"När jag fyller 30 ska jag vara smal" Av Jenny Dahlberg (augusti 07)

När jag fyller 30 ska jag vara smal

Författare: Jenny Dahlberg


Beskrivning:
   Jenny Dahlberg var tjock, men nu är hon på god väg att bli smal. I När jag fyller 30 ska jag vara smal får vi följa Jennys kaxiga och fokuserade strävan mot ett lättare liv.

Jenny fick stor uppmärksamhet för sin debutbok Tjock! och blev då en sorts ikon för Sveriges alla tjockisar. Men med tiden blev Jenny allt mer tveksam inför den livssyn och självbild hon visat upp.
Var hon verkligen så helnöjd med sig själv och sin kropp? Kändes det rätt att försöka förändra samhällets attityd istället för att förändra sig själv?
Jenny vände ryggen åt sin tidigare övertygelse, köpte ett gymkort och började träna.

I sin uppföljare skildrar Jenny de nya erfarenheter hon får då hon överger "valrossfiguren". Hon berättar om att bli annorlunda bemött, om njutningen i att köpa kläder, om att börja flirta och dejta. Om hur hon längtar efter att finna den stora kärleken och diggar skådespelaren Mikael Persbrandt. Som hon faktiskt har hånglat med en gång?Kundrecensioner
 Bravo Jenny! 
 här får vi följa rikstjockisen Jennys nya kamp.Jag blev inspirerad, Jenny har mognat bra mycket sen första boken.Dethär känns äkta, livet bjuder på motgångar också,men skam den som ger sig.
Rekommenderar!
 av emmima, 2007-01-31

Informationen kopierad från
adlibris

Jag läste hennes första bok Tjock!  i januari 04. Så jag ville läsa uppföljaren, inte för att jag tyckte Tjock! var jättebra (den var inte dålig) utan för att jag var nyfiken.


Jag tyckte den här boken var bra och jag kände igen mig i mkt hon skrev... Hon skriver bitvis väldigt roligt och ibland väldigt deppigt men direkt från hjärtat - väldigt ärligt och ulämnandeKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback