Lördagen 31/3-07

 

När jag vaknade låg jag o drog mig en stund.

Pappa ringde precis när jag tänkte lägga mig i ett bad. Det blev ett snabb-bad. Gjorde mig i ordning för att åka o hämta upp ma o pa ute i Handen.

   

Var framme hos ma o pa kl 12. Åt en banan, hade ju inte ätit ngt hemma. Är inte hungrig på en gång när jag vaknar.

   

Sedan så åkte vi till Solna för att hämta Cadillacen som pappa köpt häromdagen. Det var genom tidningen Bilsport som den såldes.

Det finns bara den i hela Sverige, det tyckte pappa var kul. *flinar*

Han hade inte ens provkört den innan så vi tog oss en provtur ut på Essingen o in till stan.

  

Cadillacen


Cadillacen


Pa o Ma  Sedan så åkte vi hemåt. Tog lite kort på pappas bil efter vägen. En del kort blev suddiga, fast de flesta blev bra ? kul, med tanke på att jag inte ens siktade när jag tog korten *ler*.

    

Pappa svängde in på Ok i Årsta för att fylla på luft i däcken. Passade på att visa mamma korten som jag tog på de o Cadillacen.

    

Pratade m Maria i mobben. Var hem till Maria en liten sväng o titta på den bruna musen, som nu är ensam kvar. Kommer inte ihåg vad den heter, men tror att det var den som heter Barbie. Min bil     
Plockade o donade lite när jag kom hem, sedan så tittade jag på en film.

Strax efter så kom Jennie hem från jobbet. Hon la sig för att vila för hon var ute igår o kom hem sent, blev inte mkt sömn för henne inatt, bara några timmar.

             

Fick bekräftelse av Maria att musen heter Barbie *ler*

     

Maria frågade om jag ska med till stan men jag hoppar över det.

Jag sparar pengar till Turkiet och så har jag ingen lust att slösa kalorier på drycker av olika slag. Visst jag behöver inte dricka om jag ska ut, men det blir lätt att man köper ngt .

Så det blir tv-tittande för min del ikväll.

   

Fredagen 30/3-07

   

Forts torsdag?.

 

Satte mig och gjorde semesterschemat till oss på natten. Alltså inte planeringen utan det som vi ska fylla i om våra önskemål o lämna in.

Jag brukar göra det varje år och det godkändes i år också. Egentligen ska vi fylla i vilka veckor vi vill ha men vi som är lediga så pass ofta får ta enstaka pass så därför fungerar inte det som de andra har där man fyller i veckovis.

  

Fibromorsan ringde, pratade en stund.

   

Spelade in Instängd o så gick jag o la mig. Strax före tre på natten.

       

Fredag..

Sov länge. Tittade på Instängd, den var inte så bra. Jennie hade varnat mig för den. Hon såg den på bio när den kom.

    

Lagade lite handdukshängare, fattar inte att de går sönder så fort. Ska sätta mig någon dag o sy några varv på varenda handduk jag har? i förebyggande syfte.

Lagade en tröja också, det var massor m trådar som jag drog in på baksidan o fäste? Bara tröjan tog ca 1 h att få ordning på.

   

Jennie kom hem från Anna på em. Hon satte sig vid datorn o pluggade.

    

Jag kokade potatis till Svensk Moussaka som jag gjorde köttfärssåsen till igår.

Lite pyssel var det, vägde o skrev upp varenda ingrediens som jag har i.

Måste ju säja att den inte är nyttig alls. Den innehåller 68% fett/ portion Och varje portion är på 617 Kcal , men det är stora portioner. Så jag tror nog att det räcker med en halv portion för mig. Får väl se? Den är inne i ugnen just nu och det luktar underbart. Är jättehungrig, har bara ätit frukost idag, visserligen åt jag den sent men klockan är kvart över sex nu

    

Skrev fel igår , det var inte paket från Ellos som Jennie hämtade ut igår, utan det var ifrån Josefssons.

    

Moussakan blev mkt god, åt en portion utan problem. Skulle inte blivit mätt på en halv*ler*

Jennie tyckte också att den var väldigt god. Så hon ska ta med Moussaka som matlåda de närmaste 4 dgr ( hon ska jobba) *flinar* .

    

Pa ringde, han behöver skjuts till Solna imorgon för han har köpt en Cadillac och den måste hämtas...

          

Torsdagen 29/3-07

    

Låg o titta på en film när Jennie kom hem. Jennie serverade mig frukost på sängen? cornflakes, mjölk o en banan.

 

Sedan så tittade vi på Grey´s anatomy, som jag spelade in till Jennie igår..

Jag har inte sett på den serien på länge men det var inte så svårt att hänga med ändå.

     

Sedan så fortsatte jag med röjningen. Jennie hjälpte till efter att hon ätit.

Höll på hela dagen.

  

Ringde Johan för att höra vad han ville ha.

