationen kopierad från adlibirs
 

Mycket bra och lättläst deckare