"Kommisarien och tystnaden" av Håkan Nesser (jan 08)

Kommisarien och tystnaden

                                 Författare: Håkan Nesser

image335


---------------------------------------------------------------------
Beskrivning:
   "En mycket stark, suggestiv roman ... Må Van Veeteren inse att han behövs och berikar den svenska kriminallitteraturen." Upsala Nya Tidning

"När hon äntligen hittade kroppen hade solen för längesedan gått ner. Mörkret hade börjat växa mellan granarna, och under ett förvirrat ögonblick undrade hon om det ändå inte var ett slags illusion. En bisarr hägring, detta plötsliga vita flickkött som lyste emot henne under riset... "

En anonym kvinna meddelar att flickor försvinner från ett sommarläger hos den obskyra sekten Det Rena Livet. Talar hon sanning? Vem är hon? Och vad döljer sig bakom sektledarens fanatism? Kommissarie Van Veeteren tar sig an ett fall där alla frågor bemöts med tystnad och där hans egen intuition är det enda som kan ge honom svaren.

Kommissarien och tystnaden är den femte av Håkan Nessers böcker om Van Veeteren

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

"...håller samma höga, internationella nivå som de tidigare." Nils Schwartz, Expressen

"Stilkonsten är sig lik. Förmågan att tyngdlöst modulera från ögonblick av grymhet och yttersta anspänning till stunder av matt vila, av fundersamhet och rentav lättsam bordskonversation... Allt detta har kvar sitt starka sug." Svenska Dagbladet

"Det här är en djupt skakande roman." Aftonbladet





Informationen kopierad från
adlibris



Denna bok fanns på biblan på jobbet. Nu har jag läst ganska många böcker av Håkan Nesser och jag tycker mest om böckerna om Van Veeteren - denna var inget undantag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback