"McNallys hemlighet" av Lawrence Sanders (sep 07)
    

(klicka på bilderna så de blir stora, så syns det vad det står)insidan av boken:


Boken handlar om Archy McNally som är till lika delar playboy och detektiv. Han arbetar i sin fars välrenommerade advokatfirma och är specialiserad på "diskreta fall". Han rör sig vant bland de rika och priviligierade och har alla möjligheter att "snyggt" hantera det som inte tål dagens ljus.
Hans förmåga kommer att sättas på mycket hårda och delika prov då han en dag ska försöka ta rätt på hur en uppsättning feltryckta, unika och oerhört värdefulla frimärken - uppochnedvända Jennies - spårlöst försvunnit ur Lady Cynthia Horowitz privata kassaskåp. Lady Cynthia är en mycket parant dam i den allra översta medelåldern. hon har överlevt alla sina äkta män och hennes välstånd låter sig därmed lätt förklaras. 
    Archy talar med Lady Cynthias tjänstefolk, med hennes syskonbarn, med några av de lösa existenser som alltid finns i de mycket rikas släptåg och med hennes chaufför som inte har ett alldeles fläckfritt förflutet. Han får kontakt med en frimärsshandlare som hjälper honom en god bit på väg.

 
Boken var lättläst och väldigt roandeKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback