"Ögonsten" av Patrick Redmond (okt 07)

Ögonsten

Författare: Patrick Redmond


Beskrivning:
   Femtiotal. Engelsk landsbygd. Ronnie Sidney är den perfekte sonen, sin mors ögonsten, hennes lilla solstråle i en annars väldigt grå tillvaro. Men hon är ensamstående och tvingas för sitt uppehälle lämna sin älskade son och flytta till en annan ort.

Ronnie är verkligen exemplarisk, men under ytan döljer sig en stark livsvilja som kommer att ta sig oanade uttryck.

För Susan Ramsey har det mesta varit enkelt och oproblematiskt. Hon är djupt älskad och uppmuntrad, för att inte säga bortskämd av sina föräldrar. Men så dör fadern, en händelse som förändrar hennes livssituation radikalt.

När Ronnie och Susan möts, dras de obönhörligt till varandra. Och i glädjen över att ha hittat en själsfrände känner Ronnie att han gradvis vågar blotta det som finns innanför den perfekta masken, en sida hos honom som är mer förskräcklig och fasansfull än vad någon kunnat föreställa sig.

Patrick Redmonds böcker handlar alla om barn som på olika sätt kommit i kläm, och om hur svåra händelser under barndomen påverkar människor och kan få förödande konsekvenser längre fram i livet. Såväl Händelser vid Kirkston Abbey som Marionetter blev stora försäljningsframgångar.

Orig titel: Apple of my Eye
Övers: Ylva Stålmarck

Informationen kopierad från adlibris En thriller helt i min smak.. jag läste o läste och ville veta vad som skulle hända men samtidigt så ville jag inte att den skulle ta slut. MKT BRA BOK!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback