"Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)" av Martina Haag (mars 08)


Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)

Beskrivning:
   "- Allt i min garderob är från 1993, jag har ingen att dela livet med och jag är snart för gammal för att slå igenom som skådis. Jag kommer att bli tvungen att börja jobba som dödgrävare eller nåt som man kan få arbeta med om man inte har någon utbildning. Bergis måste man ha läst 40 poäng förmultning för att få jobba som dödgrävare.
Nej, nu får jag sluta negga. Mitt liv är faktiskt jättelyckat. Barnpjäsen med Filuren och Löken är ju ändå ett riktigt skådisjobb även om det inte är på en stor pampig teater. Och vem vet, man kanske kan bli upptäckt? (Eller hur, det är ju jävligt stor chans att Colin Nutley sticker upp mitt i publiken när vi spelar för förstaklassarna i Gustavsbergs-skolan. Och om han nu trots allt skulle göra det så kan han ju inte se mig, för jag har ju den där konstiga hatten över huvudet hela pjäsen. Eller ja, jag kanske kan ta av den i applådtacket.)"

Det är något som inte stämmer i Isabella Eklöfs liv. Vid det här laget borde hon ju vara superframgångsrik filmstjärna med fantastisk pojkvän. Det är som om hennes riktiga liv, det liv hon egentligen är ämnad för att leva, aldrig sätter igång. När den stora chansen till förändring äntligen dyker upp kastar hon sig över den. Det är då det blir jobbigt på riktigt.

Underbar och älskad av alla är en charmig, rolig och oemotståndlig skildring av en kvinna som försöker få ordning på livet. Det är Martina Haags första roman. År 2004 utkom krönikesamlingen Hemma hos Martina som blev en stor försäljningsframgång, omtyckt av både recensenter och läsare. Martina Haag skriver krönikor i tidningen mama och Aftonbladet. Hon arbetar också som skådespelare.

Recensioner:
"I sin första roman träffar Martina Haag på pricken gång efter gång efter gång." Anna Levin, Nerikes Allehanda

"Martina Haags debutroman ´Underbar och älskad av alla´ är en riktig dunderkur för alla höstdeppiga - hur jävligt allt kan te sig kan det knappast bli värre än Isabella Eklöfs lågvattenliv som pank, arbetslös skådis. Gillar du Martinas krönikor kommer du att älska den här mycket roliga boken." mama

"En underhållande, kulturell Bridget Jones" Gefle Dagblad

"... något av det roligaste jag har läst på länge." Moa Eriksson, Hallandsposten

"Det är precis den här typen av farsartad situationskomik som Martina Haag behärskar till fullo." Johanna Hillgren, Hallands Nyheter

"En feel good-roman om en feel bad-tjej man bära måste älska. Läs!" Anna Runnberg Gullberg, Pralinen, Dalarnas Tidningar

"Perfekt present till all höstdeppiga väninnor som behöver piggas upp lite." Hennes

"Roligt, välskrivet och en bok att sträckläsa." Emma Löfgren, Örnsköldsviks Allehanda

"...den platsar i feel good-hyllan och bjuder på högt tempo, riv i dialogen och många leenden. Hämnden i slutet på en skithög till man är redan en klassiker." Maria Küchen, Amelia

Kundrecensioner
 Inte underbar 
 Det är en rätt underhållande roman. Det måste medges, men inte ger den något annat än underhållning för stunden. Det känns som en väldigt lång krönika utan knorr. Den tillhör en särskild genre som är populär och de som läser "ung, nedstämd kvinna"-romaner kommer säkert att gilla den. Men du gör din plånbok glad av att vänta på pocketen. För hundralappen är den inte värd. Två stjärnor är ett vänligt betyg av hänsyn till genrens fantaster.
 av Johan, 2005-12-22
Informationen kopierad från
adlibrisBok jag fått av Stoffe. Den skulle tydligen vara väldigt rolig. Men jag skrattade inte en endaste gång, möjligtvis att jag drog på smilbandet några ggr, men det var allt.

Om jag skulle betygsätta den så skulle den få en 2:a"Hur vädret påverkar din hälsa" av Manfred kaiser(mars 08)


image355


Beskrivande text

Vädret och hälsan är ämnen som ständigt kommer upp i vardagssamtal människor emellan och som alltid tas upp i teve och får stora rubriker i pressen. Hur vädret påverkar din hälsa förklarar lättfattligt hur vår hälsa påverkas av vädret och klimatförändringarna. Här behandlas alla väderfaktorer som luftkvalitet, kyla, värme, solstrålning och olika slags oväder liksom vilka åkommor och sjukdomar de kan orsaka samt råd om förebyggande och botande åtgärder. Här beskrivs också de olika faktorer som människans påverkan har på miljön och vädret, såsom ozonskiktets uttunning och växthuseffekten. Manfred Kaisers unika bok är en lättläst och bred skildring av väder och hälsa, men den förklarar också meteorologin på ett begripligt sätt och kommer att öka våra kunskaper om vädrets betydelse för hälsan. (BONNIERS)

Övrigt

Klimatförändringarna är redan här. Varje år slås väderrekord. Rekordvärme, våldsamma översvämningar och ett ökande antal cykloner och stormar drabbar våra samhällen, våra hem och vår hälsa. Samtidigt oroas vi över hur människan själv försämrar miljön och hur det påverkar vår hälsa.

Vädret och hälsan är ämnen som ständigt kommer upp i vardagssamtal människor emellan och som alltid tas upp i teve och får stora rubriker i pressen. Den som är intresserad av hur vädret och klimatförändringarna påverkar hälsan finner att Hur vädret påverkar din hälsa på ett lättfattligt sätt förklarar sambanden mellan dessa båda inflytelserika faktorer i våra liv. Här behandlas den påverkan som olika väderförhållanden såsom klimatförändringar, väderkänslighet, luftkvalitet, kyla, värme, solstrålning och alla slags oväder har på oss och vilka åkommor och sjukdomar de kan orsaka. Dessutom ges bakgrundsinformation om de olika väderrelaterade tillstånden liksom råd om förebyggande och botande åtgärder. Här beskrivs också människans påverkan på miljön och vädret, såsom ozonskiktets uttunning, växthuseffekten och global uppvärmning.

Manfred Kaisers bok, som är unik i sitt slag, är en lättläst och bred skildring av detta viktiga ämne, men den förklarar också de komplicerade meteorologiska företeelserna och sambanden på ett begripligt sätt. Framställningen kryddas med en hel del klargörande statistik över väder och sjukdomstillstånd.

Hur vädret påverkar din hälsa kommer att öka kunskaperna om vädrets betydelse för hälsan och förhoppningsvis öka medvetenheten om människans ansvar för vår globala miljö.

Ur innehållet:
Bioväder (biometeorologi)
Väderkänslighet (huvudvärk, migrän, reumatism)
Luften och hälsan (luftföroreningar, hösnuva, astma)
Värme (värmeslag, uttorkning, blodtryck, svullna kroppsdelar, matförgiftning, solsting)
Kyla (vindeffekt, hjärt-kärlproblem, förkylning, köldskador, klädsel, isolering)
Solstrålning (UV-strålning, hudåkommor, ögonproblem, immunbristsjukdomar, solskydd)
Oväder (vind, storm, tornado, åska, blixtnedslag, översvämning)

MANFRED KAISER har varit militär och civil helikopterpilot samt flygledare och flygledarutbildare och är väl kvalificerad att skriva om väder och hälsa. Under sin pilotutbildning blev han uppmärksammad på vädrets negativa påverkan på piloterna, och därefter har han i många år forskat och sammanställt fakta kring detta ämne, vilket lett fram till boken VÄDRET OCH DIN HÄLSA. Han har också skrivit artiklar i tidskrifter och dagspress, liksom utbildningsmaterial för flygledare. Manfred Kaiser är bosatt i Victoria i Australien. Hans website är www.manfredkaiser.com.Informationen kopierad från
Bokus
Länk om hur vädret påverkar hälsan med anknytning till bokens innehåll

http://www.icakuriren.se/ArticlePages/200410/25/20041025165148_Icak509/20041025165148_Icak509.dbp.asp

Den här boken tänkte jag köpa förut när den kom, men lånade den av Fibromorsan. Väldigt intressant bok med mycket fakta som var väldigt intressant. Är man intressarad av hur vädret påverkar en så läs den