  

Pratade med Maria, hon hade blonderat om håret. Hon gjorde slingor igår men de vart inget bra.

Hon var påskgul i håret. Så hon skulle blondera om det igen...

2 ggr på samma dag är kanske inte så bra, men det är ju inget kul när inte resultatet blev bra.

    

När vi kände oss nöjda med röjandet så tog vi bilen till C, in på vivo o kompletthandlade lite. Sedan in på tobaken o hämtade ut paket.

Jag hämtade ut paket från Jotex, nya mattor till mitt sovrum. Sedan så var det mitt startpaket från Buzzador, det innehöll smakprov på Extra pastilles- 5 olika smaker.

Dessutom så var det mitt Spa-set som jag beställt från tvins.

    

Jennie hade paket ifrån Adlibris, hennes studieböcker och paket från Ellos med kläder.

   

Jag hade också beställt från Adlibris, vi hade tänkt ta allt i samma paket men flera av böckerna som vi skulle beställa skulle dröja upp till 7 dgr. Därför gjorde hon en egen beställning av sina studieböcker. Och våran beställning har inte kommit ännu så det var tur att hon gjorde en egen beställning.

        

När vi kom hem så släpade jag ner en hel del utanför porten som skulle till soprummet medan Jennie provade lite av sina kläder.

Proppade hela bilen full, hela bakluckan o hela bilen var smockfull. Jag fick precis plats. Jennie bar en garderobsdörr till soprummet som inte fick plats i bilen.

Så skönt att få iväg allt.

Har en massa kvar i v-rummet. En del ska Maria ha, en del till Johan. Och så har Johan ett moppe-avgasrör liggande på golvet som ska ner till källaren.

Skulle behöva rensa i källaren också men det får vänta lite. Orkar inte mer just nu.

Johan har två mopeder i cykelrummet- en vanlig o en Eu-moppe som han ska sälja?. När han orkar o har tid. Tror att det ska fixas ngt på de först och att avgasröret ska sättas på en av de..

    

Ska riva garderoben, den är sne o vind, och ska kastas. Den klarar inte av att flyttas omkring, när det ska tapetseras om där inne. Johan hade den i sitt rum förut och när jag tog in den i mitt sovrum så mådde den inte så bra efter det.

Vi organiserade om allt som jag hade i garderoben o flyttade mina kläder till lilla garderoben o jackor till garderoben i hallen.

Fast jag har inte så mkt kläder kvar, kastade massor?

Ska ju bli smärt o smidig så det ska ändå köpas nya kläder så småningom *flinar*

Jag kan i alla fall inte säja att jag inte har ngt att läsa har minst 300 böcker liggande som jag inte läst. Flyttade in böckerna som låg i garderoben in till klädkammaren, där det redan låg massor av böcker?..

Har inte läst många böcker i år. Har ju haft en massa tv-kanaler så det har blivit mkt film och så har vi haft mkt att göra på jobbet så där har det inte blivit många sidor lästa. Men läslusten kommer nog snart tbx. Har läst ca 10 böcker i år? 

Hade även garn o tyger därinne som fick flytta in i klädkammaren.

  

Köpte färdigmat inne på Vivo, som vi åt till middag.

Vi provsmakade på alla smaker av Extra Pastilles. De var riktigt goda. Det var Dragonfruit, Cranberry Lime, Green Mint, Licorice Lime och Salty Licorice   

Sedan så bokförde jag det jag ätit idag på vk och så satt vi o tittade lite på lyxfällan på tv.

   

Jennie åkte iväg till Anna vid nio, hon ska sova över där.

    

Maria ringde, hennes hår ser fortfarande inte bra ut, så hon ska blondera om det imorgon (4:e ggn).

Läste lite i bloggar.

    

Onsdagen 28/3-07

    

Betalade räkningar på fm, blä!

     

Var iväg på samverkansmöte kl 12,30- 13,30. Men jag o 2 andra AO´s från våran enhet + våran chef träffades kl 12 för att prata om omorganisationen.

Vi ska få en till chef som kommer i mitten på april ungefär. Då kommer vår enhet att delas upp i två enheter. Så vi pratade lite om hur vi tycker det skulle vara bäst att dela upp oss i. Det kommer att heta norra o södra som det hette ett tag förut.

   

Satt inne på kommunals kontor innan jag åkte hemåt vid tre.

    

Jennie ringde, hon hade åkt till en kompis efter skolan o ska sova kvar där inatt.

   

Hann stoppa i mig lite mat och satt m vk ett tag, innan det var dags för att åka iväg till vårat APT-möte som började 19,00. Var där en halvtimme innan, men övriga kollegor som skulle träffas innan var inte där förrän strax före sju?hmm!.

Jag hade med mig mjölk o en kollega tog med kaffe. Vi har kaffeautomat på jobbet men det kaffet är inget gott. Det kräver socker o det vill jag undvika. Brukar ta en kopp kaffe i månaden högst från automaten.

Jag slutade m socker i kaffe o te 1993, så det känns inte så bra att behöva ta socker i kaffet.

Chefen bjöd på frukt - det var bra - istället för fikabröd.

   

Hemåt. Ringde upp pappa som ringde under mötet. Dags att betala räkningar åt honom igen.

  

Donade med vk, det var inte så segt nu ikväll som det brukar vara på kvällen men sedan kom jag på att kl var ju över tio så det var ju därför*ler*

   

Sedan så satte jag mig att skriva protokollet från APT-mötet. Jag blev vald som sekreterare. Jag tyckte att det är lika bra att göra det klart på en gång.

  

Maria ringde, gick ut o mötte upp henne vid tolv, tog en cigg o pratade lite skit en stund. Hon var ute o gick m hunden som hon passar ett tag, under tiden den löper.

   

Maria ringde upp när hon kommit hem, ena musen (den vita)var borta så jag satt o pratade till ca halv tre på natten med henne medan hon letade efter musen. Hon hittade inte den någonstans. Den måste ha lyckats smita medan hon gav de mat o vatten.

Hon hittade lite blodspår men inget mer?

Hon har katt!!!!!

        

Tisdagen 27/3-07

Sov gott, men det var jättevarmt i sovrummet när jag vaknade. Usch!

Ska byta sovrum så småningom, för lilla rummet är mkt svalare. Där inne är det morgonsol som hinner försvinna innan jag lägger mig på morgonen. Mycket bättre än att vakna i ett varmt sovrum.

Det hjälper inte att jag har persienner för de tar bara bort ljuset?knappt förresten, för de är rosa

    

Jennie hade redan kommit hem, de fick sluta tidigt idag. Vi satt i min säng o pratade länge innan jag gick upp.

      

Maria frågade om jag ville med till Centralbadet men jag är fortfarande inte riktigt bra i förkylningen så jag hoppade över det. Maria kom förbi o lånade mitt hänglås på vägen dit.

     

Vi började röja o möblera om i köksskåpen.

Torrvaror mm satte vi aldrig in igår. För jag hade inte tid, jag hade bråttom till jobbet o Jennie ville lägga sig o dessutom så handlade vi så mkt så det får inte plats HAHA.

Så vi var tvungna att planera om i skåpen. Passade på att röja ur porslin mm som vi inte ska ha kvar..

Fick in allt i skåpen. Jennie är väldigt duktig på att planera och organisera..

      

Sedan så höll röjningsrycket i sig. Vi städade i linneskåpet och i garderoben bredvid lilla rummet. Röjde lite i klädkammaren. Hittade massor med saker o kläder mm att kasta bort.

Jag är en hamster o har jättesvårt att slänga saker, ger gärna bort istället?för då vet jag att det kommer till användning, och det känns mkt bättre.

Började röja ur i min garderob, hade massor med tidningar o väskor o allt möjligt, det mesta av det ligger på min säng just nu. Blir väl till att lägga ner det på golvet när jag ska lägga mig.

Halva v-rummet är fullt med pryttlar som vi inte ska ha kvar, mattor, sängkläder, jackor, filtar, lampa mm.

Det blir många vändor till soprummet.

Jag är långledig nu så jag har tid på mig att göra allt klart*ler*

Jag har tänkt röja ordentligt innan jag byter sovrum.

     

Har så mkt pryttlar så jag skulle kunna ha ett loppisbord?

Har aldrig bott så länge i en lgh som jag bott här. Snart 11 år. Fastän jag skänkt bort en massa till skolan o scouterna så är det ändå inte samma sak som att flytta med några års mellanrum, för då blir det riktigt rensat.

     

Pratade m Maria i fånen. Hon ville ha filtar som jag tänkte skicka iväg. Bra, då kommer de till användning. Samma sak med den mjuka kattburen som jag inte vill ha kvar längre.

      

Fick ihop en IKEA-kasse m kläder som är Johans. Och lite andra grejer till Johan.

       

 Idag var det dags för vägning. Egentligen igår men eftersom jag började på en tisdag så väger jag mig på tisdagar istället. Jag har gått ner 2,1 kg på två veckor. Känner mig ganska nöjd med det.*ler* Speciellt med tanke på att jag inte har motionerat ett dugg. Har ju varit förkyld så jag har inte varit på djupvattengympan

              

Måndagen 26/3-07

Hade medarbetarsamtal direkt på morgonen efter jobbet. Det gick bra.

     

Hem o sov som en stock.

     

Vaknade när Jennie kom hem från skolan. Hon började plugga idag. Hon tyckte att det verkar jättebra.

   La mig i ett bad en stund med badkulor? luktade jättegott. Har ju inte haft något luktsinne på länge så jag njöt verkligen.

