"Levande bränd" av Souad (feb 08)Levande bränd : en ung kvinnas berättelse om hur hon överlevde ett hedersmord

Författare: Souad


Beskrivning:
  

Hon kallar sig Souad, och är född i slutet av femtiotalet i en liten by på Västbanken. Hon växer upp i männens värld där kvinnor ingenting är värda, där de behandlas sämre än husdjuren. Hennes stora dröm är att bli tidigt bortgift, eftersom det skulle innebära lite större frihet. Men det är inte hennes tur ännu, först måste hennes äldre syster få en man. Från terrassen ser Souad sin stilige granne och blir förälskad. Hon ger sig åt honom och han lovar att tala med hennes far om äktenskap. När han sviker henne vet hon att hon blivit en skam för sin familj. De kan inte låta henne leva, bara hennes död kan rädda deras ära nu. Svårt bränd överlever Souad och räddas av en kvinnoorganisation till ett nytt liv. Hon berättar sin fruktansvärda historia, i alla de kvinnors namn som runt om i världen riskerar att bli offer för det som kallas "hedersmord".Kundrecensioner
 Levande bränd 
 Jag tycker att berättelsen är skriven på ett bra och tydligt sätt. Det är ingenting som är roligt att läsa om, men det är en verklighet som beskrivs, som måste få höras. Man följer med i vad som händer, man kommer riktigt nära och det ger en sorts förståelse om "hedersmord", tycker jag.
 av Susanne, 2007-04-01
 jättebra! 
 fruktansvärd historia men väldigt läsvärd. det är svårt att förstå för det känns verkligen som att boken är skriven i en annan tid och värld men jag tror att det är viktigt att läsa såna böcker! väldigt bra!
 av Emily, 2007-01-17
Lånade denna bok av en kompis till Jennie. Lättläst och läsvärd berättelse om hedersmord.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback