"Danslärarens återkomst" av Henning mankell (juli 07)

Danslärarens återkomst
Beskrivning:
   SKUGGOR UR ETT ONT FÖRFLUTET


Den 12 december 1945. Det besegrade Nazityskland ligger i ruiner. Ett engelskt arméplan landar på flygplatsen i Bückeburg. En ensam passagerare med en liten svart väska som enda bagage stiger ut och blir körd i en jeep till Hameln. Där försvinner han in genom fängelseportarna.
I gryningen dagen efter avrättas nio manliga och tre kvinnliga krigs-förbrytare genom hängning.


I oktober 1999 hittas den pensionerade polismannen Herbert Molin död utanför sitt ensligt belägna hus i Härjedalen. Han har blivit plågad till döds med de mest utstuderade metoder.


På golvet i Molins hus finns tydliga blodspår. En polis från Östersund, som undersöker fallet, tycker att de bildar ett egendomligt mönster.


Plötsligt inser han vad de betyder: i detta rum har någon dansat tango med mordoffret ... Han börjar ana hur skuggor ur ett ont förflutet träder fram djupt inne i de härjedalska skogarna.


Danslärarens återkomst är en av Henning Mankells populäraste kriminal-romaner. Långt gångna planer finns på en engelsk filmatisering.


En utmärkt kriminalroman som också vill säga något viktigt om ondska i vår tid. Jan Mårtensson, Sydsvenska Dagbladet

Informationen kopierad ifrån
adlibris



Jag har läst ganska många böcker av Henning Mankell. Jag tycker att den här var väldigt bra, en av de bättre han skrivit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback