"... och jag vill leva" av Ulrika Sande´n (okt 07)

... och jag vill leva

Författare: Ulrika Sandén


Beskrivning:
  

En sann och livsbejakande historia om en ung kvinnas kamp mot en svår sjukdom

En väldigt gripande bok" Malou von Sivers, TV4

Sommaren 2004 rasade Ulrika Sandéns liv.30 år gammal hade hon fått en allvarlig hjärntumör.

Efter operationen vaknade hon upp med en stor del av sina åtta senaste år utraderade ur minnet och mitt under läkningsprocessen, när hon absolut inte fick bli stressad, lämnade sambon henne.

? och jag vill leva berättar hon om hur det är att bli lämnad, att leva med stora minnesluckor, att inte längre kunna klara sig själv, att vara beroende av sjukvården och att ha ett ständigt hot om tumörtillväxt vilande över sig.

"en gripande, stark men många gånger också humoristisk skildring" TT Spektra

"Alla behöver förebilder, alla behöver bli bekräftade, alla behöver känna igen sig och få hjälp med att sätta ord på vad de känner. Det har Ulrika Sandén verkligen lyckats med." Länstidningen Östersund

"Hon låter oss gripas men inte drabbas" Arbetarbladet

Ulrika Sandén, 33 år, är socionom och har bland annat arbetat som frivårdsinspektör i kriminalvården. ? och jag vill leva är hennes debut som författare.


Kundrecensioner
 Mycket läsvärd 
 Boken handlar om Ulrika som får en hjärntumör och blir lämnad av sin sambo mitt under sjukdomstiden. Trots att ämnet är så svårt så finns det mycket att skratta åt och att känna igen sig i. Boken är mycket gripande och spännande, det är omöjligt att lägga den ifrån sig.
 av Lena, 2007-10-17
 Knappt läsvärd 
 Jag blev inte alls imponerad av boken. Författaren har visserligen gått igenom svår sjukdom men boken var för mig svårläst, jag tappade tråden flera gånger. Den hade behövt hårdare redigering. Ett jobbigt livsöde, ja, men det innebär inte att alla är menade att skriva om det.
 av Jessica, 2007-06-20

 Informationen kopierad från
adlibris
Första halvan av boken var jättebra och gripande sedan bara fortsatte den....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback