"Carambole" av Håkan Nesser (augusti 07)

Carambole

Författare: Håkan Nesser
Formgivare: Johan Petterson


Beskrivning:
   ''Han vaknade och kände först en oerhörd lättnad. Det varade i tre sekunder, sedan förstod han att det inte varit en ond dröm.Att det var verklighet. Det hällande regnet, det plötsliga lätta rycket i ratten, det slippriga diket; allt var verklighet. Pojkens tyngd i hans famn och blodet som droppade ner i kapuschongen.''

En berusad bilist kör ihjäl en ung pojke. I skydd av regnet och mörkret smiter han från platsen. Men genom olyckan kastas hans liv in i helt nya banor. Han drivs in i ett alltmer uppskruvat och infernaliskt dilemma som han måste lösa med alla till buds stående medel. Kommissarie Reinhart och polisen i Maardam, och inte minst den nybvlivne antikvariatsbokhandlaren Van Veeteren, konfronteras snart med ett fall där händelserna verkar lika förutbestämda som oförutsägbara.

Carambole är den sjunde romanen i Van Veeteren-serie.

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

"Kommer det en bättre bok i år så blir jag religiös." Ulf Örnkloo, Deadline, P1

Informationen kopierad från adlibris
Lånade den här boken från Tranebergs servicehus bibliotek inför sommaren.

Jag tyckte den här boken var jättebra.
Tyvärr så hade jag sett filmen först. I vanliga fall så brukar jag bli besviken på filmen men inte den här gången.
Lika bra bok som film.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback