Dag med Johan, Christine o Lillen

Förra söndagen 23/9-07 så kom Johan , Christine o Lillen 
o  hämtade mig, för att åka till Farstanäset.


image305


Vi var i skogen


image306


Lillen fick springa av sig lite, han hämtade pinnar som kastades till honom, men han föredrog jättestora pinnar *ler*image307


Vi satte oss högst uppe i backen för en fikapaus. Lillen sprang upp o ner för backen efter pinnar som kastades ner.


image308Sedan så fick Lillen dricka vatten. De har en jättesmart flaska med inbyggd bunke att dricka ur, till Lillen.image309


Efter fikapausen så gick vi vidare ner till sjön. Där Lillen badade.


image310Och är man hund så måste man ju skaka av sig vattnet när man badat*ler*. Det gäller att akta sig om man inte vill bli blöt.


image311


Lillen o Christine

image312Lillen är såå fin!


image313Jag mötte upp m Jennie i Centrum för att kompletteringshandla lite för Johan o Christine skulle stanna kvar o äta middag. 
Jag lät Johan o Christine sköta det där med att katterna inte är vana med hundar. Jag sa att de skulle vara försiktiga - för katter siktar på ögonen om de blir trängda. Johan o Christine har katt så Lillen är van att leka med katter

Allt hade gått bra med katterna. Mysan hade gömt sig och kom inte fram förrän de åkt hem. Maya däremot låg o tittade på Lillen o kom han för nära så fräste hon.
Vid ett tillfälle så lät det nästan som om grannarna borrade men då var det Maya som morrade både länge o väl. Maya hade lagt sig under v-rumsbordet och låg väldigt nära Lillen som låg på mattan och vilade.


image315Christine , Johan o Jennie tittar i fotoalbum på bilder från när Jennie o Johan var små.


image314Det var en väldigt trevlig dag

"McNallys hemlighet" av Lawrence Sanders (sep 07)
    

(klicka på bilderna så de blir stora, så syns det vad det står)insidan av boken:


Boken handlar om Archy McNally som är till lika delar playboy och detektiv. Han arbetar i sin fars välrenommerade advokatfirma och är specialiserad på "diskreta fall". Han rör sig vant bland de rika och priviligierade och har alla möjligheter att "snyggt" hantera det som inte tål dagens ljus.
Hans förmåga kommer att sättas på mycket hårda och delika prov då han en dag ska försöka ta rätt på hur en uppsättning feltryckta, unika och oerhört värdefulla frimärken - uppochnedvända Jennies - spårlöst försvunnit ur Lady Cynthia Horowitz privata kassaskåp. Lady Cynthia är en mycket parant dam i den allra översta medelåldern. hon har överlevt alla sina äkta män och hennes välstånd låter sig därmed lätt förklaras. 
    Archy talar med Lady Cynthias tjänstefolk, med hennes syskonbarn, med några av de lösa existenser som alltid finns i de mycket rikas släptåg och med hennes chaufför som inte har ett alldeles fläckfritt förflutet. Han får kontakt med en frimärsshandlare som hjälper honom en god bit på väg.

 
Boken var lättläst och väldigt roandesk, halvvantar...

har jag stickat i förra veckan. Ett par till Jennie o ett par till mig.image302


Fika m fibromorsan ...

har det blivit några ggr. Fibromorsan kallar hon sig på lunarstorm så därför kallar jag henne fibromorsan.Bild på fibromorsan

image301mkt jobbande o möten

Jobbade från den 10 till den 17. Det blev 8 pass i rad alltså 80 timmar. Och så var det nattmöte mitt i alltihopa den 13.e 17.00.  var ganska så trött, men mötet var obligatoriskt så det var bara till att sätta klockan o bege sig iväg.Det har varit ganska så struligt på natten ett tag, men jag tänker inte skriva några detaljer om det här i bloggen.
Jag har tillbringat mesta delen av min vakna tid de senaste veckorna i telefon.. har inte gjort så mkt annat *ler*  I vilket fall som helst så resulterade det mötet och diverse andra saker i att det blev ett nytt nattmöte i torsdags 17,00 och nu så blir våra problem lösta genom att vi fick gehör ifrån cheferna och det i sin tur leder till att en person i gruppen blir omplacerad.Så nu så borde det bli arbetsro o lugnt i gruppen..
Nu börjar pluggandet...

Igår var det kursstart för den första kursen som jag ska läsa, den heter Etik och livsfrågor.
Började läsa lite i boken igår men har inte börjat med uppgifterna ännu.
kursboken

image300


Jennie´s torgvantar är nu färdiga.

 
image299

"Borkmanns punkt" av Håkan nesser (sep 07)

Borkmanns punkt

Författare: Håkan Nesser


Beskrivning:
   "Tro mig inte bara. Läs istället!" Svenska Dagbladet

"Om Ernst Simmel vetat om att han just stod i tur att bli Halshuggarens andra offer, hade han förmodligen unnat sig ytterligare ett par rejäla drinkar på Blå skeppet.
Som det nu var nöjde han sig med konjak till kaffet och en utspädd whisky i baren, medan han alldeles fruktlöst och utan egentligt engagemang försökte få ögonkontakt med den blonderade kvinnan snett över hörnet."

Kaalbringen, en liten europeisk kuststad, är en stad i skräck. Två bestialsika mord har nyligen inträffat. När och var ska "Halshuggaren" slå till igen? Är det slumpen eller en uttänkt plan som avgör vem som blir nästa offer?
Det blir den luttrade kriminalaren Van Veeterens uppgift att söka det dolda sambandet mellan en serie till synes oförklarliga mord.

Borkmanns punkt är den andra boken om kommissarien Van Veeteren. Den utsågs av Svenska Deckarakademien till 1994 års bästa kriminalroman.

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

"Det är uppenbart att det svenska deckarfirmamentet har fått en ny stjärna." Sydsvenska Dagbladet
Informationen kopierad från
adlibris 
Det här var den 2:a boken om Van Veeteren. Även denna var jättebra spännande och lättläst.


"Det grovmaskiga nätet" av Håkan nesser (sep 07)

Det grovmaskiga nätet

Författare: Håkan NesserBeskrivning:
   "...en god bok förtjänar all uppmärksamhet den kan få. Missa inte Håkan Nessers Det grovmaskiga nätet!" Göteborgs-Posten

''Han kunde omedelbart identifiera kvinnan som låg i badkaret. Hon hette Eva Ringmar och var sedan tre månader hans hustru. Hennes kroppsställning var egendomligt förvriden. Det mörka håret flöt på vattnet. Huvudet var nedåtvänt, och eftersom karet var fyllt till randen kunde det inte råda något tvivel om att hon var död.''

I den grådisiga staden Maardam, någonstans i Europa, ställs kommissarie Van Veeteren inför fallet Janek Mattias Mitter - gymnasielektorn som inte minns om han mördat sin hustru eller ej. Han anar ännu mycket lite av det ödesdrama som kommer att rullas upp under sökandet efter sanningen.

Det grovmaskiga nätet är den första romanen i Van Veeteren-serien. Den belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 1993.

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

''... som gesällprov i kriminalgenren en uppseendeväckande prestation. Det är en suggestiv historia ... ett flyt i språket som hela tiden driver på.'' Ulf Örnkloo, Svenska DagbladetInformationen kopierad från
adlibris1:a boken om van Veeteren. Jag tycker den var jättebra, spännande och lättläst


"Packad" av Koren Zailckas(sep 07)

Packad

Författare: Koren ZailckasBeskrivning:
   Koren Zailckas växer upp under välordnade förhållanden i en medelklassfamilj på amerikanska ostkusten. Hon är en begåvad, söt och till det yttre helt vanlig tjej när hon vid fjorton års ålder tar sin första klunk alkohol. Hon vet inte då att drickandet kommer att förvandla hennes nio kommande år till en spritdoftande mardröm. Två år senare hamnar hon, redlöst berusad, på sjukhus för att magpumpas. Hennes liv som student kantas av fylleri och blackouter, och alkoholen påverkar på ett förödande sätt hennes utveckling och relationer.Packad är en välformulerad och självutlämnande berättelse om en tjej som ger sig in i ett ohämmat drickande för att hon känner sig underlägsen, osäker och liten och vars tillvaro blir alltmer självdestruktiv. Boken är ett tänkvärt inlägg i debatten om ungdomars drogvanor och den avslöjar med argument som har den giltighet och styrka som bara det självupplevda kan skapa förljugenheten som omgärdar alkoholen i vår kultur: hur samhället fokuserar på narkotikamissbruket men negligerar den mest lättillgängliga och mest utbredda drogen; hur alkoholindustrins reklammakare tillåts basunera ut att det är trendigt, förknippat med framgång och till och med sexigt att dricka.Koren Zailckas är nu tjugofem år och lever ett nyktert liv. Hon är bosatt i New York.


Informationen kopierad från
adlibris


Detta är en sann historia, Jag tycker boken var bra och hon beskriver sitt alkoholmissbruk på ett rakt och ärligt sätt.

de 2 sista avsnitten av Gilmore girls...

gick igår kväll. Eftersom jag jobbade inatt så kunde jag inte se de.

Tittade på de sista avsnitten i morse och de var jättebra.
Tårarna bara flödade o flödade.

Gilmore girls var en helt underbar serie som gick i sju år, den vann 15 priser och fick 40 st nomineringar.

Tror aldrig jag grinat så mkt i hela mitt liv som jag gjort under den seriens gång.


Som tur var så såg jag inte söndergråten ut när jag vaknade*ler*


När Jennie kom hem från jobbet för en stund sedan sa hon att hon tänkte påminna mig i morse på jobbet när vi träffades om att titta på de så fort som möjligt för att de var så bra. Men hon glömde det.


Men jag hade längtat efter att se de när jag kom hem... så någon påminnelse behövdes inte.


Torgvantar

Jag har tittat på mönster på torgvantar på olika sidor på nätet men inte hittat några jag föll för. Frågade också fibomorsan om hon hade ngt mönster på torgvantar m spetsmönster, men det hade hon inte. Jag har letat igenom mina mönster men inte hittat det här förrän jag kom på att jag hade även mönster i min tyglåda och mycket riktigt där i var den. Jag har stickat många torgvantar efter det här mönstret för länge sedan(på 80-90 talet)


Började sticka till mig i lördags natt. Blev klar med vänster. Jag fick så väldigt ont i händerna så jag tänkte jag skulle vila från att sticka i några dagar.


När Jennie fick syn på den i går kväll när hon kom hem från jobbet, så ville hon också ha.
 Kunde inte hålla mig utan började sticka på hennes inatt innan jag la mig.


Jag är oftast väldigt varm om händerna så jag har sällan vantar om det inte är riktigt många minus ute, så jag tänkte att hon har större behov än vad jag har av vantar.


Min vante (har ej fäst trådarna ännu)
image296


Jennie´s påbörjade (utan rullkant)
image297


Eftersom mönstret är från mitten av 80-talet så var det en rullkant på vanten, vilket inte Jennie ville ha. Så då blir våra olika och vi kan inte ta miste*ler'mkt vacker himmel (soluppgång)

Himlen var så otroligt fin i fredags morse, hade glömt kameran hemma men tog kort med mobilen o de blev ganska så bra .

Bilderna är tagna kl. 05.45 7/9-07 i Nockebyhov

image294image295

Ålandstripp sep 07

Arbetskamraten bokade resa till oss på måndagen.


Eftersom jag jobbade på måndagen istället för på onsdagen så blev jag ledig tis+ons så det passade perfekt att åka till Åland på tisdagen.


Träffade arbetskompisen på Gröna jägaren innan vi stack till båten.


Var lite halvtrött eftersom jag ställde klockan för att komma upp, då jag jobbade på måndag natt


image288


Vi åt en trerätters middag och delade på en flaska rött vin, drack två apperitifes (Golden state martini on the rocks) och en citronlikör (Lemoncillo).


image286image287image289

Hiskeligt dyr konjak 18400kr..(köpte inte*ler')image290

Sedan så blev det en massa drinkar såklart resten av kvällen/natten.image291image292image293
På hemresan så hade vi lunchbuffe, åt mest löjrom med tillbehör och så en massa räkor såklart. Sex glas juice fick jag i mig men inget alkoholhaltigt.


Gick förbi Maria på hemvägen och fick skjuts hem*asg* en väldigt kort sträcka men väldigt jobbig hade superont i händerna av packningen. Hade en dragväska i ena handen och en full kasse i andra.
Dessutom så gick vi från båten till slussen annars hade jag nog inte fått så ont.


Intog soffläge resten av kvällen...


hänt hitills i sep....

Förra helgen så jobbade jag, och så jobbade jag måndagen också istället för på onsdagen - bytte pass med en kollega..  Blev ledig tis + onsdag istället för mån + tis. Jobbade tors. har varit ledig nu i helgen.Tog en tur till åland på tis - ons med en arbetskamrat. Mkt trevligt.Hämtade Maria från Tandis i Huddinge sjukhus på torsdagen. Hon har varit sövd och fixat sina tänder. Hon låg o sov på min soffa i några timmar med Maya*ler*Har fikat med fibromorsan några ggr.Johan o Christine var över en sväng.Maria har varit här o lånat min ugn, hennes pajade när hon skulle grädda sin knäck-äppelpaj. Fick naturligtvis en bit och den var jättegod med lite vaniljglass tillViktklubben har det inte gått så bra med. Massor med drinkar på båten och så åt Jennie o jag pizza i torsdags. Och så har jag ätit upp de två godispåsarna med lakrits som jag köpte med mig hem från båten.... har inte ens skrivit in vad jag ätit.  NYA TAG!!  behövs igen, med andra ord.Har tittat en massa på tv, både filmer o serier.
Fastnade för en brittisk serie om en domare som går på lördagar på kanal 9. har nu sett tre avsnitt och den är jättebra. (Judge Deed - domare)
Tittade också på första avsnittet av Nyberg o Törnblom, var riktigt bra, så den serien ska jag se mer av. Kommer ett nytt avsnitt ikväll har jag för mig.Läst några böcker har jag också gjort. Har flera st som jag börjat på. En i datorn och en som jag tar med mig till jobbet och en som jag ska läsa hemma och en bok som jag inte känner för just nu.


Ännu en lång lista av värdelöst vetande om mig 1/9-07

Jag tycker det är jätteroligt med listor. Den här listan hittade jag inne hos Bim..

 1. Hur gammal är du om fem år?
45.
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Om dagen började räknas efter 8 idag så är det mina katter. Jobbade till kl 8 i morse, så började det räknas innan så är det min jobbarkompis*ler*
3. Hur lång är du? 
167,5 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Hmm, det får nog bli senaste avsnittet av Midsomer murders. Visserligen är det en deckare men avsnitten är 1.5 h . Efter det har jag bara sett dokumentärer.
5. Vem ringde du senast?
Fibromorsan
6. Vem ringde dig senast?
Maria
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Det sms var inte så rumsrent*ler*  ?Hej! Det är jag din mobil , jag har inget att meddela. Jag ville bara komma ur byxfickan. Lukten från ditt könsorgan är förjävlig!!! Tack för lite frisk luft;)?
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa.
 9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Fortfarande bara förlovade (med varandra)
10. När såg du senast din mamma?
Mkt bra fråga. Det var väl någon vecka sedan när ma o pa var förbi här en sväng.
11. Vilken ögonfärg har du?
Blå, grå grön .
12. När vaknade du i dag?
16,30
13. Vilken är din favoritjulsång?
"White christmas" och "Last Christmas", bland annat.
'4. Vilken är din favoritplats?
Hemma. Och helst med alla familjemedlemmar hemma.
15. Vilken plats föredrar du minst?
Tycker inte om när det blåser, så där vill jag inte vara.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Ungefär där jag är nu.
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Ingenting som jag minns
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Arbetskollegan inatt med sina sjuka historier
19. Hur stor är din säng?
Två stycken 80-sängar som sitter ihop. En continentalsäng(extra hög)
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bägge.
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen?
Har minskat ner antalet kuddar. Har nu 2 stora o 2 vanliga
23. Hur många landskap har du bott i?
Västernorrland, Uppland och här i stockholms län
24. Vilka städer har du bott i?
Graninge, Uppsala, Häggvik, Vendelsömalm, Brandbergen, Stureby, och så där jag bott sedan 1992 Hagsätra
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota 
Jag är oftast väldigt varm om fötterna så går det så är jag barfota. Men det beror ju på om jag är hemma, ute eller inne och på vad det är för väder.
26. Är du social?
Nej, jag är  osocial.
 27. Vilken är din favoritglass?
Äter inte glass ofta men Nogger är ju god. Annars så är det väldigt gott med vaniljglass, antingen med hallon eller i en marängswiss
28. Vilken är din favoritefterrätt?
Hallon, med Yoghurt. Lärt mig av bim
29. Tycker du om kinamat?
Absolut
30. Tycker du om kaffe
Ja, helst m mkt mjölk. för magen och smakens skull. Älskar cappuchino, latte mm
31. Vad dricker du till frukost?
Islatte
32. Sover du på någon särskild sida.
På mage med höger sida ner i kudden
33. Kan du spela poker?
Ja,  
34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja,
35. Är du en beroendemänniska?
Ja, jag är mycket beroende.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja, min mamma
37. Vill du ha barn?
Jag har två underbara barn, Jennie 20 år och Johan snart 19 år. Och kan absolut inte tänka mig flera barn. Vill inte börja om från början nu när de är vuxna
38. Kan du några andra språk än svenska? 
Engelska och lite tyska.
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, reagerade på ett läkemedel så vårdcentralen skickade in mig med ambulans.  
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Pool
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Förut så var det mest på barnen, tekniska prylar o skor. Nu är det nog mest på böcker. Fast jag köper dyrare skor när jag köper skor numera. Ajöss Skopunkten!!
42. Äger du dyrbara smycken?
Nej, använder nästan inga smycken.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Midsomer murders, Gilmore girls och jag längtar till Prison break börjar igen
44. Kan du rulla med tungan?
Ja.
45. Vem är den roligaste människan du känner?
En barndomskamrat  
46. Sover du med gosedjur?
Nej, med katterna, men de borde räknas för de är kramgoa!
47. Vad har du för ringsignal?
Jag har olika signaler beroende på vem som ringer. Jag har ?Goodbye my lover? till de som inte har egen signal
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja, hemma hos mamma
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Finns inget som är rött inne i v-rummet där jag sitter just nu. Jo, några röda böcker i bokhyllan
50. Flirtar du mycket?
Njae, inte mycket. Men det händer.
51. Kan du byta olja på bilen?
Nej.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej.
53. Vilken var den senaste boken du läste?
"När jag fyller 30 ska jag vara smal" av Jenny Dahlberg
54. Läser du dagstidningen?
Ja, Aftonbladet på Internet.
55. Prenumerera du på någon veckotidning?
Nej.
56. Dansar du i bilen?
haha,Nej, men jag sjunger!
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Bandit i bilen på väg hem imorse.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
En komihåglapp till mig själv.
59. När var du i kyrkan senast?
När Johan hade scoutavslutning eller ngt sånt för 5-6 år sedan
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Har aldrig haft någon favoritlärare, men klassföreståndaren jag hade i 8:an var helt ok. Men han fick sparken för att han färgade håret lila
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Ca 1 vecka, Paddlade kanot med klassen i 8:an Det var kallt o blött, mkt jobbigt och kompisen som jag delade tält med låg varken stilla eller sov tyst; hon satte sig upp o pratade i sömnen flera ggr / natt
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Det var min dotter.  


Den som känner sig manad att göra listan kan väl skriva en kommentar så jag kolla in listan