Stickad halsduk

Jag köpte garn och tillhörande mönster som var färdigpackat i fredags. hade kostat 200:- och nu 100:- eftersom de har 50%, då butiken ska upphöra.


Garnet heter Julia och är i 100% Ull, o kommer från Svarta fåret. Ett lättstickat skönt och snyggt garn som randrar sig. Jag stickar på 8:or, det går väldigt fort med stora stickor *ler* 

image35450 % rabatt på allt i butiken.... passa på att fynda

Garnbutiken i Hagsätra Centrum ska stänga igen. Allt i butiken ska bort. 50% på allt.
Jag var in i fredags och handlade upp mig på lite garn, ska in o titta en sväng till på måndag.
Jag kompletterade även stickor o strumpstickor med de nr som jag inte hade. Ska titta igenom vilka nr på virknålar jag saknar och se om jag behöver köpa några. Jag virkar inte så mkt längre så jag kanske har de jag använder/behöver.
Katterna vill ha vår, o sol....

...... på balkongen. Maya o Mysan älskar att ligga på balkongen, vilket de oftast gör utom på vintern. Häromdagen så var det väldigt soligt o fint och de ville inte gå in från balkongen.


image350Maya ser inte ut att ligga speciellt bekvämt men hon låg kvar både länge och väl, det var mest sol uppe på ryggstödet på baden -baden, så hon ville ligga så högt upp som möjligt.


image351Mysan låg i allafall bekvämt, ingen sol direkt men eftersom balkongen är inglasad så är den ganska skön ändå.


image352


Snart så blir det lagom varmt så att man själv kan sitta därute. Tidgt på våren för sedan blir det alldeles för varmt för mig *ler*Mina nystickade långa raggsockor

I början på veckan så blev jag klar med mina långa raggsockor. De går upp över knät, perfekt när det är kallt för mig som oftast går i tights även på vintern.
Jag har stickat de  i Raggi, som är ett jättebra raggsocksgarn. Garnet randar sig själv, så man vet inte hur det kommer se ut när man börjar att sticka. Randningen ser helt olika ut på skaften jämfört med hur det ser ut på fötterna.
image349


Hade de på mig i fredags men det var lite för varmt för att ha de på sig nu.
Får se om det kommer någon mer köldknäpp eller inte. Annars så får de ligga till hösten...


"Levande bränd" av Souad (feb 08)Levande bränd : en ung kvinnas berättelse om hur hon överlevde ett hedersmord

Författare: Souad


Beskrivning:
  

Hon kallar sig Souad, och är född i slutet av femtiotalet i en liten by på Västbanken. Hon växer upp i männens värld där kvinnor ingenting är värda, där de behandlas sämre än husdjuren. Hennes stora dröm är att bli tidigt bortgift, eftersom det skulle innebära lite större frihet. Men det är inte hennes tur ännu, först måste hennes äldre syster få en man. Från terrassen ser Souad sin stilige granne och blir förälskad. Hon ger sig åt honom och han lovar att tala med hennes far om äktenskap. När han sviker henne vet hon att hon blivit en skam för sin familj. De kan inte låta henne leva, bara hennes död kan rädda deras ära nu. Svårt bränd överlever Souad och räddas av en kvinnoorganisation till ett nytt liv. Hon berättar sin fruktansvärda historia, i alla de kvinnors namn som runt om i världen riskerar att bli offer för det som kallas "hedersmord".Kundrecensioner
 Levande bränd 
 Jag tycker att berättelsen är skriven på ett bra och tydligt sätt. Det är ingenting som är roligt att läsa om, men det är en verklighet som beskrivs, som måste få höras. Man följer med i vad som händer, man kommer riktigt nära och det ger en sorts förståelse om "hedersmord", tycker jag.
 av Susanne, 2007-04-01
 jättebra! 
 fruktansvärd historia men väldigt läsvärd. det är svårt att förstå för det känns verkligen som att boken är skriven i en annan tid och värld men jag tror att det är viktigt att läsa såna böcker! väldigt bra!
 av Emily, 2007-01-17
Lånade denna bok av en kompis till Jennie. Lättläst och läsvärd berättelse om hedersmord.Stickad sjal i mohair
image348


Har ett långtidsprojekt på gång. Det ska bli en stor trekantig sjal. Den har 299maskor på det bredaste stället (högst upp). Får se hur lång tid det tar att göra den, har ju även virkning på gång.


Virkad duk till v-rummetimage347


Har kommit in i en handarbetsperiod igen. Duken är inte klar ännu, men det ska bli en duk som jag ska ha på hörnbordet i v-rummet. Ska virka en löpare till v-rumsbordet sedan.
2 böcker i 1 - läkarromaner (feb 08)     


Klicka på bilderna så blir de större


Vet ej vart jag fått denna bok ifrån. De var helt ok, typiska läkarromaner.


"Ormen i paradiset" av Sigge Stark (feb 08)          

Klicka på bilderna för att få de större.

Fick denna bok av Stoffe. Kul att läsa den, läste många böcker av Sigge Stark när jag var uppe hos mormor på loven när jag växte upp.

Långa stickade strumpor

Hittade ett jättefint mönster i höstas. För någon vecka sedan så visade fibromorsan mig ett par långa strumpor som hon höll på att sticka - och det var de som jag tänkte göra. Så jag stickade de och blev klar i torsdags med de.image342


De har en kant som man kan vika ner. Och jag bara älskar de, ska sticka flera i andra färger, tänkte jag, till nästa vinter...
27/1-08 att grilla på vintern...

...det går men fy sjutton vad kallt det var.

Den 27/1-08 var jag med Johan o Christine till skogen, vi var vid Gömman och så grillade vi hamburgare.

Visst det var +grader när de ringde mig på dagen och solen sken och det var jättefint ute. Men det tog ett tag innan vi kom iväg (för jag låg fortfarande när de ringde), och det var ju inte varmt ute heller och solen hann sjunka ner lite.
Diesel, deras hundvalp var överlycklig över att vara ute  i skogen och springa, han brydde sig inte ett dugg om att det var kallt och det gjorde inte Johan heller. Det var bara jag o Christine som frös..

Men hamburgarna var jättegoda i allafall. När vi var på väg därifrån så hade solen gått ner och det började bli riktigt mörkt.

image338

Johan fixade en riktigt fin brasa, men fattades bara annat han var scout i många år.


image340


Christine gosar med Diesel.image341Johan med hamburgarna på grillen.

Buzzador - kattmat + soppor


Häromdagen så hämtade jag ut 2 st buzzador paket. Ena paket innehöll 4 st små paket m kattmat, bitar i gelé från Miau. Det andra paket var 4:a st  olika sorters soppor ifrån Cambells
image336

Tänkte inte på att fota kattmaten förrän jag redan hade öppnat ett paket. Katterna tycker om den smaken som jag hade öppnat, det var havskräfta.image337


4 st i varje smak, ska bli spännande att se hur de smakar....."En fråga om heder" av Unni Wikan (feb 08)

En fråga om heder

Författare: Unni Wikan

Beskrivning:
   Vad kan få en far att döda sitt barn, eller en bror sin syster, för

hederns skull? Hur kan en människa drivas så långt att mord

känns som enda utvägen?

Unni Wikan, norsk professor i socialantropologi, bestämde sig

efter mordet på Fadime Sahindal för att undersöka företeelsen

hedersmord. Hennes slutsats är att hedersmord handlar om

kontrollen över kvinnors sexualitet och framför allt kollektivets

rättigheter över individen.

Genom sin ingående studie av Fadimefallet, hedersbegreppet i

allmänhet och sin långa erfarenhet som antropolog ger Unni

Wikan ett oerhört starkt och viktigt bidrag till förståelsen av och

debatten om hedersmord.

»Hennes analys är enastående i sitt försök att belysa de mekanismer

som har lett fram till dessa tragedier och alla de inblandades

strategier för att hantera och lösa konflikten.«

Maria Bergom Larsson i Aftonbladet

Informatioonen kopierad från
adlibrisLånade den här boken av en kompis till Jennie. Den var intressant och bra men kändes lite upprepande. Men jag rekommenderar denna bok för att det är ett hett ämne som det är viktigt att få vetskap om..."Ewa Morenos fall" av Håkan Nesser (feb 08)

Ewa Morenos fall

Författare: Håkan Nesser


Beskrivning:
   "Det suggestivt krypande obehaget kräveren mästarhand." Expressen

"Det låg någonting därnere. Någonting vitt och lite blått och lite hudfärgat. Det tog en sekund innan han förstod var det var. Det tog ytterligare en innan han förstod vem det var."

Vad har hänt med Mikaela Lijphart? Efter att ha träffat sin riktige far för första gången - och fått reda på varför han sitter på mentalsjukhus - är hon spårlöst försvunnen.

För kriminalinspektör Ewa Moreno blir kärlekssemestern inte riktigt vad hon tänkt sig. Inga fjorton lata dagar vid havet. Istället får hon ta sig an uppgiften att försöka reda ut den härva av obehagliga uppgifter om en kollega som hon plötsligt konfronteras med, och motvilligt börja undersöka vad det var som hände med skolflickan Winnie Maas sexton år tidigare.

Ewa Morenos fall, en roman där våldsyttringar skärskådas ur ett övervägande kvinnligt perspektiv, är den åttonde delen i Håkan Nessers framgångsrika kriminalserie om Van Veeteren och poliserna i Maardam.

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

"Detta är en läsupplevelse!" Sydsvenska Dagbladet

"Tag och läs." UNT

Informationen kopierad från
adlibrisNu har jag läst ytterligare en bok om Van Veeteren. Denna var också väldigt bra.