     

Jennie o jag åkte iväg till Willys i Heron City o handlade en kundvagn full. Vet inte vart tiden tog vägen för Jennie o jag brukar vara ute på 15-20 min men vi var där ca 50 min.

Blev väldigt stressad när de ropade att klockan var fem i nio.

 ?Shit! Jag ska vara på jobbet om en timme och fem min?.?

 Det var bara att skynda iväg till kassan. Givetvis var det kö!!

Hem packade upp det vi handlade, plockade ihop det jag skulle ha med i matväg till jobbet. Varma koppen, sportböd o yoghurt m hallon och så iväg.    Jag hann i tid!   PUH!

       

Jag ska jobba med kollegan som jag bara har 1 pass på 5 veckor med. KUL!.


Söndagen 25/3-07

Bökade med vk, men fick ihop kalorierna riktigt bra till slut.

Jag var inte hungrig när jag vaknade på em, och jag åt inte förrän Jennie kom hem från jobbet. Så jag missade ett mål mat, för jag kunde inte äta en gång till innan jag åkte till jobbet.

 Jag åt sportbröd, varma koppen och yoghurt m hallon på natten.

Jag lyckades få i mig alla kallisar tack vare cashewnötter. Och så fick jag upp fettmängden till rätt nivå för en gångs skull*ler*

Så nu ska jag alltid ha nötter hemma.

      

Telefonprat, och en massa bökande m vk, den var fruktansvärt seg?. Så det blev ett snabb-bad innan det var dags att åka till jobbet igen, men nu är det bara imorgon natt kvar så är jag långledig sedan?. Så skönt!

 

Lördagen 24/3-07

Naturligtvis så sket det sig helt med vk.

Jobbarkompisen hade gjort injera med lamm som hon tagit med till jobbet?. Tog lite grann, men det var inte det lättaste att beräkna kalorierna i det inte?.hmm

Jag bokförde det på frukost o jag var ju mätt när jag kom hem o behövde inte äta frukost.

   

Jag brukar äta frukost när jag kommer hem på morgonen o det räknar jag in som ny dag. Blir så galet om jag ska äta frukost när jag vaknar på em?. O det känns bäst för mig att ha frukosten på morgonen o lunchen på dagen/em osv.

När jag är ledig så äter jag frukost när jag vaknar o när jag jobbar innan jag lägger mig.

   

Jag
Jag  
Inatt så ska vi dra fram klockan en timme, det betyder att vi ska hinna med alla vårdtagare på en timme mindre. Haha, lika kul varje gång?..

Har varit med om det några ggr vid det här laget. Det som drabbas är ju inte vt(vårdtagarna) i första hand utan det är vi - som får mindre eller ibland nästan obefintliga pauser.

Vi försöker att inte stressa men  men , lättare sagt än gjort ibland ifall vi har mkt att göra.

     

Förkylningen är nästan bra nu, den har hållit i sig i två veckor nu. Urjobbigt!

     

Jag ska lägga mig i ett bad innan jobbet (som vanligt).

  

Fredagen 23/3-07

Vaknade naturligtvis tidigt efter att ha gått upp tidigt hela veckan.

     

Jennie åkte iväg till en kompis o kommer hem sent.

    

Låg och vilade en stund på em.

     

Tv- tittande o telefonprat.

    

Lite pysslande med vk. Eftersom jag varit vaken hela dagen o ska vara uppe hela natten så vore det smart att ha tillräckligt med kalorier kvar men det hade jag inte, de hade rykande åtgång idag *ler*

Helt utan var jag inte så jag valde mellan varma koppen o sportbröd som jag oftast brukar ta med mig eller yoghurt med antingen hallon eller körsbär.

Det blev yoghurt??..Fixade i ordning yoghurten m körsbär som jag ska ta med till jobbet

   

Ett bad innan jag åkte iväg till jobbet.

   

Träffade Maria en sväng innan jobbet. Hon var ute och rastade en hund som hon är hundvakt åt.

Fick lysande dödskallar till bilen, utav Maria.

Lämnade en kasse till Maria m sockor mm ifrån fibromorsan, åt Marias barn


Torsdagen 22/3-07

Upp tidigt idag igen.

Idag var det dags för sista gången av kursen om dokumentation. Den var bra o givande. Nu är det meningen att jag ska kunna lära ut till övriga på jobbet. Haha, ska bli kul. Fick lära oss olika sätt att lära ut på o ta reda på vilken sätt man själv lär sig på.

  

Har varit så sugen på att klippa mig efter att så många på kursen som jag gick må- ons klippte sig, så jag gick in till en av frissorna i Blackebergs C o klippte mig. Blev helt ok. Klippte av ca 14 cm o klippte upp det.

   

Åkte sedan hemåt, var jättehungrig hade bara ätit en banan på fm. Som tur var så hade jag mat färdiglagat hemma.

     

Jennie åkte iväg på möte för alla timmisar på jobbet.

Hon kom hem o åt middag o sedan åkte hon in på bio.

    

Själv satt jag en hel del i telefon. Tittade på Medium på tv´n.

 

Onsdagen 21/3-07

Sista dagen på kursen, vi fick sluta efter lunch. Skönt!

Vi var en så engagerad grupp och så hade vi så bra kunskaper redan innan, så vi klarade av allt fortare än det var tänkt. Kul att höra *ler*

   

Flera st som gick på kursen har klippte sig på lunchen under de här dagarna på en närliggande frisersalong. De tog från 180:- där. Tänkte klippa mig, men han hade ingen tid förrän halv fyra.

 Jag orkade inte vänta. Satt en liten stund medan en tjej klippte sig o en annan färgade håret sedan så åkte jag hemåt.

   

Jennie o jag kollade lite på Adlibris o gjorde en beställning. Jennie beställde även skollitteratur, hon ska börja plugga på måndag.

   

Vi beställde även minneskort från webbhallen. Sedan så åker man in till stan till webhallen o hämtar ut sin beställning. Smidigt o bra. Vi beställde därifrån förra våren också.

   

Jennie blev av med sin kamera (studentpresenten) o en hel del minneskort när hon var utomlands förra året. Så hon använder sin gamla kamera.

    

Tv-tittande o telefonpratande resten av kvällen.

                 

 


Måndagen 19/3-07 - Tisdagen 20/3-07

Tisdag  

Vaknade med huvudvärk. Tog Alvedon o la mig en stund till. La mig i ett bad en stund, då kom Jennie upp. Hon gick upp tidigt idag för att vara ledig, hon är ledig fyra dgr fom idag. Klockan var bara sju då. 

Idag blev det t-bana till kursen. Vi får ersättning för buss/t-bana om vi inte har sl-kort.

Pratade m Maria på väg till t-banan. Tindra är fortfarande magsjuk. Stackarn!!

 

Sedan gjorde jag ngt mkt klantigt och konstigt, jag hoppade av i Slussen och gick över till andra spåret. Upptäcker strax efter att tåget som kommer går mot Norsborg?..   HMM!!!

Tillbaks till andra spåret, tog t-banan norrut igen...

HAHA! Jag skulle ju ta blå linje och hoppa av i Stadshagen.

Alltså byta mellan T-centralen och Fridhemsplan.

Skumt, fattar ingenting.. alltså jag visste ju hur jag skulle åka o vart jag skulle byta och så, men MÅSTE varit i en annan värld eller nåt?

     

Kursen var bra idag med. Mådde lite bättre idag, så idag följde jag med o åt lunch. Åt fisk, m potatis o grönsaker. Helt ok, tror jag. Har inte fått tbx smak eller luktsinnet ännu.

  

De bjuder på frukostfralla, lunch o em fika. Och det fanns även en massa frukt om man som jag inte ville ha fikabröd. Och så finns det en kaffemaskin med många olika sorter att välja på. Dessutom har den vatten i olika former tex, kolsyrat vatten..   *ler*

    

Lugnt o skönt på kvällen med tv-tittande o telefonpratande

            


Måndag
    

Jaha, så var det upp tidigt i morse igen. Tog bilen till stan, bara tanken på att åka kommunalt tog emot. Fast det kostade ju lite i p-avgift, förstås, men det var det värt.

Kursen var bra, den handlade om Lagar o Avtal. Vi hade grupparbeten o diskussioner.

Kände mig inte riktigt frisk ifrån förkylningen ännu - trött o seg- men det var jag inte ensam om idag.. Mkt hostande på många.

Följde inte med o åt, tog en macka o en banan bara.

     

Tittade på två avsnitt av Lace II med Jennie, sedan så var det dags för ?Prison break?

     

Tindra ringde o berättade att hon är sjuk o har kräkts.. min lilla gummelutta, stackarn? vad jobbigt att kräkas för henne..

Absolut det värsta jag vet.

Pratade en liten stund med henne innan Maria tog över telefonen.


Söndagen 18/3-07

  

Var med Maria till Globen, gick runt o tittade lite i affärer. Maria ville kolla in alla skoaffärerna, och hon provade lite stövlar. Men hittade inga hon ville ha

 Jennie kom dit direkt efter att hon slutade jobbet.. Vi hann gå runt en liten stund, ca 20 min tills affärerna stängde efter att Jennie kom.

 

 Maria provar stövel   


Vi åt kebab på pizzakiosken hemma.
 Jag

Jennie o jag gjorde ostkaka enligt recept på vk´s sida.

Den blev ganska god (ganska skriver jag, för att varken Jennie eller jag har fått tbx  smak eller luktsinnet ordentligt.)

När jag jobbade på Stureby så gjorde vi sådan ostkaka till de som hade DK (diabetes)eller KR(kalorireducerad) kost. Ungefär samma recept ;)

  Ostkaka a´la vkJennie o jag satt o tittade på film och sedan så ska vi titta på ?Six feet under?.

    Känner mig så pass bra att jag ska gå på kursen (imorgon)som jag har anmält mig till. Den handlar om lagar och avtal. Den är på tre dgr. Må-ons.

Så imorgon ska jag upp tidigt*ler*

     
På torsdag ska jag på sista gången av dokumentationskursen. Missade ju i torsdags, men hoppas på att jag inte missat alltför mkt.

     

Lördagen 17/3-07

5:e dagen med vk. Går bra faktiskt.

Men snart är det påsk. Och är det ngt som jag älskar så är det must. Påsk o julmust är det bästa jag vet. Brukar dricka många många många liter själv. Jag har bestämt mig för att inte köpa hem must över huvud taget i år. Jennie är inte speciellt förtjust i must så hon kommer inte sakna det, säjer hon.

Vi brukar åka hem o äta hos ma o pa någon dag under påsken, då kan hon dricka must där. Men inte ens det ska jag göra i år. Tror att jag har lättare att avstå helt än att tillåta mig lite grann. Tror att det kan trigga i gång suget?hmm!  låter som om jag har problem med alkohol o inte med påskmust *asg*

Dricker väldigt sällan läsk eller saft. Jag föredrar vatten o ibland så har jag citron eller lime i.

     

Ringde till Mia o grattade henne, hon fyller 49 år idag.

    

Ullis har sin 40-års fest idag. Känner mig inte riktigt i form för att åka ca 16 mil för att gå på fest. (Och så 16 mil hem igen) Så jag stannar hemma.

Är fortfarande förkyld, fast jag känner mig mkt piggare idag, men ändå;).

Jennie är dunderförkyld också.

     

Mamma o pappa var förbi med min bil. Och pa fick tbx sin. Så nu står min pärla här igen *ler* . Pappa bytte termostaten redan förra helgen men de har inte haft ngt behov av bilen så då blev bytet idag. Pappa har ju en till bil så de står ju inte billösa heller. Och så har de ju kunnat ta min bil om det varit så, för mamma tycker det är jobbigt att ?klättra? upp i pappas Cheva pickup.

          

Spelade in del 3 och 4 av 5 av serien ?Lace? till Jennie. Serien är från 1984. Jag har läst boken o sett serien när den gick för evigheter sedan så jag ska inte titta på den. Men den är jättebra, eller i alla fall tyckte jag det då *ler*.

 Jennie såg del 1 o 2 förra helgen o tyckte den var jättebra.

    

Anita ringde o pratade skit en stund. Alltid kul att höra ifrån henne och hur det är på andra sidan staden (Kallhäll)

    

Läste i bloggar. Har inte läst i en enda blogg på över en vecka, så det tog en stund *ler*

 

Arga Kommunalare har skaffat en egen hemsida. Bli gärna medlem där. Det har jag*ler*

Man måste inte vara medlem i kommunal för att bli med där.Lägger in bloggen tidigt för nu ska jag lägga mig i soffan o kolla ordentligt på ?Tyst vittne? som började för en stund sedan.


Onsdagen 14/3-07 -Fredagen 16/3-07

Fredag 

Känner av bihålan på vänster sida. Hoppas det är tillfälligt så det inte är bihåleinflammation. Är trött o matt, och har ont bak i huvudet, antagligen en sträckning.

Maria har bihåleinflammation och har inte alls mått bra, men nu äter hon penicillin o är på bättringsvägen.    

Kunde inte låta bli att ställa mig på vågen imorse, -1,3 sedan i tisdags morse. Jag vet att det är vatten som man förlorar de första kilona men ändå. YIPPIE!

Kanske det blir ett kilo i veckan som vk lovar, det ska bli spännande det här. I sådana fall så är jag 12 kilo lättare när Maria o jag åker till Turkiet.

Har ju inte rört mig ett dugg sedan i lördags när jag jobbade senast. Så när jag kommer igång med djupvattengympan så får jag ju lite motion också. Har dessutom tänkt mig att simma lite direkt efter jobbet.

Vk var segt på kvällen men på dagen så var det helt ok faktiskt. De håller på med uppgraderingar och har haft en massa problem senaste tiden.

    Mötte upp Jennie i Centrum, sedan åkte vi till Kungens kurva. In på Elgiganten o köpte mig en ny kamera. Det blev en
Nikon Coolpix L6. En väldigt enkel  och liten kamera.

Är så trött på min gamla kamera, den är jättestor (tre ggr så stor om inte fyra tom) Sedan så är den väldigt komplicerad men den har även olika motivtyper man kan välja emellan, för att göra det enkelt för sig. Men jag behöver inte o har inte användning för en sådan kamera. Den är en Minolta Dimage Z1.

   Skulle bara in o titta på Skopunkten men naturligtvis så kom jag ut därifrån med tre par skor. Köpte bara bekväma skor *ler*  Jennie köpte sig 6 par.

Var också in på Willys och handlade mjölk, yoghurt grönsaker o frukt.

 Mina nya skor    
Hallon o glass på kvällen så var dagens kalorier fixade. Och jag har ätit frukost, lunch mellanmål o middag. (+ hallonen o glassen) är konstant mätt*ler* Men när både smak o luktsinnet kommer tbx så kanske det blir problem m att få kalorierna att räcka till. Eller rättare sagt då får jag tänka till?haha
 Hallon, o glass            .            

(bilderna är tagna med min nya kamera) Torsdag  
Tredje dagen med vk. Tyckte det var segt igår men idag var det etter värre.

Ett stort glas apelsinjuice o en näve jordnötter innan jag la mig så var dagens kalorier gjorda. Fast ändå så kom jag inte upp i rätt fettmängd? Men huvudsaken jag får i mig kalorierna, så här i början o nu när jag är förkyld.

Har inte gjort så mkt annat än att sitta med vk känns det som.

     

Skulle varit på del 3 av 4 på dokumentationskursen men har ingen ork för att ta mig iväg. Mår fortfarande inget vidare. Skulle också ha jobbat inatt men var hemma.

           Onsdag
  

Andra dagen med viktklubb.se . Det är ganska bökigt för det är fruktansvärt segt. Allt man lägger till o skriver in i db tar otroligt lång tid.

Annars går det ganska bra. Tur jag hade vant mig vid att äta regelbundna måltider. Har ju varit expert på att hoppa över mål förut.

Tyvärr så är jag ju förkyld har varken smak- eller luktsinne. Och ingen större aptit?

 Idag fick jag i mig alla kalorier jag skulle ha tack vare en flaska glögg o mandel*ler*

    


Johan ringde, han klarade truckkortet. Han har även tagit för hjullastare. Så nu får han köra min pappas maskin(hjullastare). Vem vet, Johan kanske tar över hans firma när han går i pension *flinar*                               

                                                                    Grattis! Johan.Johan ringde o pratade både m mormor o morfar, o de blev så glada för hans skull.

Nu så är det lastbil m släp som han ser fram emot att ta.


Tisdagen 13/3-07

 

Börjar med viktklubb.se idag. Kommer skriva vk när jag skriver om viktklubb.se i fortsättningen.

Alla livsmedel som jag lagt in när jag var med förut fanns kvar. Favoritrecept likaså. Tog bort en massa o la till nya livsmedel. Tog större delen av dagen att fixa till det så som jag vill ha det.

    
Pratade en stund med Ullis, hon fyller 40 på torsdag. Partaj på lördag.

 

Lördagen 3/3-07- Måndagen 12/3-07

Måndag 

Missade uppföljningsmötet med Arbetsmiljöverket som var idag. Men inget att göra åt, hade aldrig orkat ta mig dit ens.

Låg o sov om vartannat mest hela dagen. Var feberfri mot kvällen.

    

Idag skulle jag egentligen ha börjat om på Viktklubb.se men jag orkade bara inte.

 Det var helskumt jag lyckades logga in där för ett tag sedan fast jag egentligen inte var medlem längre.

Nu har jag förlängt mitt medlemskap, tog ett år. För före detta medlemmar så fick man en extra månad på köpet. Så nu är jag medlem till 10 april 2008 Och denna gång ska jag lyckas.

Om jag är feberfri o mår ganska bra imorgon så sätter jag igång då.

    

Maria köpte sig en ny mus idag, som fick heta Barbie. Tindra o Ronja som valde namnet*ler*

       Söndag

 

Det var jättejobbigt att jobba, mådde inget vidare, snörvlade, hostade o nös?  snöt mig hela tiden inatt.

Direkt efter jobbet var fibromorsan o jag en sväng till City Gross i Bromma. Handlade bla en stor påse med frysta hallon(2,5 kilo). Det var slut både på Willys o City Gross i Kungens Kurva när Jennie o jag var där i tisdags. Som ni kanske förstår så äter Jennie o jag mkt hallon.

  

Sov inget vidare, åhh vad det är jobbigt att var förkyld

  

Inatt blir jag hemma. Ringde en kollega som kunde ställa upp. Jätteskönt! Hade inte orkat vara på benen hela natten.

Febern blev aldrig högre som tur var, är jättekänslig för feber. Har låg temp i vanliga fall.

        
Lördag.

 

Solen sken tidigt på morgonen, jättefint. Dags att börja med solglasögon, då solen var väldigt låg. Vi såg vårfåglar också på morgonsidan?

Förkyld, har feber men inte hög 37.6 men mår inget vidare. Tog Alvedon o iväg till jobbet. På vägen så stannar vi(fibromorsan o jag) till utanför Maria, ena hennes mus har dött. Så hon fick plasthandskar av mig som jag hade i fickan, så hon kan rengöra buren o så?

        Fredag

Träffade Johan en sväng, han skulle till tandläkaren i Högdalen.

Dags att jobba igen. Ska jobba med fibromorsan i helgen.

Idag så slutade kanalerna att fungera. Har spelat in en hel del filmer så vi har att se på*ler*

         Torsdag
  

Upp tidigt idag igen.

Var på del 2 av 4 i dokumentationskursen. Nu är det ju egentligen meningen att vi ska vara fullärda för att kunna lära ut på våra arbetsplatser, men flera med mig tycker att ju mer vi får lära oss desto mera frågetecken blir det. De två sista ggr ska vi få lära oss hur vi ska lära ut till våra kollegor. Då kanske frågetecknen kommer att klarna. Vi får väl se.
Onsdag
 

Gjorde inget speciellt. Tittade mest på film o pratade i telefon.

 Läste igenom KA, MT och Kommunal som har samlats på hög.?

     
Tisdag
 

Jennie o jag var på förflyttningsteknik-kurs hela dagen. Gick upp tidigt med andra ord. Kursen var väldigt givande. Jättekul som vanligt att träffa folk ifrån de andra enheterna. Jennie o jag åkte direkt till Kungens kurva efter kursen. Vi var in på både Willys o City gross och handlade. Var in på Hemtex och köpte mig lite nya örngott. Passade också på att gå in på apoteket, köpte linsvätska bla.

Sedan var vi förbi Jennies förra jobb, hon lämnade tbx arbetskläderna.

      
Lördag till måndag
  

Gjorde inget speciellt vad jag kommer ihåg. Tittade mkt på film, har ju fortfarande alla kanaler.


Fredagen 2/3-07

Det blev en väldigt jobbig natt. En vårdtagare mådde illa. Vi städade o bäddade ner vårdtagaren, vid 1:a besöket och på det andra besöket mådde vt= vårdtagaren ännu sämre. Det kom från alla håll o kanter?   

Vi ringde efter ambulans efter samråd med Vårdia, då vt var medtagen.

    Väl hemkommen så stoppade jag in alla kläder jag hade på mig(och jackan) i tvättmaskinen. Satte på badvatten men det kom inget ur varmvattenkranen. Ringde fibromorsan hon hade varmvatten.

Ringde svenska bostäder. Bovärden kom hit. Det var tydligen någon som hade dragit i en spak nere i källaren. Antagligen någon unge. Så nu vet jag, om det händer fler ggr, då kan jag kolla nere i källaren själv utan att ringa de.

    Låg länge i badet.

Kände mig väldigt illamående, men lyckades somna till slut och då var klockan närmare ett.

Vaknade när Maria ringde vid halv sex

Maria frågade när vi skulle åka iväg till Johan o Christine. Christine fyller 21 idag.

Ringer snart, mår illa, sa jag.

    


Pratade m Christine o Johan. Bestämde mig för att åka till de? Att jag mår illa är mest troligt psykiskt eftersom jag inte hade spytt eller så, och inatt var det värsta jag varit med om. Så glad att det var fibromorsan jag jobbade med*ler*.         

    Ringde upp Maria, gjorde mig  iordning och så åkte vi iväg mot Södertälje till Jo o Chr. Det var jättetrevligt.  

De har fått det jättefint ;)

Katterna deras har blivit stora, de är så fina. Ena katten är väldigt lik en katt som vi haft som hette Smulan.

Vi var hemma vid elva.

Jag la mig vid ett-tiden.


Torsdagen 1/3-07

Var på kurs i Social dokumentation i Blackeberg. (Dag 1 av 4:a)Den var väldigt lärorik. Vi fick lära oss hur o vad vi ska/kan skriva. Med det här så kommer det bli massor av följdverkningar såsom tex tydligare biståndsbeslut. Det kommer bli mer för samordnarna att göra. Frågan är om vi kommer få någon tid till all den extra(noggranna) dokumenteringen. Enligt hon som höll i kursen har vi rätt till att få den tid det tar för att dokumentera. Någon gång nu under våren så ska vi börja dokumentera på datorer.

Det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att fungera i praktiken sedan. Jag ser redan nu framför mig hur det kommer se ut när vi kommer in på morgonen o ska sätta oss vid (en av fyra) datorer, och dagen som ska iväg och sitter där o läser igenom innan de går ut o jobbar. Och så kommer vi o ska strax hem o vill dokumentera. Det kommer bli ett väldigt stressmoment!!

Tror väl att vi är runt 25 personer /dag på jobbet. Förstår inte hur de har tänkt sig att det här ska fungera? men men det kanske kommer gå riktigt bra.

    Låg o  sov en stund innan jag åkte iväg till jobbet. Var vaken före sex i morse.

Träffade fibromorsan  vid bilen. Hon åkte med mig, vi ska jobba ihop inatt.