"Kommisarien och tystnaden" av Håkan Nesser (jan 08)

Kommisarien och tystnaden

                                 Författare: Håkan Nesser

image335


---------------------------------------------------------------------
Beskrivning:
   "En mycket stark, suggestiv roman ... Må Van Veeteren inse att han behövs och berikar den svenska kriminallitteraturen." Upsala Nya Tidning

"När hon äntligen hittade kroppen hade solen för längesedan gått ner. Mörkret hade börjat växa mellan granarna, och under ett förvirrat ögonblick undrade hon om det ändå inte var ett slags illusion. En bisarr hägring, detta plötsliga vita flickkött som lyste emot henne under riset... "

En anonym kvinna meddelar att flickor försvinner från ett sommarläger hos den obskyra sekten Det Rena Livet. Talar hon sanning? Vem är hon? Och vad döljer sig bakom sektledarens fanatism? Kommissarie Van Veeteren tar sig an ett fall där alla frågor bemöts med tystnad och där hans egen intuition är det enda som kan ge honom svaren.

Kommissarien och tystnaden är den femte av Håkan Nessers böcker om Van Veeteren

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

"...håller samma höga, internationella nivå som de tidigare." Nils Schwartz, Expressen

"Stilkonsten är sig lik. Förmågan att tyngdlöst modulera från ögonblick av grymhet och yttersta anspänning till stunder av matt vila, av fundersamhet och rentav lättsam bordskonversation... Allt detta har kvar sitt starka sug." Svenska Dagbladet

"Det här är en djupt skakande roman." Aftonbladet

Informationen kopierad från
adlibrisDenna bok fanns på biblan på jobbet. Nu har jag läst ganska många böcker av Håkan Nesser och jag tycker mest om böckerna om Van Veeteren - denna var inget undantag.


"Hedersmordet på Pela" av Lena Katarina Swanberg (jan 08)


image333

Beskrivande text

När Pela Atroshi mördades den 24 juni 1999 fick svenska språket ett nytt ord: Hedersmord.
Syftet med ett hedersmord är att tvätta bort skammen från släktens namn. Tanken var att Pela skulle glömmas bort.
Men Pela har en lillasyster. Hon ville ge sin syster upprättelse. Genom hennes vittnesmål kunde två farbröder såväl gripas som dömas till livstids fängelse för mordet på Pela.
Detta är lillasysterns berättelse. Den är unik och inte tidigare berättad. Boken är även ett dokument ur den svenska samtiden. Vad är ett hedersmord? Hur ser traditionen ut? Hur kan en man anse det vara sin plikt att mörda en dotter?

Hedersmordet på Pela är en stark berättelse.Östersunds-Posten
Swanberg lyckas verkligen med sin intervjubok Eskilstuna-Kuriren
Boken är oerhört aktuellBöcker & AV-media
Det är skrämmande och intressant läsning. Må Bra

(BONNIERS)

Informationen kopierad från
Bokus 
Lånade denna bok av en kompis till Jennie. Den var klart läsvärd om ett väldigt hett ämne, som jag mkt väl kommer ihåg när det skrevs om i tidningarna, och det är viktigt att det skrivs om detta och att många läser och "förstår" varför det skedde.


....5:e kursen

Vård - och omsorgsarbete

                                   Författare: Barbro Blume
image332                 

...................................................................................................................
 Ja, då var jag färdig med tidigare kurser. I torsdags så började jag med Vård och omsorg. Egentligen den första kursen som jag skulle gått, men bättre sent än aldrig *ler*. Detta är egentligen grunden til andra kurser jag gått/ ska gå. Så jag hoppas att den blir relativt lätt*ler*