"Hur vädret påverkar din hälsa" av Manfred kaiser(mars 08)


image355


Beskrivande text

Vädret och hälsan är ämnen som ständigt kommer upp i vardagssamtal människor emellan och som alltid tas upp i teve och får stora rubriker i pressen. Hur vädret påverkar din hälsa förklarar lättfattligt hur vår hälsa påverkas av vädret och klimatförändringarna. Här behandlas alla väderfaktorer som luftkvalitet, kyla, värme, solstrålning och olika slags oväder liksom vilka åkommor och sjukdomar de kan orsaka samt råd om förebyggande och botande åtgärder. Här beskrivs också de olika faktorer som människans påverkan har på miljön och vädret, såsom ozonskiktets uttunning och växthuseffekten. Manfred Kaisers unika bok är en lättläst och bred skildring av väder och hälsa, men den förklarar också meteorologin på ett begripligt sätt och kommer att öka våra kunskaper om vädrets betydelse för hälsan. (BONNIERS)

Övrigt

Klimatförändringarna är redan här. Varje år slås väderrekord. Rekordvärme, våldsamma översvämningar och ett ökande antal cykloner och stormar drabbar våra samhällen, våra hem och vår hälsa. Samtidigt oroas vi över hur människan själv försämrar miljön och hur det påverkar vår hälsa.

Vädret och hälsan är ämnen som ständigt kommer upp i vardagssamtal människor emellan och som alltid tas upp i teve och får stora rubriker i pressen. Den som är intresserad av hur vädret och klimatförändringarna påverkar hälsan finner att Hur vädret påverkar din hälsa på ett lättfattligt sätt förklarar sambanden mellan dessa båda inflytelserika faktorer i våra liv. Här behandlas den påverkan som olika väderförhållanden såsom klimatförändringar, väderkänslighet, luftkvalitet, kyla, värme, solstrålning och alla slags oväder har på oss och vilka åkommor och sjukdomar de kan orsaka. Dessutom ges bakgrundsinformation om de olika väderrelaterade tillstånden liksom råd om förebyggande och botande åtgärder. Här beskrivs också människans påverkan på miljön och vädret, såsom ozonskiktets uttunning, växthuseffekten och global uppvärmning.

Manfred Kaisers bok, som är unik i sitt slag, är en lättläst och bred skildring av detta viktiga ämne, men den förklarar också de komplicerade meteorologiska företeelserna och sambanden på ett begripligt sätt. Framställningen kryddas med en hel del klargörande statistik över väder och sjukdomstillstånd.

Hur vädret påverkar din hälsa kommer att öka kunskaperna om vädrets betydelse för hälsan och förhoppningsvis öka medvetenheten om människans ansvar för vår globala miljö.

Ur innehållet:
Bioväder (biometeorologi)
Väderkänslighet (huvudvärk, migrän, reumatism)
Luften och hälsan (luftföroreningar, hösnuva, astma)
Värme (värmeslag, uttorkning, blodtryck, svullna kroppsdelar, matförgiftning, solsting)
Kyla (vindeffekt, hjärt-kärlproblem, förkylning, köldskador, klädsel, isolering)
Solstrålning (UV-strålning, hudåkommor, ögonproblem, immunbristsjukdomar, solskydd)
Oväder (vind, storm, tornado, åska, blixtnedslag, översvämning)

MANFRED KAISER har varit militär och civil helikopterpilot samt flygledare och flygledarutbildare och är väl kvalificerad att skriva om väder och hälsa. Under sin pilotutbildning blev han uppmärksammad på vädrets negativa påverkan på piloterna, och därefter har han i många år forskat och sammanställt fakta kring detta ämne, vilket lett fram till boken VÄDRET OCH DIN HÄLSA. Han har också skrivit artiklar i tidskrifter och dagspress, liksom utbildningsmaterial för flygledare. Manfred Kaiser är bosatt i Victoria i Australien. Hans website är www.manfredkaiser.com.Informationen kopierad från
Bokus
Länk om hur vädret påverkar hälsan med anknytning till bokens innehåll

http://www.icakuriren.se/ArticlePages/200410/25/20041025165148_Icak509/20041025165148_Icak509.dbp.asp

Den här boken tänkte jag köpa förut när den kom, men lånade den av Fibromorsan. Väldigt intressant bok med mycket fakta som var väldigt intressant. Är man intressarad av hur vädret påverkar en så läs den


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback