"Ewa Morenos fall" av Håkan Nesser (feb 08)

Ewa Morenos fall

Författare: Håkan Nesser


Beskrivning:
   "Det suggestivt krypande obehaget kräveren mästarhand." Expressen

"Det låg någonting därnere. Någonting vitt och lite blått och lite hudfärgat. Det tog en sekund innan han förstod var det var. Det tog ytterligare en innan han förstod vem det var."

Vad har hänt med Mikaela Lijphart? Efter att ha träffat sin riktige far för första gången - och fått reda på varför han sitter på mentalsjukhus - är hon spårlöst försvunnen.

För kriminalinspektör Ewa Moreno blir kärlekssemestern inte riktigt vad hon tänkt sig. Inga fjorton lata dagar vid havet. Istället får hon ta sig an uppgiften att försöka reda ut den härva av obehagliga uppgifter om en kollega som hon plötsligt konfronteras med, och motvilligt börja undersöka vad det var som hände med skolflickan Winnie Maas sexton år tidigare.

Ewa Morenos fall, en roman där våldsyttringar skärskådas ur ett övervägande kvinnligt perspektiv, är den åttonde delen i Håkan Nessers framgångsrika kriminalserie om Van Veeteren och poliserna i Maardam.

Van Veeteren - Stor filmsatsning våren 05
Med anledning av Sf:s stora filmsatsning på Håkan Nessers tio Van Veeteren-deckare ger Albert Bonniers förlag samtidigt ut alla tio böckerna på nytt i pocket med nya omslag.Vårens satsningar inleds med långfilm som går upp på biograferna i mars baserad på Kommissarien och tystnaden och Ewa Morenos fall med Sven Wollter som Van Veeteren.

"Detta är en läsupplevelse!" Sydsvenska Dagbladet

"Tag och läs." UNT

Informationen kopierad från
adlibrisNu har jag läst ytterligare en bok om Van Veeteren. Denna var också väldigt bra.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback